avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate simo_v

Activitate simo_v

În baza cărei legi, un act aflat deja în arhiva unei instituții publice, nu mai poate fi cerut a doua oara?
Răspuns la discuția Act proprietate teren
Atat timp cat exista act de vanzare cumparare pentru constructie in care se specifica art. 30 din legea 58/1974 si constructia exista ridicata pe acel teren, omul isi poate face titlu de proprietate la legea 18/1991.
Doar daca acea constructie se demoleaza omul pierde terenul primit in folosinta si acesta trece in domeniul privat al primariei.
D-na Emilia_d urmati pasii pe care i-am descris in mesajul anterior.
Răspuns la discuția Act proprietate teren
Regimul juridic al terenurilor preluate de stat in conditiile art. 30 din Legea nr. 58/1974 este stabilit prin Legea nr. 18/1991 in favoarea dobanditorilor constructiei, pentru care este prevazut dreptul de a obtine titlul de proprietate, insa, fata de continutul art. 36 alin.(3) din Legea nr. 18/1991, terenul aferent constructiei are regimul juridic stabilit de text numai in ipoteza existentei constructiei.

Mai pe scurt , socrii dvs trebuiau sa isi faca titlu de proprietate pentru acest teren. Nici acum nu este tarziu. Demarati procedura pentru dobandirea titlului de proprietate.

Sub nicio forma nu este vorba despre terenul privat al primariei de la care dvs sa va cumparati propriul pamant, cumparat odata in 1974!!!!
Luati legatura cu un autorizat cadastru, faceti masuratorile la ceea ce detineti si acesta va va intocmi un plan de situatie pentru obtinerea titlului de proprietate(pe numele socrilor) !

Dupa obtinerea titlului de proprietate pentru teren veti face si intabularea terenului si a casei si in final socrii va vor vinde acet imobil.
Răspuns la discuția Cumparare casa fara acte
Casa poate ca e veche si construita fara autorizatie, dar pentru terenul de sub casa ar trebui sa existe titlu de proprietate. Puteti cumpara (legal, prin notariat) casa si terenul aferent dupa ce proprietarul isi face cadastru pe imobilul respectiv. Doar asa puteti sta linistita , fara sa va deranjeze nimeni nici acum si nici in viitor.
Răspuns la discuția succesiune
In aceasta situatie se poate dezbate doar in instanta.
@Car3men
Nu are importanta ca e bun propriu pentru ca se pune problema mostenirii si nicidecum a vreunui partaj !
Pentru ca vine la mostenire cu descendentii defunctului, sotului supravietuitor ii revine cota de 1/4 din masa succesorala iar copiilor, impreuna, restul de 3/4 din aceeasi masa succesorala.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mergeti la notar.
Se poate vinde mostenirea.


Desigur ca imobilul poate fi vandut prin notariat doar dupa ce mostenirea este dezbatuta si este facuta si documentatia cadastrala pe mostenitori.
Spuneti ca tatal dvs v-a vandut dvs si surorii dvs ceea ce a mostenit de la parinti. Asta presupune ca exista un act de vanzare cumparare incheiat la notar precum si un certificat de mostenitor in care tatal dvs este unic mostenitor.
Fratele vitreg al tatalui dvs ar avea drept de mostenire si la averea bunicii dvs doar in cazul in care bunicul dvs a trait mai mult decat bunica si a mostenit-o. in aceasta situatie, copilul bunicului din prima casatorie ar putea ataca certificatul de mostenitor intocmit in favoarea tatalui dvs.
Răspuns la discuția acte necesare cadastru
Da, este nevoie de toate actele pe baza caruia s-a facut partajul si care sunt mentionate in partaj
Răspuns la discuția Succesiune dificila?
La notar trebuie sa mergeti toti pentru a se incheia actul de mostenire. Chiar daca partea de mostenire compusa din casa si teren la tara nu va intereseaza deocamdata, trebuie sa mergeti la notar cu fratele caruia ii revine apartamentul(si eventual si cu fratele care renunta la mostenire daca inca nu a dat declaratia de renuntare).