Buna ziua,
Intentionez sa dau in judecata arhitectul deoarece ne-a gresit proiectul prin nerespectarea conditiilor din certificatul de urbanism, astfel ca nu am primit autorizatia de construire. Ulterior a modificat proiectului, despartindu-l in 2 parti. Asta a dus la o multime de alte acte, avize, etc si la intarzieri de 1 an in demararea lucrarilor. Preturile materialelor s-au marit in acest timp si am pierdut foarte multi bani si timp din cauza lui.
Credeti ca pot castiga un astfel de proces? Multumesc anticipat.
PS. In prezent tot el are o atitudine sfidatoare si ingreuneaza efectiv colaborarea necesara pe parcursul lucrarilor.
Revin cu completare: de la urbanism mi-au spus ca daca dezmembrez terenul si solicit autorizatie de construire pe fiecare locuinta (pe calcan, cu acordul vecinului) obtin pana la urma acelasi lucru. In acest fel se poate construi o constructie de latimea totala de 20 ml. Adica o anomalie, Trebuie sa despart terenul in 2 loturi mici, sa merg la notar sa dau acordul pt a construi pe calcan, sa desfac proiectul in 2 (dar ramane absolul aceeasi constructie) si in final sa iau 2 autorizatii de construire. Apoi pot construi duplexul pt care mi-a fost respinsa autorizatia la inceput. Numai mie mi se pare ilogic? In ce tara traim? Chiar nu se poate face nimic?
Pentru Mitabiciclista: Nu e vorba de exceptie in sensul malitios spus de dvs. E vorba de o exceptie de la o absurditate din regulament. Exista asa ceva in foarte multe domenii!
Se poate estima durata unui astfel de proces? Bazat pe exprimarea ambigua din regulamentul local de urbanism si pe imposibilitatea de a cere latimea maxima a unei cladiri 15 ml si tot atat si pt 2 cladirii lipite. Si spun exprimarea ambigua deoarece arhitectul a inteles, din certificatul de urbanism, 15 m pt fiecare cladire, nicidecum pentru amandoua.
Sa ti se ceara sa faci o casa de latimea maxima 7,5 ml este abuziv.
Ma gandesc sa dau primaria in judecata!
Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in regulamentul de urbanism local se specifica latimea maxima a unei cladiri izolate ca fiind de 15ml, iar pentru cladiri lipite tot 15 ml. Proiectul meu are latimea de 20 ml (total, ambele locuinte). Nu cred ca e corect regulamentul local, consider ca e o prevedere abuziva! Atat timp cat trebuie sa am 2 locuri de parcare la o cladire, iar daca fac doua cladiri lipite trebuie sa am 4, tot asa ar trebui sa se dubleze si latimea asta maxima a constructiei totale!
Am fost in audienta la primar, ne-a promis ca se face o exceptie si vom primi autorizatia (era inainte de alegeri), am depus actele, am platit toate avizele si taxele la primarie si acum nu ne mai elibereaza autorizatia! Si-a schimbat total atitudinea dupa alegeri. Am ramas cu banii pe proiect platiti, pe avize, taxa la OAR, taxa la primarie.
Va rog, dati-mi un sfat!
Ok. Am inteles.
Dar asa se procedeaza? Instanta nu decide restituirea amenzii platite daca nu ai depus originalul? Nu era suficienta copia chitantei de plata? Ma impac cu gandul ca am pierdut banii, dar vreau sa stiu unde am gresit!
Acum astept trecerea celor 30 de zile in care politia poate face apel. Si apoi? Mai trebuie sa duc hotararea legalizata pe undeva?
In urma contestatiei la judecatorie a unui proces verbal de contraventie rutiera, solutia instantei a fost de anulare a procesului verbal si exonerarea petentului de sanctiunea amenzii si sanctiunea complementara aplicata prin pv. Totodata, in decizie scrie ca instanta nu dispune restituirea amenzii platite (am platit jumatate din amenda in 24 ore, inainte de depunerea contestatiei) deoarece nu am facut dovada achitarii acesteia! Eu am depus la dosar, inca de la inceput, copia dupa chitanta amenzii si am solicitat anularea pv si restituirea amenzii platite.
Va intreb, mai am vreo sansa sa recuperez amenda achitata?
Banuiesc ca politia nu depune apel.
Si ce pasi ar trebui sa fac eu acum dupa ce am primit decizia prin posta? Permisul l-am recuperat imediat ce am depus contestatia.
Multumesc! O zi frumoasa va doresc.
Am depus o contestatie la o amenda de circulatie si, in plangerea redactata, nu am trecut adresa sectiei de politie (intimatului), am scris doar ”IPJ Ilfov - FR ...”, fara adresa exacta, fara alte date de identificare. Ce se intampla in cazul asta?
Va rog sa imi spuneti daca pot completa eu la dosar informatia asta si cum, sau daca trebuie sa astept sa primesc prin posta ca trebuie sa completez in termen de X zile dosarul cu informatia asta.
Multumesc.
”Orice șofer trebuie să acorde prioritate oricui în cazul în care vine de pe o stradă fără prioritate.” Perfect de acord, dar oricui se poate intampla si, atata timp cat victima nu a patit nimic, nu e sanctiunea prea mare?
Exista in legislatie, vre-un articol la care putem face referire si care sa fie in avantajul soferului in sustinerea contestatiei pv? Ma refer aici la faptul ca agentul a sanctionat o fapta pe care nu a vazut-o si nici nu i-a relatat-o nimeni altcineva decat faptuitorul. Batranul se pare ca nu s-a dus la spital/politie si nu se stie cine era.
Dar daca soferul inventa povestea si nu era reala? Conform legii poti sanctiona o fapta pe care nu o poti proba concret?
Si cu amenda? O platim jumate si o recuperam ulterior?