avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate asoc564gl

Activitate asoc564gl

Avem in cadrul asociatiei o scara de bloc de 19 apartamente din care 17 au centrale termice iar 2 apartamente au ramas cu repartitoare bransati la sistemul centralizat. Proprietarii celor 17 apartamente cu centrale doresc intreruperea furnizarii de agent termic iar proprietarii celor 2 partamente doresc furnizare de caldura. Cum se poate rezolva in mod legal aceasta situatie ? Va multumesc !
Răspuns la discuția Cuantum indemnizatie presedinte
Va multumesc foarte mult pt acest raspuns, ca de altfel pentru toate raspunsurile bine documentate pe care mi le-ati oferit pana acum !
Exista o reglementare legala cu privirel la salariul presedintelui de asociatie functie de salariul administratorului ? Intr-o discutie avuta cu un jurist, acesta mi-a spus ca salariul presedintelui nu are voie sa depaseasca 1/2 din salariul administratorului, ceea ce eu nu am gasit precizat nici in Legea 230 nici in Normele de aplicare a legii 230. Exista in Codul muncii sau in alta lege o astfel de precizare ?
Cu cat timp inainte un presedinte de asociatie, angajat cu contract de mandat, isi poate anunta demisia ?
Cu cat timp inainte un presedinte de asociatie isi poate anunta demisia ?
Un chirias al Primariei ( deci nefiind proprietar) poate face parte din Comitetul Executiv al Asociatiei ?
Daca se incepe un proces in instanta intre Asociatie si un proprietar, pe perioada dsfasurarii procesului se mai calculeaza penalitati la sumele datorate pana cand apare hotararea definitiva ?
Am cateva aspecte pe care nu le stapanesc la intocmirea situatiei patrimoniale.
1. Daca exista penalitati incasate in cursul anului 2014 si din aceste incasari s-au facut anumite plati, ce anume ar trebui inregistrat in situatia patrimoniala ?
2. Am diminuari de penalitati efectuate de furnizor in urma unor contracte incheiate intre proprietari si furnizor pe care nu am reusit sa le scad din lista de plata. Pot sa le inregistrez in Activ in rosu ?
3. Majorarile si penalitatile aplicate de Finante pentru taxele la Buget si platite de Asociatie unde se inregistreaza si daca acestea trebuiesc repartizate pe proprietari ? Va multumesc !
Cand exista sume de achitat atat la intretinere cat si penalitati, nu este obligatoriu sa se incaseze procentual din ambele tipuri de datorii ?
Ce prevede legislatia cu referire la achitarea debitelor si a penalitatilor pe care le datoreaza propietarii catre asociatie ? Se poate achita preferential ( doar intretinerea lunii curente, doar achitarea debitelor restante fara penalitati ) sau este obligatoriu sa se achite in mod proportional atat din debit cat si din penalitati ? Ce articol de lege sta la baza unor astfel de situatii ?