Poate înceta c.i.m. chiar daca am suspendata plata pensiei? Pana în luna noiembrie 2022 pot beneficia de protecția prevazuta la art 208 (alin 5 si 7) din OUG57/2019 prind Codul Administrativ.
La 63 ani dupa grupa de munca am decizia de pensionare. Plata pensiei o am suspendata.
Pana la 65 ani angajatorul poate sa-mi desfacă contractul de munca?
Casatoria intre sotii x si y.
Inainte de casatorie:
Sotul X avea 1 apartament proprietate si 1/2 apartament dintro casatorie anterioara.
Sotul Y avea 1 apartament, o casa si un teren intravilan proprietate.
Dupa casatorie a fost vandut terenul intravilan al sotului Y si au cumparat o masina si 2 ha teren extravilan.
Sotul X a dobandit o mostenire de 4,5 ha.
Cei doi soti au cate un copil din casatorii anterioare.
Cum se impart bunurile in cazul decesului sotului Y ?
Doresc sa aflu cum se impart toate bunurile dinainte de casatorie cit si dupa, in cazul in care o familie divorteaza:
1. Inainte de casatorie sotul X a avut 1 casa, 1 apartament si un teren intravilan pe care l-a vandut in timpul casatoriei iar sotul Y 1 apartament.
2. In timpul casatoriei care dureaza de 6 ani din vanzarea terenului care a apartinut sotului X au cumparat 2 autoturisme, un teren de 2 ha, iar sotul Y a primit mostenire 5 ha de pamant.
De mentionat ca cei doi soti nu au copii impreuna ci au cate un copil fiecare din casatorii anterioare.
Va multumesc.
Sunt recasatorita. Din casatoriile anterioare eu si sotul meu avem fiecare cite un copil. Inainte de a ne recasatori eu aveam o casa si un apartament iar sotul o garsoniera. Dupa recasatorie sotul a primit mostenire 10 hectare de pamint si o casa. Suntem in virsta si doresc sa aflu cum se impart bunurile de mai sus dupa moartea noastra.
Din cite am inteles se impart total diferit in cazul mortii noastre.
1 daca eu decedez prima cum se impart bunurile, avute inainte de recasatorie si cele de dupa;
2.aceaasi situatie daca decedeaza sotul.
Un prieten a apelat 112 pentru ca in timpul deplasarii pe o strada a simtit miros puternic de gaz. Dupa apelul la 112 a asteptat o echipa pentru verificari. Au venit pompierii si politistii care au afirmat ca nu exista nici un miros de gaze in zona respectiva. Politistii probabil deranjati au solicitat pritenului datele de identificare. Dupa citeva zile a primit o instiintare de plata si proces verbal de contraventie prin care i se aduce la cunostinta ca este amendat cu 500 lei. Va rog a ma ajuta sa rezolv problema respectiva. De mentionat ca prietenul meu nu a mai apelat niciodata 112. Chiar trebuie amendata orice actiune a unui cetatean de buna credinta ?