avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate a-elena

Activitate a-elena

Buna ziua!
Tatal meu a vandut un teren si vrea sa imparta banii mie si surorii mele.
Poate sa ne faca transferul direct in cont sau este nevoie ca aceasta tranzactie sa se faca la un notar de ex?
Intreb in ideea ca peste ceva timp sa nu ne trezim ca ne cere cineva socoteala ce este cu banii aia in cont.
Multumesc!
Răspuns la discuția Comanda online
Buna ziua!
Stiam si eu lucrul aceasta, dar atata timp cat nici macar nu am intrat in posesia bunului, nu am platit vreun avans....nu inteleg de ce dansa tot insista cu ideea ca ei nu sunt magazin online ci firma de publicitate si ca voi fi contactata de avocatul dansilor.
Pe mine asta ma "sperie" putin...ca poate ma trezesc maine-poimaine cu citatie la tribunal ca nu am achizitionat bunul comandat.
Multumesc pentru raspunsuri.

Eugenia Serban a scris:

Buna ziua!
Printre drepturile consumatorului la achizitii online prevazute de OUG nr. 34/2014, este si dreptul de a dispune de 14 zile in care puteti sa va razganditi, fara sa motivati renuntarea la achizitie.
In cazul in care intampinati probleme, puteti sesiza Autoritatea Nationala pentru protectia consumatorului.

Discuție Comanda online
Buna dimineata!

Saptamana trecuta am facut o comanda online (initial telefonica apoi am dat e-mail cu comanda).
Ideea este ca produsul (25 bucati vestute reflectorizante) trebuia ridicat vineri, 23 nov.
Din motive personale nu am putut ajunge sa ridic produsul. Aseara am dat mail sa anunt ca nu mai pot ridica produsul (acesta fiindu-mi necesar luni dimineata, prin ur.are anulez comanda).
Am primit mail de la dna care se ocupa de site spunandu-mi ca nu am cum sa mai anulez comanda.
Ca ei sunt o firma de plublicitate, iar comanda a fost adus special pt mine din afara si ca daca nu inteleg lucrul acesta voi fi contactata de avocatul lor prin intermediul institutiilor abilitate.
Mentionez ca nu a existat nici un contract cu diferite clauze intre noi, nu am achitat nici avans, vestutele nu au fost personalizate....
Va rog sa-mi spuneti daca cei de la firma unde am plasat comanda pot face ceva impotriva mea.
Discuție Credit ipotecar
Buna seara,
Eu si sotul meu avem o casa si 1200 mp.
Casa este destul de veche si am vrea sa o demolam si sa construim una noua. Vrem sa facem un credit ipotecar si am vrea sa stim daca putem pune sub ipoteca doar jumatate de teren.
Adica in ideea in care s-ar intampla ceva sa pierdem doar jumatate de teren...nu si casa.
Se poate asa ceva?
Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare
Si este ok sa fie trecut numai Contract de vanzare si fara semnaturile partilor?
Buna ziua,

Am incheiat un contract de vanzare-cumparare si am niste neclaritati in privinta lui:
1.Pe el este trecut ca si titul DUPLICAT, iar dedesubt este scris numai CONTRACT DE VANZARE.
2. Ni s-a spus ca ce am primit noi nu trebuie semnat, altfel isi pierde valoarea (la un momant dat scrie ca x si y au inteles continutulsi au consimtit la autentificarea prezentului inscris si au semnat unicul exemplar.)

Intr-adevar, undeva se specifica ca prezentul contract a fost intocmit in 4 exemplare si are acceasi forta probanta ca originalul.
Iar in alta parte se specifica ca a fost tehnoredactat la .... intr-un exemplar original care ramane in arhiva biroului notarial si 4 duplicate.
Este ok asa?
Nu ar fi trebuit sa fie toate exemplarele originale si semnate de ambele parti?
Nu ar fi trebuit sa scrie CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE si nu doar CONTRACT DE VANZARE?
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Deci...ca sa vad daca am inteles bine: ca este vanzare-cumparare cu abitatie, ca este donatie...tot se considera a fi donatie.
Daca am face vanzare-cumparare simpla intre socrul meu (ele este proprietarul) si mine si sotul meu, daca se vrea "despicarea firului in 4" tot se poate ataca?
Cum ar trebui procedat ca sa fim siguri ca peste ani nu vine cumatul sa-si ceara dreptul?
Buna ziua,

Socrul meu are o casa si teren obtinuta prin mostenire de la tatal lui.
Vrea sa ne faca acte, mie si sotului meu, pe aceasta proprietate.
Am vrea sa stim cum este mai bine pentru noi, tinand cont ca sotul meu mai are un frate. Si el are o proprietate de la soacra mea prin act de vanzare-cumparare cu abitatie viagera (obtinuta prin mostennire de catre soacra mea de la parinti).
In acest moment cumnatul meu este de acord cu aceasta tranzactie, dar nu stiu ce se poate intampla peste ani.
Stiu ca din punct de vedere al costurilor iesim mai ieftin cu actul de donatie, dar din punct de vedere al sigurantei cum este?
Noi am zis ca un act de vanzare-cumparare cu abitatie viagera pe o camera si dependinte pentru socrii este mult mai sigur pentru viitor.
Asa este?

Astept cu interes raspunsl dvs,
Elena Avram
Buna seara,

Eu am nascut pe 11septembrie 2012, dar m-am intors din aprilie 2014.
De unde am depus actele pentru stimulent mi s-a spus destul de clar ca nu beneficiez de stimulent pentru ultima luna (august-septembrie).
Deci cel mai sigur nici dvs nu beneficiati.
Răspuns la discuția Act donatie
Ma gandeam la un act prin care sa spuna ca in momentul in care se va face succesiunea nu are pretentie la casa si teren.
In concluzie: daca se face act de donatie cu scutire de raport sa inteleg ca nu mai poate fi atacat de cumatul meu si nici de mostenitorii lui?
Socrii pot face donatie atat pe numele meu cat si pe numele sotului?
Daca se face act de donatie cu scutire de raport fara nici o alta "pretentie" din partea socrilor putem vinde casa si terenul sau in cazul uni credit de poate pune ipoteca pe acestea?