avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate maxx_maxxx2004

Activitate maxx_maxxx2004

Buna seara,
In seara aceasta, venind pentru a petrece Pastele la un prieten undeva in judetul BR la bloc, cand am ajuns am avut neplacura surpriza de a gasi tavanele inundate de catre vecinele de la etajul 1. Aparte de faptul ca refuza sub orice forma sa isi investigheze sursa avariei spunand sa ii cautam noi instalator daca vrem sa nu ne mai ploua in casa.
In spirit de razbunare, pe la ora 23, in timp ce serveam cina si avand o muzica de fundal, ne-am trezit cu un doi agenti de politie la usa veniti pentru deranjarea linistii publice, acestia la momentul cand am deschis usa, imediat dupa salutul aferent, au intrebat uimiti "aceasta este muzica tare?", m-au legitimat dupa care mi-au urat seara buna si au plecat.
Blocul NU are asociatie, ca atare nu am cui sa ma adresez pentru a opri alimentarea cu apa, furnizorul de apa nu intervine.
In stilul aceasta nu va mai ramane absolut nimic din tavanele de rigips in care in prezent balteste apa infiltrata in vata minerala.
Ce masuri pot intreprinde pentru a opri apa insa fara ca actiunea mea sa poata veni bumerang impotriva mea?
Deasemenea, in cazul in care vor continua apelurile catre politie ca si razbunari gratuite, in ce masura pot fi aceasta considerate hartuiri?

Multumesc!
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Referitor la modul cum s-a investigat in sensul ca nu mi s-a oferit posibilitatea de a ma apăra si totul s-a denaturat circumstantial, este corect din pdv procedural?
In acelasi timp, referatul de cercetare cat si decizia de sanctionare face referire la totalmente alta data decat cea in care s-a produs conflictul cu subordonatul. In acest sens, decizia este nula de drept?

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii
Art. 251
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
...

Art. 248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
....

Asadar, avertismentul se aplica fara efectuarea unei cercetari disciplinare.

Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

Buna dimineata,

In urma unei plangeri referitoare la comportamentul unui subordonat, m-am trezit de la munca cu un avertisment scris la care este atasat un referat unde se cere "aplicarea unei masuri disciplinare corespunzatoare faptei" urmat de mentiunea "fara comisie disciplinara".
Aparte de faptul ca acest referat este intocmit unilateral de catre un superior ierarhic mie si atat, in lipsa, fara a fi convocat la aceasta investigatie, se imputa aspecte necuprinse in niciun regulament si fac referire la totalmente alta zi fata de ziua in care eu am sesizat incidentul dupa urma caruia se pare ca tot eu sunt cel vinovat.
Multumesc!
Deci totul se rezuma la coroborarea cu legislatia europeana, multumesc!
Buna ziua,

Care este va rog paragraful de lege care reglementeaza obligatia institutiilor publice de a prelua cu prioritate, inaintea tuturor, a persoanelor cu handicap?

Multumesc!
Buna ziua,

Aceeași logica am aplicat-o si eu insa tot timpul am primit la fel ca ceilalți cu toate ca salariul imi era scutit de impozit.
Cum as putea sa-mi recuperez diferențele pt ce nu am fost scutit anterior? Motiv cu ce lege referitor la aceste bonuri de masă?

Mulțumesc!
Buna ziua,

Pe portal sunt 2 numere de dosar pt aceeași cauză: prima pt care am primit hotararea civila si despre care nu mi s-a comunicat vreodată ceva si a fost respins si alt dosar unde am avut termene si audiere de martori si mi-a fost admis.
Situația este tare bizară ținând cont ca de la bun început am trimis totul in regula(nu este prima contestație ce o fac) si cu toate acestea in dosarul in care mi s-a respins se motivează ca nu am trimis numarul necesar de copii in cdt in care eu am trimis 4 bucăți de la bun început !?!
Buna ziua,

Persoanele detinatoare de certificat de handicap sunt scutite sau nu de impozitul de 16% aferent bonurilor de masa primite? (in conditiile in care la salariu exista scutirea aceasta)

Multumesc!
Buna seara,

Astazi am primit o hotarare civila (din data de 14 septembrie 2017) asupra unei contestatii ce am facut-o impotriva unei amenzi de la Politia Rutiera si ma confrunt cu o situatie tare bizara si anume:
1. hotararea civila pe care am primit-o imi spune ca mi s-a anulat "cererea de chemare" si ca a fost judecata in in dosarul nr.X-complet C16 camera de consiliu Jud.Cornetu, dosar despre care niciodata nu am auzit. Deasemenea ca as fi fost citat, ca mi s-a pus in vedere sa timbrez (?!?), concluzia fiind ca s-a respins deoarece nu am depus "cererea de chemare in judecata" in numarul de exemplare cerute, totul in conditiile in care am trimis din start in 4, nu 3 exemplare, argumentat totul, inclusiv am mentionat martorii cu tot cu adrese s.a.m.d.. Toate despre care vorbesc mai sus nu am avut cunostinta de ele pana acum.
2. aceeasi speta este tratata de catre Jud.Cornetu in dosarul Y - complet C3 (prim termen 17. octombrie 2017) si unde am avut ultimul termen in luna decembrie, luna cand de altfel a fost si audiat un martor dintre cei 2 propusi de catre mine, urmand ca in data de 19.12.2017 sa apare si pronuntarea prin mi admite plangerea depusa de catre mine si inlatura absolut toate sanctiunile ce mai erau implicate.

Eu ce ar trebui sa fac in situatia de fata?

Multumesc!

Buna ziua,

Persoanele detinatoare de certificat de handicap sunt scutite sau nu de impozitul de 16% aferent bonurilor de masa primite?

Multumesc!