avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate ginja

Activitate ginja

multumesc
buna ziua, mama mea are handicap de gradul 2 si beneficiaza de exonerare de impozit pe pensie , pe imobile s.a
Intrebare: daca este detinatoare unui cont de economii in banca cu dobanda la termen, in momentul in care isi ia dobanda plateste impozit la acea dobanda?
multumesc
cine ma poate lamuri??
"Suspendarea contractului individual de munca la plangerea penala a angajatorului impotriva salariatului, prevazuta in Codul muncii, este neconstitutionala, a decis, joi, Curtea Constitutionala a Romaniei, potrivit Mediafax.

CC a fost sesizata de o instanta privind exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 52 alin.(1) lit.b) din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, potrivit carora "Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: (...) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti".

Cu unanimitate de voturi, curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile conform carora contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in cazul in care acesta a formulat plangere penala impotriva salariatului sunt neconstitutionale."
cum si de cand se aplica?
poate fi angajatorul obligat sa primeasca inapoi functionnarul pe care l-a suspendat pt ca a fost trimis in judecata??
Discuție PFA activitate
daca in lista de activitati a PFA-ului am trecut si consultanta, desi activitatea de baza sunt asigurarile, pot presta si activitati de consultanta?
buna ziua tuturor;
daca am un PFA si vreau sa angajez o persoana care sa presteze ac munca pe care o fac si eu pe PFA si primeste bani pt lucrarile facute , banii primiti se primesc in contul PFA-ului sau pe un cont al persoanei respective; eu baii pe care ii primesc pe lucrari ii primesc integral fara retinerea impozitelor , CAS-ului, CASS-ului; astea le platesc eu la sf de an; m-ar interesa daca si angajatilor mei (viitori) li s-ar aplica ac regim si platile pt munca prestata de ei ar intra in contul de PFA
multumesc
buna ziua tuturor;
am o rugaminte la cine a recuperat taxa de poluare alias -prima inmatriculare- se a ma informeze si pe mine; eu am platit-o azi la finante si functionara de la ghiseu mi-a zis ca se poate contesta dar ca banii am sa-i vad esalonat in 5 ani :(
buna ziua tuturor,
eu sunt din iasi si nu o data i-am blestemat pe cei care au pus aceasta taxa = 430 lei;
sunt de acord sa se ia masuri impotriva celor care isi lasa masina in locuri nepermise, desi in iasi cred ca este o aberatie pt ca acest oras are de toate MAI PUTIN LOCURI DE PARCARE;
dar haideti sa intrebam cum a fost calculata taxa???????? cum s-a constituit acesta suma pe baza legala? de ce 430 lei? de ce nu 130 lei ? iti duce cumva masina la vaslui? ti-o gareaza in vre-un hangar cu clima? o duce cu elicopterul de se calculeaza o suma asa mare? chiar daca e hotarare de consiliu local care ar trebui sa fie publica, constituirea calcului acestor taxe trebuie sa fie justificat legal; X-(
Discuție buna ziua
as dori sa inregistrez o marca temporala;
am luat un domeniu, am facut site-ul si vreau sa-l inregistrez; cum se procedeaza?
Răspuns la discuția concediu fara plata
multumesc
cate luni am voie sa-mi iau cancediu fara plata daca lucrez la patron? patronul este de acord;dar cat timp prevede Codul Muncii?, daca imi iau conc vechimeaediu fara plata, imi mai merge vechimea? adica dupa un an in care am avut si concediu fara plataa pot sa intru in somaj (chiar daca nu am cotizat 12 din 12 luni?