Am castigat un proces dar cheltuielile de judecata sunt mai mici decat taxa de timbru judiciar. Am facut un calcul si au fost stabilite la jumatate din taxa de timbru judiciar + un sfert din cheltuielile cu avocatul. Mentionez ca nu am platit taxa de timbru judiciar deoarece am beneficiat de ajutor public judiciar dar in hotarare se specifica faptul ca trebuie sa restitui acea taxa investita de catre stat. Cand si unde trebuie platita aceasta taxa de timbru tinand cont de faptul ca s-a terminat si apelul si am primit si sulta de la parata? Am intrebat si la ANAF si la DITL si nu a primit nici o institutie nimic de la judecatorie.
Am avut o ruda care a stat in apartamentul meu 2 ani de zile. Aceasta nu a dat citirea apometrelor lunar la administratie. Administratorul a trecut pausal 10m de apa rece si 8 de apa calda, asta in conditiile in care media era de 2-3 m cubi per apartament cu 1-2 persoane. Am constatat acum ca este posibil sa fie platiti in jur de 100m apa rece si 80-90 de apa calda. Cum se poate regla aceasta situatie? Va multumesc pentru raspunsuri
Cum se poate contesta proba practica pentru obtinerea permisului de conducere? Si care este termenul de contestatie?
Lipsa semnaturii martorului de pe anexa nr.3 are vre-o consecinta asupra legalitatii actului primit de la politistul examinator?
Am picat pentru eacordare de prioritate intr-o intersectie. Pe un drum cu 1 banda pe sens, am virat prima la stanga, cu permisiunea soferului de pe contrasens care era oprit in coloana, acesta a lasat accesul pe strada respectiva, fara a avea intentia de a se pune in miscare. Examinatorul a zis ca nu am trecut cu permisiunea lui, spunandu-mi ca nu a calcat frana deoarece acest lucru ar fi dus la blocarea circulatiei, asta insemnand neacordare de prioritate vehiculelor care au acest drep in intersectii. In momentul calcularii punctajului, acesta mi-a mai adaugat 17 puncte pentru a ajunge la 51 de puncte, astfel contestatia doar pentru neacordarea respectiva, in caz de solutionare favorabila nu ma ajuta prea tare.
Proba a fost filmata si doresc sa fac contestatie, fiind foarte usor de scazut si celelalte puncte adaugate la final, dupa ce am fost tras pe dreapta.
Mentionez ca acesta, la inceputul probei, nu a mentionat nimic de cerutul acordului in astfel de situatii, a zis ca interventia lui inseamna respins automat, dar la mine nu a intervenit in nici o situatie.
Acesta a avut si o atitudine total diferita fata de cea avuta de mine, cand in locul meu a fost o persoana de sex feminin. Acesta in 3 situatii identice a ajutat-o pe respectiva, pe mine mai mult incurcandu-ma. Eu vreau sa ii fac plangere si pentru discriminare.
Ce parere aveti? Ce sanse am de a obtine raspuns favorabil al o astfel de contestatie? Mentionez ca este prima data cand dau de permis.
Eu in contractul de inchiriere am o clauza asemanatoare, dar cu plata unei despagubiri daca denuntarea este unilaterala.
Pe scurt: parintii despartiti, tatal locuia cu o femeie de cativa ani. Tatal are o fiica. El a decedat pe luna aceasta, iar concubina impreuna cu sora defunctului refuza sa ii dea actele necesare pensiei de urmas fiicei. Exista pericolul ca cele doua sa fi distrus cartea de munca, legitimatia de revolutionar, livretul militar si diploma de scoala profesionala a tatalui. Mentionez ca obtinerea unei adeverinte privind vechimea, necesara la casa de pensii dureaza aproximativ 3 luni si implica niste costuri de 500 de lei. Practic se pierd 3 pensii de urmas si banii pentru eliberarea adeverinte. Ce este de facut pentru a obtine actele de la ele sau pentru a recupera prejudiciul. Avem o discutie pe mesageria privata prin care concubina recunoaste ca are aceste acte, insa in momentul de fata sustine ca sunt la sora defunctului. Aceasta sustine ca nu le are.
Perioada a fost 1973-1975. A facut practica in uzina, 2 zile pe saptamana, a primit imbracaminte la inceput de an, bursa lunara, 3 mese pe zi si cazare. Insa are doar diploma care atesta ca a devenit muncitor calificat. A semnat un contract la inceputul scolii profesionale insa pe acela nu il are. Din cate am inteles daca renunta la scoala sau nu se angaja in intreprindere trebuia sa restituie o anumita suma de bani.
Acea perioada se ia in considerare ca si stagiu de cotizare?
Daca o persoana a facut scoala profesionala cu durata de 2 ani la "Scoala profesionala de pe langa intreprindere Autobuzul" din Bucuresti, iar la terminarea acesteia a fost incadrata in munca la intreprinderea Autobuzul i se ia in considerare ca si stagiu de cotizare perioada in care a urmat cursurile acelei scoli?
Ma intereseaza in mod special interpretarea deciziei nr.18/2015 a ICCJ.
Va multumesc pentru amabilitate.
Sarbatori Fericite!
Pot obtine o adeverinta medicala de angajare de la alt medic, nu de la cel de familie? Mentionez ca sunt plecat din localitatea de resedinta si nu pot ajunge la medicul de familie.
Aceasta adeverinta imi este necesara la dosarul pentru un post de functionar public. Va multumesc!
Sunt orfan de ambii parinti de la 18 ani si jumatate. Am succesiunea facuta pe apartamentul din Bucuresti din 2010.
Dar mai sunt 2 case de dezbatut mostenirea in Jud. Botosani.
Problema e urmatoarea: mama e trecuta in actul unei case ca unic proprietar, aceasta facand un contract de vanzare cumparare cand era in viata cu o matusa de-a ei. Cand a murit mama in 2010 matusa respectiva a venit si s-a plans la mine ca a ars acel act facut de mana din greseala, fiindu-i frica aceasta a venit si mi-a rugat sa nu o dau afara din casa. Eu am fost de acord si inca sunt de acord ( casa nelocuita se degradeaza ) dar nu am trecut-o pe numele meu. Matusa respectiva plateste impozitul la acea casa din 1998 de cand locuieste acolo, eu fiind de acord sa locuiasca in continuare, si sa se foloseasca de cele 3ha de teren agricol pentru a putea traii, cu conditia sa plateasca impozitul. Nu am facut nimic in scris, ea are 3 fete, de aproximativ 40 de ani, iar una din ele mi-a zis sa imi iau gandul de la casa aceea ca vrea sa o treaca pe numele ei. Este posibil tinand cont ca eu am acceptat succesiunea dupa parinti doar pt apartamentul din Bucuresti?
A 2-a casa este tot in aceeasi zona avand drept mostenitori 2 frati initial ( matusa mamei si tatal mamei ), toti ceilalti in afara de fata matusei ( cu pretentiile de mai sus ) vor sa imi dea mie casa respectiva cu conditia sa ma ocup eu de acte. Cam ce suma ar trebuii sa ii dau ca sa pot ramane eu cu casa intreaga?
Suntem asa : eu, fratele mamei ( care mi-a dat un act facut la notar cum ca renunta in favoarea mea ), matusa mamei( care traieste si a zis ca imi da un act cu conditia sa o las sa traiasca in casa de pe numele mamei) si cele 3 fete ale ei ( doar 1 nu e de acord sa imi lase mie)
Ce inseamna "Pentru complinirea lipsurilor cererii reconventionale"? Asta apare la solutie pe scurt.
Iar la complet apare "C1 minori civil administrativ", persoana in cauza poate participa la procese?