avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate mioara54

Activitate mioara54

Buna ziua stimat grup.Intrebarea mea este>in cadrul unui apel taxa de timbru este aceeasi si ptr Apelant Reclamant si Apelant Pârât?Sau este diferita?Apelant Pârât se vaita ca plateste o taxa de 2 ori mai mare decat mine care sant Apelant Reclamant,cred ca exagereaza,ca sa impresioneze,sau pur si simplu minte.Astept raspunsurile d voastra,o zi buna a doresc!
Buna ziua . Am o intrebare simpla>la un proces civil ,de partaj,care de 2 ani zace in faza de fond,unde s a dat o sentinta favorabila partii reclamante ,dar nu s a stabilit clar ce sulta sa se dea partii adverse,de aceea ambele parti au facut apel,se poate renunta la apel daca sentinta data ne este favorabila?Am inteles ca daca partea care primeste sulta este nemultumita si face apel contra sentintei de fond,cealalta parte poate depune o intampinare ,fara sa mai plateasca taxa de timbru,care este foarte mare.Asa este? Multam ptr raspunsuri,o zi cu soare va doresc tuturor.
Bunai ziua tuturor,avocati/avocate.Am o prietena care se afla intr o mare dilema. Are un baietel de 3 ani si un pic,cu domiciliu la ea,custodie comuna,program vizita tatal sambata si duminica orele 9 pana la orele 18 ,in total 4 zile pe luna.Tatal vine si ia copilul de la domiciciliul mamei si l aduce inapoi.Astazi a intrebat o pe prietena mea ,daca poate sa si petreca concediu de odihna cu copilul,lucru neprevazut in hotararea de la custodie. Prietena mea nu i i a dat inca raspunsul ,nu stie ce sa faca.Ei sant in proces de partaj a unei locuinte,ea plateste singura creditul ,care este numai pe numele ei,ea in urma neintelegerilor a parasit cu baietelul locuinta comuna si sta la rude,in timp ce el sta in aceea locuinta.El vrea musai sa puna mana pe locuinta.Ea se gandeste sa nu cumva el sa declare la dgaspc ,ca ea si a parasit copilul,sa vina cu martori la procesul de partaj ca copilul este la el sa ceara sa i se dea lui locuinta.Omul este uns cu toate alifiile.Ce o sfatuiti sa faca?Sa l puna sa dea o declarate sub semnatura privata ,ca isi ia angajamentul ca va aduce copilul inapoi la mama?Sau sa dea o declaratie notariala ca ia copilul in concediu si l va aduce la terminarea concediului la domiciliul mamei?Eu nu am stiut ce sfat sa i dau.Voi ce o sfatuiti sa faca?Multam ptr raspunsuri,o zi faina va doresc tuturor.PS:PRIETENA MEA A PARASIT DOMICILIU IMPREUNA CU BAIETELUL EI , PTR CA FOSTUL ERA SI ESTE UN OM FOARTE VIOLENT VERBAL SI PSHIC
Răspuns la discuția reprezentare proces
Stimata d na avocat,raspunsul d voastra mi a fost de un mare folos,va multumesc din suflet!
Răspuns la discuția reprezentare proces
Stimate domn avocat,multam ptr raspuns,numai bine va doresc,doamne ajuta!
Buna ziua,sant o mama singura,care isi creste singura copilul.As dori sa cer recalcularea pensiei alimentare.Pentru ca nu am bani de avocat,voi face singura actiunea,pe care o voi trimite prin posta,scrisoare cu comfirmare de primire.Eu lucrez de la orele 9 la 18,deci nu ma pot prezenta in instanta. Pot sa i fac procura tatalui meu sa ma reprezinte,sau pot cere sa se judece in lipsa mea?Va intreb ,deoarece nu ma poate inlocui nimeni la munca,plus ca nu vreau sa dau ochii cu paratul ,deoarece este o fire violenta,recalcitranta. Imi puteti spune cat este taxa de timbru unde si cat o pot achita ?Multam ptr raspunsuri,va doresc o zi buna!
Răspuns la discuția Apel
Multumesc ptr raspuns stimate domn avocat.
Discuție Apel
Buna ziua.Am un dosar de partaj judiciar,care s a judecat la instanta de fond,urmand sa l despagubesc pe parat cu o sulta. Intrucat sentinta data nu a fost explicita ,am facut apel pe data de 3 aprilie2020,urmand ca dosarul sa fie trimis catre instanta superioara. Acum constat ,vazand ce scrie pe portalul instantelor de judecata,ca mi s a dat un nou termen de judecata ,dar tot la instanta de fond,cea care a dat sentinta ce ma nemultumeste.Lucru asta m a bagat in ceata. Pai daca am facut apel ,de ce se mai judeca tot de acelasi judecator care a dat sentinta ambigua,adica sa i dau paratului 1/2 din ce am platit impreuna,adica de fapt din ce am platit numai eu,eu fiind singura care a platit rata la casa,imprumutul ipotecar fiind numai pe numele meu,in timp ce paratul este doar garant?Poate are cineva amabilitatea sa mi raspunda la intrebare,multam anticipat ptr raspunsuri,numai bine va doresc tuturor.
Răspuns la discuția apel
Multumesc stimate domn ptr raspuns!
Discuție apel
Buna ziua.Am avut un proces la o judecatorie ,a carei sentinte judecatoresti este neclara. La acest proces eu sant reclamanta. Am facut apel impotriva sentintei judecatoresti de fond,in cadrul acestui proces de partaj judiciar.Am depus o pe data de 3 aprilie 2020 Surpriza a fost aceea ca si paratul a depus un apel.Acum va intreb respectos: dupa care apel se va judeca,al meu depus pe 3 aprilie sau al lui depus azi pe 6 aprilie?Daca a facut si el apel va trebui sa plateasca si el taxa de timbru?Cum se procedeaza?Multam ptr raspunsuri.