avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate balaurizabela

Activitate balaurizabela

Buna ziua!Sunt in CCC, vreau sa accesez fonduri europene SUN, de la fonduri nu este nicio restrictie, insa d-nele de la Agentia de Plati Sociala spun ca trebuie sa renunt la indemnizatie daca vreau sa accesez.Consultantul de la fonduri spune ca este posibil, deoarece banii nu ii voi lua eu ca persoana fizica si o entitate cu personalitate juridica(SRL), venitul va fi al firmei, nu al meu personal si eventual nu voi scoate profitul(cand va fi vorba despre profit) din firma.
In lege am vazut ca sunt cateva exceptii in care pot realiza venit in perioada de CCC "persoana primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu", dar nu inteleg exact despre ce activitati este vorba.Ma puteti ajuta in sensul acesta?Multumesc anticipat!
buna ziua!Lucrez in invatamant, pana pe data de 30.08.2017 sunt in concediu de odihna.Daca nasc pana la 1 septembrie sunt obligata sa imi iau imediat concediu de lauzie(nu am luat nicio zi din cele 126-intentionez sa le iau pe toate dupa nastere), sau pot astepta pana la terminarea concediului de odihna si apoi incep concediul postnatal?
Am un PFA, activitatea acestuia trebuie suspendata in aceeasi zi cu inceperea concediului postnatal sau o pot suspenda cand incepe concediul de maternitate(dupa calculele mele la sfarsitul anului trebuie depus dosarul pentru indemnizatie si as vrea sa se cumuleze veniturile PFA+salariu).
multumesc!
Buna ziua!In perioada 2013-2014 am avut contract de inchiriere cu o persoana care avea si un job stabil(lucreaza la pompieri),I-am platit impozitul pe venitul din chirie,insa acum a venit de la anaf plata asig de sanatate+penalitati pt perioada respectiva(o suma destul de mare).Din cate stiu eu , atunci nu era obligatorie plata CASS pt persoanele carora li se oprea deja din salariu procent.Cei de la Anaf au spus sa merg la casa de asigurari (unde sa duc o adeverinta de salariat)si daca ei considera ca nu trebuia platit imi vor sterge datoria.Voiam sa stiu daca exista vreo lege, ceva, sa nu merg doar cu presupuneri la ei pt ca sigur nu ma vor baga in seama.Multumesc!
Buna ziua!Ce solutie exista la urmatoarea situatie:bunicii mei(care au 4 copii)au titlu de proprietate pe numele lor pt casa si teren agricol.Inainte de a muri , bunica a facut un testament la notar prin care I-a lasat casa tatalui meu(unul din cei 4 frati) cu conditia sa fie ingrijita pana la sfarsitul zilelor.Ei au decedat acum multi ani(peste 10), insa actele pe care le avem sunt doar testamentul si titlul de proprietate pe numele bunicilor.Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a trece proprietatile pe numele tatalui meu, sau al fratilor in cazul in care au pretentie la terenuri?
Răspuns la discuția angajare pfa
atunci cel mai bine ar fi sa fac contracte de colaborare de fiecare data nu?exista vreun model?
Răspuns la discuția angajare pfa
Buna ziua!Noi avem 1 poate 2 evenimente pe luna.La un eveniment stam aproximativ o jumatate de ora?le fac cim doar pe 30 de minute pe luna?
Discuție angajare pfa
Buna ziua!am deschis un pfa unde activitatea principala este" activ de interpretare artistica"(ca sa fiu mai exacta suntem ursitoare).Intrebarea mea este cum procedez cu cele 2 fete cu care colaborez?se poate face un contract de colaborare sau este nevoie de angajare?