avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate Michaela2014

Activitate Michaela2014

Sa va zic eu ce raspuns am primit...

Buna ziua!

Scuze pentru intarziere, insa serverul noastru a intampinat unele probleme, astfel incat nu am avut acces la aceasta adresa de mail.

In concluzie, in perioada in care unitatea va fi inchisa se va proceda ca si in cazul absentelor normale iar optionalele vor fi recuperate in intregime pentru perioada 11- 22 martie. Daca se prelungeste situatia vom vedea!

O seara frumoasa va doresc!
adica 10 lei pe zi, in contextul in care masa de pranz este 450lei/zi iar taxa gradinita 1000lei.

Le-am raspuns ca mi se pare inacceptabil si ca macar o abordare de impartiere a greutatii 50/50 ar fi o modalitate civilizata(!?) de colaborare. La un exercitiu de lucru la asteptam la cel putin
-perioada suspendarii gradinitei- eliminarea completa a taxei de praz
- taxa scolara o reducere de 50% deoarece realizarea efectiva a actului de educatie si ingrijire revine pana la urma parintelui (treaba deloc simpla si pentru noi, care ne desfasuram care cum putem activitatea, de acasa).

Personal 10lei pe zi reducere in contextul actul este ceva ce nu pot accepta, astfel incat mentin invocarea fortei majore in contextul uni raspuns atat de nerezonabil. Acesta a fost raspunsul meu, la raspunsul lor.
Buna ziua, v-au raspuns cumva cei din conducerea gradinintei? ce au zis?
Răspuns la discuția forta majora contract scolarizare
multumesc!
Buna ziua,
Va rog o lamurire, daca pentru situatia coronavirus se poate invoca forta majora in contractul de scolarizare pentru o gradininta privata; ori parintii vor achita taxa de scolarizare, desi gradinita este oficial inchisa cf masurilor anuntate oficial?
Răspuns la discuția legalizare acte
legalizare COLOR, dupa un certificat de nestere original , este realizabil/ este legal si acceptabil?

ContSters250994 a scris:

Daca va referiti la procedura notariala, nu! In acest caz nu este vorba de autentificare ci de legalizare si legalizarea unor copii se face numai dupa originale, nu dupa copii fie ele si conforme cu originalul.

buna ziua,
va rog frumos o opinie avizata din partea de competenta notariala:
exista posibilitatea, undeva, de a legaliza un certificat de nastere COLOR? ( nu alb negru). ma intereseaza daca sunt ceva specificatii juridice, pe acest subiect, sau fiecare cabinet notarial procedeaza dupa posibilitati?

cu multumiri!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca sunt in vreun risc dpdv legal in cazul in care nu doresc sa ii ofer tatalui copilului certifiatul copilului de nastere, pt a-si face dansul cate copii legalizate doreste dupa acesta.
Mentionez ca i-am trimis un scan de mari dimensiuni dupa certificat nastere copil, insa cere mai multe copii legalizate; chestiune cu care sunt mai putin de accord. Ma preocupa si despre ce ar putea face dansul cu aceste copii legalizate ale CN al copiluil.
Multumesc anticipat
Buna ziua,

Divort la notar, cu custodie comuna, copil prescolar.
In contextul custodiei commune, copilul avand resedinta la mama,
doresc sa stiu daca tatal separat, poate (si are vreo sansa) de a specula, si a cere murarea resedintei (fizic) a copilului la dansul, pe motivul schimbarii domiciliului mamei, mai exact odata cu achizitionarea unei noi proprietati de cate mama. Domiciliul mamei ramanand in proximitatea Bucuresti/Ilfov, Actualmente domicilul dansului este la 400km departare; insa ma intereseaza si o opinie care sa includa, aflarea dansului in proximitate, tot in Bucuresti.
Ma intereseaza daca ar avea portite de care sa se lege, cu aceasta modificare.
Cu multumiri.

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti daca/ (si) cum sunt afectate gradinitele care au camera de supraveghere video la care au acces parintii prin intermediul online.
Dupa noua lege GDPR, sunt acceptate camerele video de supraveghere in gradinite?


Cu multumiri,
Imi spuneti va rog cum anume se procedeaza mai exact, cu instant de tutela?
Vorbim de un copil de 3&1/2 ani.

Dana Fatol a scris:

Bună ziua,

Problema se poate rezolva în instanță.

Art. 486. - Ori de câte ori există neînțelegeri între părinți cu privire la exercițiul drepturilor sau la îndeplinirea îndatoririlor părintești, instanța de tutelă, după ce îi ascultă pe părinți și luând în considerare concluziile raportului referitor la ancheta psihosocială, hotărăște potrivit interesului superior al copilului. Ascultarea copilului este obligatorie, dispozițiile art. 264 fiind aplicabile.