avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Ursutz

Activitate Ursutz

1. Nu stiu nimic despre contract pentru ca ultimul contract semnat a fost cu UPC. Cu cei de la Vodafone nu am semnat nimic.
Buna ziua,
In luna octombrie a anului trecut am reziliat contractul cu Vodafone Romania pentru serviciile de televiziune si internet fix, pentru ca m-au pus sa platesc penalizari pentru o factura platita de 2 ori (nu intru in detalii...poveste lunga). Datorita acestei penalizari le-am cerut celor de la Vodafone (prima data in luna august) sa imi trimita pe mail o copie a contractului. Majoritatea raspunsurilor au fost de genul: "departamentul abilitat se ocupa de situatie si va vor trimite raspuns cand il va avea." Pe data de 04.01.2023 am primit un email de la Vodafone in care mi se spunea: "Referitor la contractul incheiat cu fosta companie UPC Romania, va informam ca acesta nu se regaseste in arhivele Vodafone." (Cu vreo 6 -7 ani in urma toti abonatii UPC au fost preluati de Vodafone Romania.)
Dilema mea este: daca de cand am fost preluati ca si clienti de la UPC si pana in luna octombrie 2022 cand am reziliat contractul cu Vodafone Romania, pe baza a ce am platit lunar facturi catre Vodafone Romania si pe baza a ce mi-au furnizat respectivele "servicii"?
C.M.I.- urile sunt obligate sa emita chitanta pentru sumele de bani incasate de la persoane fizice sau e de ajuns sa dea un simplu bon fiscal? Copia bonului fiscal ramasa la C.M.I este doar in format pe calculator sau trebuie sa fie si in format fizic pe rola de hartie?
Dacă imi schimb locul de muncă și implicit mi se schimbă și salariul pot plăti suma stabilită de judecător (care până acum era virata pe cardul creat de mamă copilului special pentru pensia alimentară din contul firmei la care am lucrat) din contul propriu chiar dacă salariului este mai mare?
Răspuns la discuția Lamuriri pensie alimentara
Situatia o cunosc foarte bine. Mi-au trecut prin fata ochilor toate documentele depuse pentru pensia alimentara si nu numai. Multumesc mult pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Lamuriri pensie alimentara
Multumesc pentru raspuns. Insa dilema mea ramane. In cazul despre care vorbesc, parintele care plateste pensia alimentara are un singur copil si plateste exact o treime din salariul net declarat. Sa inteleg ca se poate si varianta acesta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspunsuri. Si eu sunt de parere ca ar trebui ca parintii sa colaboreze macar cand e vorba de copilul lor, dar in cazul de fata copilul are niste parinti....#-o
Buna ziua,

Imi poate spune cineva daca 1/3 din salariul net ca pensie alimentara este valabila doar pentru cei care au 2 copii sau se aplica si la cei care au un singur copil?
P.S. Intrebare nu este pusa in interesul meu pentru ca inca nu am copii.
Buna ziua,

Intrebarea mea e scurta si la obiect: are dreptul parintele (oricare ar fii el) sa stie unde si in ce perioada este plecat copilul cu celalalt parinte (ma refer la tabere excursii sau alte deplasari in tara)?
Are venituri, respectiva persoana, dar spune ca dupa ce isi plateste toate darile nu mai are nici dupa ce bea apa.