avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Dee-DeeM

Activitate Dee-DeeM

Daca in timpul in care unul dintre parinti primeste suplimetul de insertie pentru primul copil, se naste inca un bebelus, celalalt parinte poate opta pt CCC sau se va anula suplimentul?
Cum se fac angajarile de catre o PFA (activitate cresterea bovinelor de lapte). Vreau sa angajez pe cineva care beneficiaza si de stimulentul de insertie pana in decembrie anul acesta (cand implineste copilul 2 ani), dar actualmente are alt loc de munca.
Răspuns la discuția CASS PFA
Imi puteti spune va rog cum se procedeaza si cu contributiile pt asigurarile sociale, asta cred ca e CAS (somaj, pensii etc.)
Discuție CASS PFA
Buna ziua! Am un PFA pe cresterea bovinelor de lapte. Imi puteti spune va rog sub ce forma imi pot plati CASS? Desi aceste contributii nu sunt obligatorii, m-ar interesa sa le platesc. Se poate face un contract cu Casa de Asigurari? Mentionez ca la acest tip de PFA impozitul se calculeaza in functie de nr de animale.
Buna ziua! Astept vaccinul de 11 luni pt fiica mea din 01 noiembrie anul trecut. Am inteles ca este criza cam in toata tara, dar atat timp cat ne platim contributiile, m-am saturat de asemenea situatii. Ma puteti indruma unde pot depune o plangere, sau se poate da Ministerul Sanatatii in judecata? Conform medicilor, in lipsa imunizarii, coilasii risca imbolnaviri destul de grave.
Răspuns la discuția Recuperare datorie abator
Nu am fost notificata de administratorul judiciar. Imi puteti spune cum anume se realizeaza inscrierea la masa credala?
Buna! Am vandut cateva vite catre un abator, dar nu am primit decat o parte din bani. Am incercat sa iau legatura cu cineva de acolo, dar cand ma vedeau se baricadau inauntru, incuiau usile, de raspuns la telefoane, nici nu se punea problema. Vreau sa-i actionez in instanta pt a-mi recupera prejudiciul si vreau sa cer si penalizari pt intarziere, drumuri si timp pierdut cu ei. Din pacate am aflat ca in mai firma a intrat in insolventa si s-a inchis. Se mai poate face ceva?
Buna ziua. Am o fetita de 1 luna si 19 zile. Din maternitate a inceput sa aiba colici din a doua zi de viata (pe tot parcursul noptii). De cand am ajuns cu ea acasa plange intr-una zi si noapte si se strange de burta. Desi noi nu avem nici care nici din partea mea, nici a sotului alergii, astm, intolerante alimentare, am umblat pe la medici, am schimbat nenumarate feluri de lapte, s-au descoperit o alergie si o intoleranta secundara la 2 componente din lapte. De o luna alimentatia ei este corecta plus ca a avut si tratament. Cu toate acestea ea e tot mai rau, au aparut si alte simptome cu trecerea timpului si nu am incetat sa caut cauza, avand in vedere ca alimentatia adecvata nu a avut niciun efect, nici macar unul de stagnare, de imbunatatire nici nu se mai pune problema. Recent am descoperit o bacterie. Sunt sigura ca a luat-o din maternitate (eu avand cezariana, mi-au lasat-o in salon din a 3-a noapte). As vrea sa dau spitalul in judecata pt chinul fetei, al nostru, stresul, nervii banii irositi. Fiecare clipa a fost un chin. Fata mea nu stie decat de durere si de plans. Au fost momente crunte, dar medicii din Ro, daca nu esti cu un picior in groapa la propriu, nu te baga in seama. Asa ca am luat internetul cu asalt si am facut investigatii pe cont propriu. As dori sa stiu daca cum sa procedez si daca au mai fost astfel de antecedente.
Buna ziua. E adevarat ca suplimentul de insertie se acorda numai de la al doi-lea copil in sus? Mentionez ca asta ni s-a spus de la AJOFM.
Imi puteti spune va rog cine ar putea sa na faca un calcul aproximativ al valorii indemnizatiei pt CCC pe varianta de 1 an adica 85%, avand in vedere ca se cumuleaza venituri impozabile realizate in mai multe domenii in ultimele 12 luni, nu doar salariul?