Presedintii se perinda dupa bunul plac al administratorului .La problema sus mentionata actualul presedinte mi-a raspuns ca 'actul de debransare' ar trebui sa fie pe numele meu...Am depus copia respectiva la administratie, nu am solicitat nr de inregistrare si... s-a ratacit!! Ei sustin ca ar trebui sa ma rebransez... ca apoi sa ma debransez... sa fiu in regula, si nici atunci n-as fi...nu stiu cum sa mai procedez...
De 15 ani locuiesc int-un apartament debransat legal de la sistemul de incalzire (asa am cumparat imobilul, avand referatul de debransare pe numele fostului proprietar) , insa administratorul in toti acesti ani mi-a imputat plata cheltuielilor pentru caldura, an de an. Cei de la dalkia i-au trimis ca raspuns administratorului,la sesizarea mea, ca nu sunt in posesia niciunui referata ca apartamentul meu ar fi debransat sau rebransat vreodata, desi documentul original se afla in posesia mea, este pe numele fostului proprietar... Cum sa procedez?
In anul 2000 am cumparat un apartament debransat de la reteaua de termoficare, caloriferele erau blindate. Cand m-am mutat administratorul a spus ca ma pot rebransa fara a intocmi nici un demers in acest sens. Rebransand caloriferele am constatat ca acestea nu se incalzeau decat partial. Ani la rand nu am beneficiat de caldura. Anul acesta am incercat sa ma debransez legal dar nu s-a putut... Zilele acestea am gasit referatul de debransare pe numele fostului proprietar.In conditiile in care eu nu am solicitat repunerea in functiune a instalatiei, nu am primit aviz de repunere in functiune de la furnizor, pot actiona in instanta administratorul care imi imputa an de an palta unui serviciu de care nu beneficiez?(mentionez ca furnizorul dalkia refuza sa emita referat catre administrator si imi solicita sa-mi repun instalatia in functiune pt a sigila)
Precizez ca am facut o depunere la ghiseul unei banci de 100 euro. Surpriza a venit cand a trebuit sa confirm pata repectiva,peste 1 luna. Ca moneda era trecut 'ron-ul' ...100ron. (facandu-se paritatea, s-au inregistrat doar 22 de euro in luna respectiva,iar eu eram asediata de intreari incomode)
Ar merira banca respectiva actionata in istanta sub un anumit motiv? Incercare de inselaciune?
Le-am trimis toate documentele: acord asociaie de locatari,presedinte si administrator,vecini,am anuntat primaria si Dalkia,mana in mana cu primaria, nu aproba deoarece ma aflu intr-o zona in care sunt obligata sa ma incalzesc de la ei. Admininistratora nu se sinchiseste sa ceara referat de impartire a cheltuielilor(am facut eu acest lucru) si... ma pune sa platresc in continuare. Sunt la limita puterilor.Uneori ajungi in situatia de a face ceva necugetat datorita unui sistem corupt,putred,nenorocit,,,
Daca pt tine 800 ron nu-s nimic, cumpara-ti o casa draga.Asa... scapi toti bosorogii! (de frig) :)
In cazul in care primesc o amenda pe care o platesc, pentru debransare ilegala, se poate considera ca acestia (Dalkia) au luat act de acest lucru si vor fi obligati sa emita referatul de impartire a cheltuielilor, sau continua sa ma oblige sa platesc factura la caldura, care nu mai exista in ap.meu?
Da, scartietoarea e polistiren ati intuit bine. Vis a vis de bloc... intadevar este vorba (doar) de pareta laterala (din afara) a acestuia. Aria corespunzatoare camerei mele fiind de cca 12 mp. (800 ron) ... ce a iesit este dezastru,parca ar fi o casa din boltari peste care s-a jucat cineva in sila cu mistria.
Am angajat un vecin care are cativa muncitori si o schela, pentru a-mi izola blocul.Stupoare!a dat schela jos si mie mi se vede scartietoarea sub un strat infim de adeziv.Le-am achitat jumatate din lucrare.400 ron si a iesit bataie de joc.Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc pentru raspunsuri!
Incercand sa solutionez cumva problema am gasit o lege interesanta :
[ link extern ]