buna ziua am urmatoarea intrebare:
Un I.F.N. poate sa renunte la dobanda (restanta )datorata de o persoana fizica in cazul unui contract de imprumut(nu si-a respectat obligatiile de plata conform graficului de rambursare si a achitat imprumutul cu intarziere de exemplu 6 luni fata de termenul din contract si a atras dupa sine o dobanda restanta pentru cele 6 luni in valoare de 1000lei).
Exista vreo lege in acest sens?
Casa sa fiu m-ai explicit va dau urmatorul exemplu:
o persoana contracteaza un imprumut de 5000 lei pe o perioada de 12 luni.dobanda este de 500 lei care se incaseaza anticipat(desi legea scrie doar pe maxim 6 luni).Acesta persoana achitat tot creditul peste 18 luni.Pentru cele 6 luni intarziate dobanda se recalculeaza si trebuie sa mai incasez inca 250lei dobanda.
Acest IFN poate sa renunta sa mai incaseze cei 250 lei (dobanda recalculata).
Daca da in ce conditii si are este legea care reglementeaza acest lucru.
da ma incurca pt ca as vrea sa platesc impozitul pentru fiecare teren in parte deaorece mama are o sora si aceasta nu vrea sa plateasca(nu s-a facut succesiune dupa tata)asa ca amandoua sunt proprietare.Pana la urma sunt terenuri separate si ar trebuie inpozitate pe fiecare in parte.Nu pot sa cere de la primarie decizie pt fiecare teren in parte?
buna ziua am urmatoare problema: parinti mei au la tara teren agricol in suprafata de aprox 3 hectare, dar nu e tot la un loc.de exemplu sunt 5 terenuri in diferite locuri care toate insumeaza 3ha.Ne obliga sa platim impozitul printr-o decizie de impunere pe toate tenurile cumulate.Normal ar fi sa emita decizie de impunere pe fiecare teren in parte.Eu stiu ca daca ai 2 masine pe acelasi nume la taxa si impozite,emite 2 decizii pt masina A si una pt masina B.
Primaria de la tara de unde sunt terenurile nu vor sa imi dea decizile de impunere pt fiecare loc in parte ...
Este corect sau nu?
multumesc
Apropo parinti meu au drept de proprietate pt aceste terenuri
buna ziua.am urmatoarea problema :socrul meu are 54 de ani are stagiul de cotizare(in jur de 40 de ani )pentru ca are grupa a 2 de munca.Are probleme cu inima si sistemul osos.Se poate pensiona pe caz de boala,are dreptul si in ce conditii.multumesc mult
Buna ziua.am urmatoarea problema:Un contract de credit de tip car in valoare de 10000lei pe o perioda de 2 ani.Dobanda calculata si incasata pe perioada de 2ani este de 1875lei.Daca imprumutul este restituit pe o perioada de 3 ani si jumatate dobanda recalculata este de 2 ori mai mare decat dobanda incasata.
Este legal ? exista vreo lege in acest sens in care dobanda nu poate depasi dobanda legala?
multumesc
Buna ziua am urmatoarea problema. Parintii mei au o casa(4 camere...) si am vorbit cu ei sa imi faca acte pe o parte din casa si anume(pe o camera si terenul de langa camera respectiva in idea ca langa acea camera sa construiesc alte 3 camera)ca sa imi poate face acte pe o parte din casa si terenul aferent trebuie sa fac cadastru si sa dezmembrez terenul astfel incat sa avem intrari separate.ce fel de acte sa imi faca?ms
Buna ziua
Am o singura intrebare:
Daca o persoana este membru in consiliul al unei societati(un SA mare) si este pensionar, poate sa mai fie presedinte la un CAR?Exista incompatibilitate?
Multumesc
nu stie nimeni sa imi raspunda la cea am scris mai sus?
Buna ziua
Am o intrebare ce inseama: deplinirii conditiei de
vechime minima in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei
publice de 1 an?
De exemplu eu sunt contabil la o casa de ajutor reciproc, am terminat facultatea de economie(finante-banci 3 ani+2 ani de master tot in domeniul).vechime in munca am 3 ani jumatate.
As vrea sa ma inscrieu la concursul anaf antifrauda.
Salut aceeasi problema o am si eu dar pe langa toate actele (contract de v-c,fisa inmatriculare,certificat fiscal,talon(nu am trecut instrainat.....:( ) si cartea masina cheile....el mi-a dat banii),eu m-am scazut cu masina si de la fisc....am facut si un contract de comodat(dar dupa ce am facut contractul de vanzare cumpare).astept sa vad daca cumparatorul impune la primarie(sta la sat dupa cum scrie in buletin).
Va intreb daca contractul de comodat m-ai este valabil din p.d.v. juridic pentru ca nu pot preda un bun cu titlu gratuit daca nu imi m-ai apartine?
ce m-a sfatuiti sa fac?
va multumesc mult