avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Marian-Ion

Activitate Marian-Ion

Intrebarea Nr.1
Bună seara, vă rog să mă ajutați ...
Am băgat divorț de fosta, am pierdut procesul în care ceream custodie exclusivă pentru minorul de 12 ani iar acum astept rezoluția la apel făcut și judecat la tribunalul București. Întrebarea mea este, EU trebuie să merg la tribunal să pun stampila cu definitivă și irevocabilă sau este datoria avocatului ?
Întrebarea Nr 2.
Ce demersuri pot face pentru a ieși cu minorul din țară fără să depind de semnătura și procura fostei pe care nu mi-o dă? Ea fiind plecată din țară în UK de 2 ani și nu are nicio treabă cu minorul, doar plătește pensia alimentară cand isi aduce aminte și cât vrea ea, nu cât a hotărât instanta...
Multumesc pentru raspunsurile dvs.
Buna ziua, va rog din suflet, ajutati-ma. Sunt in divorț cu fosta, divorțul sa finalizat dar doamna se luptă cu mine pentru custodie copil. Ea fiind plecată în UK de 2 ani nu are nicio treaba cu minorul, având 12 ani. Am inteles ca exista o lege in care se poate rămâne custodie comună ( care nu ma deranjează ) dar care eu care am in grija minorul sa nu depind de semnătura acesteia.. De curand am primit oferta de munca in Spania... am dovedit la instanta prin documente, am dovedit ca si minorul va fi inscris la scoala ( document emis de autoritățile de invatamant din Spania ) am dovedit ca am si unde locuii in Spania. Ce ma intereseaza foarte tare, exista o lege in care eu si/sau minorul sa nu depindem de semnătura acesteia, si sa ne putem vedea de viețile noastre ?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa imi explicați ( eventual o comunicare,lege, etc..) in care sa reiasa dea de inseamna pensie alimentara... Fosta soție plătește pensia alimenta copilului nostru dar tot insista și imi spune ca cea ce trimite ea ca și bani ' pensie alimentara ' sunt banii copilului și ca eu nu trebuie sa ma ating de acești bani :)) Cum pot sau ce trebuie sa ai trimit 'doamnei' ca sa inteleaga ce inseamna pensie alimentara... Nu am gasit nimic pe net :( Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Instanța competentă este cea din Bucuresti S6.
Unde aveți ultimul domiciliu comun? 》 in apartamentul cumpărat de la părinții mei cu uzufruct viageră din Buc. S6.

Multumesc pentru informare... Referitor la SF nu prea ma avantajează, vreau sa o scot definitiv din toate drepturile.. Nu merita o alcolista sa aibe si sa dețină asa ceva, copil, casa, sot... Trebuie să existe o cale de atac si o formulă magică pentru a fi scoasă din drepturi.

Discuție Divort
Vreau sa divortez având copil minor (11 ani) si un imobil impreuna. Ce șanse am sa o scot din toate drepturile si cele părintești si cele din imobil. Ea a plecat in Anglia sa muncească, eu consider părăsire de domiciliu. Drepturile părintești vreau sa i le iau deoarece este alcolica... Va rog sa imi spuneti ce șanse am si unde pot face demersurile. Multumesc!
Corect in tot ceea ce spuneti. Asa cum am mai spus, eram doar curios daca este legal.
Multumesc pentru proptitudinea raspunsurilor.
Cu drag!
Marian
Multumesc de raspuns.
Nu sunt eu cel colorat, sunt la zi cu toate darile catre asociatie, dar eram curios daca este legal asemenea actiuni.
Buna ziua,

Exista vreo lege in care se interzice afisarea listei de plata la avizier in care este colorata suma de restanta la diverse apartamente ?
Presedintele de bloc a colorat restantieri ca sa iasa in evidenta cei cu restanta. Am citit pe net candva ( nu am mai gasit acum ) un articol cu o lege in care se interzicea asemenea actiuni in asociatia de propietari. Ma intereseaza daca exista lege pentru asemenea actiunii.

Cu respect!
Răspuns la discuția Citatie politie
Multumesc Razvan!
Răspuns la discuția Citatie politie
Offf :( multumesc pentru informare... credeam ca o sa ies din toata aceasta poveste.