Bună ziua.Intr-un proces de malpraxis in care instanța competentă este judecatoria,inceput in anul 2019, stadiul procesual fiind fondul, iar obiectul pretenții,până când poate reclamantul să precizeze cererea de chemare in judecată conform art.204 alin.(2) pct.2 NCPC? Și in cazul precizării cererii de chemare in judecată in situația prevăzută la art.204 alin.(2) pct.2 NCPC sunt necesare probe noi care să susțină mărirea cuantumului obiectului cererii de chemare in judecată? Mulțumesc.
Bună ziua. Am teren dat in arendă de ani de zile la o asociație care de anul trecut a fost preluat de altă asociație neprimind nici un fel de contract de la cei care au preluat.Eu după urma terenului arendat luam produse si bani. Anul acesta la începutul lunii august mi-au dat doar grâu desi am optat si pentru bani.De când am preluat grâul sunt dusă cu vorba ca si ceilalti consateni ca ii vom primi.In contractul pe care eu nu l-am primit au spus că nu scrie in cat timp trebuie sa imi livreze ei banii,pot sa ii primesc si la sfarsitul anului. Este corect? Spuneti-mi cui trebuie sa ma adresez pentru a sti ceea ce trebuie sa fac.Multumesc.
Bună seara. In februarie 2020 băiatul meu s-a inscris la o școală de soferi unde a dat un avans de 550 din totalul de 1900. A facut fișa medicală cu testul psihologic a doua zi după înscriere,apoi până la sfârșitul lunii a terminat si cursul de legislație. Nu are nici un document care sa ateste cele de mai sus.Toate bune si frumoase pana la prima ședință care a fost la începutul lunii martie. Domnul instructor cu toate că fiul meu i-a spus că nu a pus mâna pe volan niciodată era preocupat in mașină pe timpul condusului de telefon iar in rest sa vorbească arogant .Fiului meu nu i-a convenit acest lucru mai ales că a șofat cu mare teamă. Următoarea ședință era programată la " te sun eu", după care a urmat un accident pe care l-a avut instructorul cu masina , "te caut eu sa vad ce rezolv cu mașina " după care a venit Covid 19 si totul a rămas în aer. Fiul meu vrea sa renunte la această școală dar vreau sa stiu ce bani mai pot recupera din avans si ce acte trebuie sa iau de la ei pentru a se înscrie la alta școală. Mentionez ca le-a dat mesaj ca vrea sa renunte si i s-a transmis că trebuie să vină personal sa faca o cerere în scris după care se va face un calcul ..Ce mă sfătuiți să fac?Mulțumesc.
Bună ziua. Imi puteti spune vă rog dacă pot primi stimulentul de 500 lei pentru persoanele cu handicap, având pensie pe caz de boală cu grad de invaliditate III ?Mentionez că sunt operată de hernie cervicală din 2015 si de atunci am pensie grad III de invaliditate. Mulțumesc.
Bună ziua. Sunt pensionară pe caz de boală cu hernie de disc cervicală din 2015 cu handicap mediu, am 49 ani si 9 luni și vreau sa știu daca eu pot beneficia de stimulentul de 500 lei? Dacă pot beneficia de acești bani vă rog să îmi spuneți unde trebuie să mă prezint si cu ce documente. Vă mulțumesc.
Bună ziua.Baiatul meu este clasa a -XII-a si la inceputul lunii acesteia am vorbit la instituția de med. ca doresc pentru el meditație individuală la lb. română deoarece la cea in grup nu se poate încadra în colectivitate.Toate bune, vin încheiem contractul pe o luna,unde daca nu eram atentă era băgat la grup,A apucat să facă doar o ședință La cea de-a doua ședință dna. profesoară nu vine, băiatul se duce nefiind anunțat in prealabil cum stipulează in contract.Asteapta 20 min. după care se duce la dnul.administrator și îl întreabă daca mai vine doamna.Acesta foarte nervos ii spune ca s-a strecurat o greseala in platforma și nu mai vine in fiecare zi de luni cum se hotărâse. De aici cu ridicarea tonului a început discuția aprinsă. Deoarece au ajuns cu greu la un consens pentru ziua de miercuri,domnul administrator ă inceput sa il faca arogant, ca nu are cei 7 ani de acasă, ca astea sunt fite pentru med. individuale,etc. si l-a trimis acasă. Aflând de conflict am sunat, am hotarat de comun acord să vin la sediu sa vad ce s-a întâmplat. Ajunsă acolo și cu băiatul l-a pus sa relateze ziua cu incidentul nelasandu-l sa isi duca relatarea pana la capat,m-a făcut arogantă și pe mine,și că eu l-am învățat să fie mincinos și altele.A spus că vrea să renunț la contract, a făcut o factură cu banii rămași de la cele 3 ședințe de meditatii,am semnat de primire și pentru el nu a fost nici o problema ca băiatul a rămas descoperit cu meditatiile. Mentionez ca cei care au fost de fata la conflictul dintre băiat și administrator nu au fost lăsați să vorbească când am venit eu.Il pot da in judecata pentru daune morale? Dacă da ,la cine trebuie sa apelez? Multumesc.
Buna ziua. Ieri,15.10.2018, a venit curierul pentru a prelua un colet aflat in garantie pentru a fi dus la firma de reparatii. Am avut surpriza sa refuze ridicarea lui pe motiv ca nu este ambalat corespunzator. M-a pus sa desfac coletul si a dat cu imprimanta in stanga si in dreapta in cutie cu toate ca l-am avertizat ca poate sa verse cerneala din tanc. Nu l-a interesat acest aspect. Imprimanta era in cutia ei originala si pe laterale erau pusi niste bureti din polistiren. A plecat nepreluand coletul. Am sunat la firma de reparatii Depanero, le-am spus situatia si mi-au transmis ca mai bine o aduc eu personal la ei decat sa ma lovesc iar de vreo problema cu firma de curierat.Am mai trimis colete fragile dar nu mi s-a intamplat asa ceva. Ce ma sfatuiti sa fac, deoarece refuzul acestui curier nu mi se pare in regula? Multumesc.
Buna ziua. Ieri am luat de la farmacia Help Net EXINAILNER, o solutie impotriva infectiei fungice a unghiei. Am dat pe el 81,81 lei. Cand am ajuns acasa am intrat pe net sa vad pretul si la alte farmacii. Am ramas socata. La farmacia Tei pretul era de 44.00,la altele doua 52.00,sau 55.00.Cum este posibil sa fie o diferenta asa de mare de pret de la o farmacie la alta,avan in vedere ca firma este aceeasi:Sandoz? Vreau sa returnez produsul care nu a fost folosit. Se poate sau nu?