avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Savulescu

Activitate Mirela Savulescu

Stabilirea programului de lucru este prerogativa angajaorului, cu respectarea legilor in vigoare. Odata stabilit programul de lucru acesta trebuie specificat in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca.
Legat de repausul saptamanal, de curand a fost reformulat in "48 de ore consecutive"
Daca programul de lucru este stabilit astfel incat sa se lucreze si sambata si se acorda cele 48 de ore consecutive de repaus saptamanal atunci refuzul salariatului de a lucra astfel este considerata abatere disciplinara.
Pentru mai multe informatii:
www.avocatnet.ro/articol_406...
Răspuns la discuția CM dupa CCC
Buna ziua.
Da, este posibil sa aveti medical dupa CCC.
Angajatorului ii trebuie baza de calcul pentru medical. Obtineti o adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni de la agentia de plati sociale.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comentariul nu are legatura cu intrebarea.

Legat de intrebare: trebuie analizat dosarul medical si daca exista o informare de riscuri, inclusiv cel de nereusita ( a scris cineva mai sus ca metoda nu este 100% eficienta, asa cum nu este nicio metoda contraceptiva).
Buna ziua. Nu am o intrebare vreau doar sa va povestesc o intamplare de azi. Un client din domeniul rezidential m-a sunat sa ma intrebe de face in cazul in care ITM ii cere lista chiriasilor. Initial m-a uimit intrebarea. O persoana a venit la receptia complexului rezidential si a cerut lista chiriasilor spunand ca e de la ITM si ca e in control. Nu s-a legitimat. Nu a lasat instiintare de control. I-am explicat clientului ca ITM nu are competenta sa ceara asa ceva, ca orice inspector de oriunde ar fi trebuie sa se legitimeze si sa explice in ce calitate este acolo si care este scopul controlului. I-am mai explicat ca nu are de ce sa dea nimanui lista chiriasilor pentru ca o poate pati mult mai rau cu GDPR-ul si oricum nu e ok mai ales in cazul in care persoana respectiva nu se legitimeaza si nu stii ce intentii are.
Am inchis apelul si am ramas cu o senzatie neplacuta de... mare e gradina.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici mie nu-mi este ok sa stiu ca exista oameni care, in necunostinta de cauza (sa n-o numesc prostie) si din pura rautate, ar face rau altor oameni in mod gratuit, doar pentru ca ei cred ca sunt mai sanatosi decat ceilalti. Dar asta e viata, cancerul nu alege dupa IQ... Apropo, cand v-ati facut ultima data toate analizele?
Răspuns la discuția incetare CIM din oficiu
Multumesc.
Banuiam eu ca trebuie actionat in instanta.
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: o persoana fizica a incercat sa se inregistreze ca somer neindemnizat pentru a putea fi incadrata apoi intr-un SRL-D. Cu stupoare a aflat ca are doua CIM active din 2010 si 2012. A cautat firmele si apar pe net ca radiate. Nu mai are datele de contact iar punctele de lucru fizice nu mai exista.
Ce e de facut? Cum pot fi incetate cele doua contracte?
Da. Multumesc. Le-am trimis prin posta cu confirmare de primire. Probabil de aceea a venit azi la serviciu :D
Da, multumesc din suflet. Forumul asta e o comoara! :D
Multumesc. Asa ma gandeam, citind art. 49 alin. 5 din Codul Muncii :) insa nu eram sigura, mai ales ca salariatul e foarte agitat.