avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate Adamj

Activitate Adamj

Răspuns la discuția Calcul punctajul lunar
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspunsul dat şi pentru timpul alocat.
Am văzut că aţi făcut calcul pentru 6 zile calendaristice (deci şi zilele de duminică, care erau nelucrătoare) chiar dacă lucrătoare erau doar 4 zile.
Vă rog să îmi spuneţi dacă este corect.
Vă mulţumesc încă o data.
Bună ziua.
Potrivit art. 96 alin (2) din Legea pensiilor punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
Pornind de la următorul exemplu ipotetic: am început activitatea în 26 octombrie 2011 cu un câştig salarial brut de 2030 de lei.
Vă rog frumos să îmi spuneţi cum se calculează punctul lunar pentru luna octombrie 2011 (care avea 4 zile lucrătoare din 21).
Vă mulţumesc.
Buna seara.
Vă rog să-mi spuneți la 2 întrebari:
1. dacă este legal adoptată o hotărâre de consiliu de modificare a coeficienților după câteva luni de la aprobarea lor la începutul lunii iulie 2017?
2. prin noua hotărâre s-au schimbat coeficienții de ierarhizare la gradația 0 respectându-se nomenclatorul și ierarhia funcțiilor, dar, prin aplicarea gradațiilor, s-a ajuns un situația în care, un funcționar public debutant să i se stabilească, de la 01.01.2018, un salariu de bază mai mare decât la un funcționar public cu gradul profesional asistent.
Este corect stabilit coeficientul de ierarhizare în acest caz?
Vă mulțumesc.
122 de vizualizari pana in prezent si niciun raspuns.

Macar o parere: @ Kyandra x @ Darie Tudor?
Ohhhh.... doamne!

45 de vizualizari pana in prezent si niciun raspuns de la ultimul
meu mesaj din data de 3 Martie 2017, 05:09.

Sa fie atat de greu un raspuns sau e teama de a emite o parere intr-un sistem de salarizare bulversat la care, cred eu, nici macar cei care emit acte normative nu stiu sa se pronunte. #-o
Totusi, moderatorii acestui subiect cred ca ar putea exprima o opinie.
Buna dimineata!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca un bibliotecar la o bibliotecomunala i se mareste salariul de baza incepand cu luna decembrie 2016 sau cu luna februarie 2017.
Potrivit legii bibliotecarilor, postul este in subordinea consiliului local. Personal consider ca incadrarea bibliotecarilor in conformitate cu anexa nr. IV familia ocupatională de funcţii bugetare "cultura": Cap II: Salarii de baza din sistemul bibliotecilor publice din România b)Functii de executie din L. 284/2010
Daca legiuitor ar fi dorit majoarea si la bibliotecari, atunci ar fi prevzaut acest fapt in mod expres fie in Legea 250/2016 fie in OUG nr. 2/2017.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Mulţumesc mult pentru urări
La Multi Ani, domnule secret... !
Ce inseamna gradatia 9?
Răspuns la discuția Pfa persoana cu handicap
Salut!

Din punctul meu de vedere intrebarea dvs. este destul de neclara pentru ca o persoana cu handicap are o serie de drepturi care au in vedere mai multe domenii:
- ocrotirea sanatatii,
- educatia
- formarea profesionala,
- ocuparea si adaptarea locului de munca,
- asistenta sociala,
- locuinta,
- petrecerea timpului liber,
- asistenta juridica
- facilitati fiscale.

Toate acestea sunt prevzute si explicate in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Răspuns la discuția drepturi salariale
Nu exista vreo prevedere legala. Data este aceea prevazuta in c.i.m. pentru plata acestuia.

Daca acel termen a trecut atunci aveti posibilitatea sa sesizati ITM-ul sau sa promovat o actiune in instanta fara a mai astepta trecerea unui anumit termen.

Avand in vedere ca demisia a avut loc prin acordul partilor, (pe cale amiabila...), "amabil" ar fi sa solicitati firmei plata drepturilor care vi se cuvin.