avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate CristiGrs

Activitate CristiGrs

Buna ziua,

Se poate anula un contract de vanzare-cumparare automobil second hand?
Am achizitionat un auto second hand si imediat dupa ce am plecat cu el s-a oprit motorul.
Am sunat vanzatorul insa acesta spune ca nu a avut asemenea probleme cu masina.
Vanzatorul a mentionat in anunt ca masina se afla inca in garantie, mi-a prezentat si certificatul de garantie in care era mentionat ca mai are garantie inca 2 ani insa atunci cand am sunat la reprezentanta mi s-a spus ca garantie este nula pentru ca vanzatorul nu a respectat planul de mentenanta.
In aceasta situatie, pot sa anulez contractul de vanzare-cumparare?
Daca da, care ar fi procedura?
Multumesc!
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
Daca nu ajungeti la un acord comun va interveni politia care va stabili vinovatul. Neavand martori si fiecare avand povestea lui, cum am scris si mai sus, cel mai probabil va hotari ca este culpa comuna si probabil o sa va suspende permisele de conducere amandurora.
Ati putea sa discutati cu soferul taxi-ului si sa-i expuneti problema in felul acesta. Daca dvs. aveti dreptate si fapta s-a petrecut asa cum ati expus-o aici, explicati-i ca dansul a gresit cand nu s-a asigurat in timpul manevrei de intoarcere/virare la stanga.
Daca dansul isi sustine in continuare nevinovatia puteti "sa lasati de la dvs." si sa acceptati o culpa comuna, faceti schimb de asigurari sau vi le reparati in regie proprie evitand sa ajungeti la politie si eventual sa ramaneti fara permis pentru o luna.
Daca dansul isi sustine nevinovatia si dvs. nu sunteti dispus sa "lasati de la dvs." mergeti la politie, le expuneti cele intamplate, sustineti in continuare ca nu sunteti dvs. vinovat de producerea accidentului si sunt sanse mari ca politistul sa dispuna culpa comuna, sa va ia permisele amandurora pentru neacordare de prioritate si sa va lase pietoni pentru o luna. Pentru soferul de taxi nu este usor, el din asta isi castiga painea.
Răspuns la discuția Accident masina (depasire)
Din ce spuneti dvs. este vina taximetristului care nu a semnalizat si nu s-a asigurat pentru schimbarea directiei de mers. Faceti contestatie si mergeti sa vorbiti cu politistul care a venit la locul accidentului. Daca declaratia dvs nu coincide cu cea a taximetristului si fiecare are povestea lui despre cum s-a intamplat si cine e vinovat politistul va dispune culpa comuna si probabil veti ramane amandoi fara permis de conducere pentru neacordare de prioritate.
Asa o poveste.... ala v-a zis ca e un plic cu prafuri surpriza, un fel de "kinder" si dvs. ati cumparat de curiozitate. Asa ceva...

Gen:
[ link extern ]
Mie mi se pare a fi o noua metoda de escrocherie. Tipul vine la intamplare la victima baga la inaintare povestea asta de 2 bani si va cere bunuri materiale in schimb pentru o impacare.
Cred ca ati putea sa va luati o arma pe care sa o folositi tot la intimidare tragand cateva focuri in aer pentru a goni hotii dar veti avea nevoie si de un permis de port-arma. Daca nu reusiti nici asa, ati putea trage in jos tintindu-le picioarele cu scopul de a-i imobiliza pana la sosirea politiei dar este o idee proasta. Tot la intimidare mai puteti cumpara un proiector cu halogen pe care sa-l alimentati cu o baterie de masina pentru a lumina zona in care se afla hotii si eventual pentru a-i idenitfica. Din pacate traim in Romania ...si asta ne ocupa tot timpul
Răspuns la discuția Probleme achizitie masina
Stati linistit, am un prieten care a procedat asemanator cu diferenta ca prorpietarul ( persoana inscrisa pe talon) traieste si a primit si cartea masinii in original. Daca pe talon nu scrie nimic in rubrica "Instrainat catre" ii faceti asigurarea pe numele proprietarului si asigurati-va ca aveti rovigneta valabila (ca sa nu primeasca proprietarul din talon amenzile acasa). In rest puteti circula cu masina. In caz ca va opreste politia le spuneti ca este masina unui prieten/vecin.

Cat despre fiscal, din cate stiu eu ... nu sunt sigur...dar baza de date a politiei nu este comuna cu baza de date a ANAF-ului, deci daca va opreste in trafic nu au ei de unde sa stie ca nu ati luat-o in evidenta la primarie. Stiu cateva cazuri care au procedat la fel, au lasat masina pe numele vechilor proprietari ca sa nu plateasca taxa, au primit fiscal ca sa o ia in evidenta dar nu au mai fost la primarie pentru acest demers si nu au avut probleme pana acum.

P.S.: nu stiu cat de mult va afecteaza faptul ca proprietarul este decedat...
Din ce spui acum, batranul ar fi vinovat pentru ca nu s-a asigurat si tot el te-a lovit in lateral. Tu nu aveai cum sa-l lovesti cu partea laterala. In prima ta postare ai spus ca:
"Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si l-am atins cu masina."
De unde am crezut ca ai l-ai lovit cu spatele.
Incearca sa rezolvi amiabil :)

@CatalinCD, sa inteleg ca tu locuiesti in Berlin sau ... despre ce capitala a unei tari UE vorbesti? Nu-mi spune ca despre Bucuresti, ca atunci inseamna ca esti provincial. Bucurestiul e capitala a unei tari UE doar in acte. Daca tu compari infrastructura Bucurestiului si o consideri capitala a unei tari UE pe baza infrastructurii...infrastructura care a ramas in proportie de 90% de pe vremea comunistilor , inseamna ca noi trebuia sa facem parte din tarile fondatoare ale UE ca infrastructura asta o avem dinainte de a se infiinta UE.
Incearca sa solutionezi amiabil. Inregistreaza-l cand ii dai cei 200 RON si daca iti mai cere bani apoi, il poti ameninta cu plangere pentru santaj.

@CatalinCD , sunt convins ca tu traversezi doar pe trecerea de pietoni. La cate treceri de pietoni sunt in Romania si la cat de aiurea sunt puse...si daca vrei sa circuli legal, nu ai cum. Las-o moarta, ca nu are mosu vina ca nu se asigura baiatul cand da cu spatele.
Tu cand mergi cu masina si vezi pe unul ca traverseaza neregulamentar, il vanezi pe sosea?
Eu zic sa adunati dvs. recolta sau daca nu vreti sa va bateti capul cu asta, platiti un tocator sa intre acolo si distrugeti toata recolta.