avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate office_log

Activitate office_log

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv trebuie doar sa raspundeti daca va identificati cu persoana din fotografie ,atat.
De regula, daca se incalca o norma rutiera atunci se face mentiunea cu privire la numar auto, abatere, cuantum amenda ,numar referinta ,adresa online a autoritatii guvernamentale unde puteti efectua plata,etc (in 2016 m-am ocupat de rezolvarea unei astfel de situatii ,instiintarea fiind redactata in limba engleza si romana ,separat ).
Trimiteti corespondenta cu confirmare de primire, sau inainte de a demara procedura verificati legitimitatea instiintarii la adresa de email mentionata in continutul acesteia. Pastrati dovada pentru orice problema aparuta ulterior.
Spre edificare urmariti link-ul de mai jos , comparati formularul dv cu cel atasat in site.ul forumului ...sper sa va fie de folos.
[ link extern ] /
Initiati actiune in instanta pentru a intra in posesia unei hotarari judecatoresti privind dispunerea radierii autovehiculului.
Va pierdeti timpul cu incompetenta, ignoranta si reau-vointa a unora sau altora .
Contestatie la instanta de pe raza adresei de domiciliu ,chiar si online ,cu conditia sa primiti confirmare de primire a actiunii.Nu toate judecatoriile confirma documetele primite ,iar acest lucru e in defavoarea celui ce-si asuma acest fapt.
Daca va permite termenul de contestatie, trimiteti documentele scanate online si copiile acestora semnate olograf, cu mentiunea < conform cu originalul > si le trimiteti cu firma de curierat DHL.

Aveti doua variante de rezolvare : pe cont propriu sau cu specialist /avocat.
Orice actiune initiati trebuie sa aveti in vedere ca e nevoie de confirmare de primire ,chiar si online . Sunt unele judecatorii care nu confirma de primirea actiunii sau a documentelor ce o insotesc .In justitie, si nu numai,acolo unde se cauta dreptatea ,e nevoie de dovezi cu care sa combateti.
Taxa de timbru se achita la Directia Generala de Impozite si Taxe Locale ,Sector 1 ,la ghiseu .
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca nu ati raspuns acestui proces prin prezenta dv sau a unui avocat in fata instantei. Din p.d.v al unui nespecialist ,dar cu procese castigate prin propria.mi reprezentare ,cred ca aveati o multime de argumente pentru a nu ajunge la un astfel de rezultat,si anume:
1. In conditiile in care dv ati incalcat procedura de desfacere a contractului de munca, puteati cere instantei ca despagubirea sa fie calculata pentru cele 17zile nemotivate + perioada de pana la noua angajare a fostului dv salariat. Trebuia sa solicitati instantei ca fostul dv salariat sa prezinte dovada ca acesta nu a fost incadrat in munca , sau daca se constata contrariul atunci sa se fi luat in calcul despagubirea indicata pe perioada mentionata anterior. Daca mai sunteti in termen la Apel, initiati aceasta procedura in care solicitati cele de la pct1;
2.Aveati posibilitatea sa prezentati dovezi instantei ca, diurna e prezumata de aceasta ,si ca nu este existenta in contabilitatea firmei dv, in conditiile in care diurna acordata pe comunitate trebuie declarata pt fiecare tara. In urma deciziei instantei ,cum mai declarati diurna retroactiv , ce faceti la un control UE , veti plati amenzi si penalitati pentru nedeclarare retroactiva?
3.Aveati posibilitatea sa invocati prejudiciul adus firmei prin absentarea nemotivata a angajatului, conform contractului de munca si a procesului verbal care se incheie in momentul atribuirii autovehiculului;
4. si altele.

Indiferent de raportul de munca avut cu angajatul,ca probabil au existat sincope ,aveati obligatia sa va aparati pentru a nu ajunge la acest rezultat care e dezastruos pentru dv . Si daca ati avea procentual vina cea mai mare, tot nu trebuia sa sa se stabileasca aceste sume de despagubire. Spetele mele si-au gasit rezolvare definitiva la Apel , mai mult de aceasta etapa n-am trecut si nu stiu ce ar mai fi de facut in cazul dv.
Prestarea de servicii de transport intracomunitar privind livrarea de bunuri -donatii / bunuri second hand pentru o Fundatie de caritate / independenta non -profit , neplatitoare de tva ,cu sediul in Germania , catre aceeasi Entitate dar cu sediul in Romania , ce regim de tva aplica daca platitorul / expeditorul transportului este cel din Germania , beneficiarul este in Romania si prestatorul este platitor de tva si tot din Romania ? Multumiri anticipate .

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sentinta civila este cheia rezolvarii in baza acesteia trebuie facuta o cerere catre ANAF, cu nr inregistrare, prin care solicitati sa fie aplicata si retinuta doar suma stabilita de instanta cat si deblocarea conturilor. In caz contrar deschideti actiune in instanta impotriva Anaf cat si a personalului acesteia pe motiv ca sentinta a fost aplicata in mod eronat. Speta dv nu implica musai specialist.
Dv , vreti daune-interese sau sa fie reglata suma conform sentinta? Ati urmat ierarhia solutionarii,adica pana la director ?Poprirea se efectueaza doar pe titular si pe suma poprita ,in rest e abuz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intelept este sa nu le raspundeti pt ca sa nu va bata cu propriile arme , oricum o sa va actioneze in instanta si atunci veti avea posibilitatea sa va aparati, dar atentie foarte mare cum formulati raspunsul la intampinare sau la o eventuala contestatie la executare. Daca suma e destul de importanta, va recomand sa va angajati un avocat de nadejde pt ca e posibil sa dati peste un jude care.l incanta mai mult sa converseze in temeiul legii si de amorul artei si al profesionalismului cu adversarul , decat cu dv, cea in inferioritate.
E doar o parere personala ,emisa in cunostinta de cauza. Se vor folosi de toate tertitpurile pt a nu va scapa din 'maini ' , pana si stramutarea dosarului o vor solicita.
Faceti contestatie la instanta in termen de 15 zile si solicitati totodata si suspendarea executarii pt a prezenta documentele ce atesta achitarea debitelor la datele respective cat si executarea sa fie intrerupta pana la solutionarea cauzei, fara a fi aplicata retinerea sumelor invocate , s-ar putea sa fie o surpriza si pt dv si pt executor. Posibil ca executorul sa nu fi virat sumele catre creditor si penalitatile sa curga linistite.
De acord cu raspunsul lui <trandafir2>
SANO K300 , 15-20lei ,acesta sunt costurile problemei dv ...cel mult mai puteti cumpara 1buc ...pare o reclama sau o gluma ,dar nu este asa! ...gustati din aceasta 'gluma' si poate o sa fiti surprinsa de efectul ei ! Decat sa pierdeti 2000lei si vremea in litigii ,incercati varianta propusa cu 20-40lei! !