avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate bizommarius

Activitate bizommarius

Incercati urmatoarea metoda care, urmare a aceluiasi sfat dat de mine unei persoane, a functionat.
Cand va mai suna, ii intrebati daca discutia telefonica este inregistrata.
Daca raspunsul este afirmativ, le comunicati sa va radieze din baza lor de date si, daca va mai contacteaza, le spuneti ca va veti indrepta impotriva companiei din punct de vedere penal pentru "Hartuire" si in civil impotriva persoanelor fizice (angajatii) care efectueaza contactul telefonic.

Daca nu este inregistrata convorbirea si aveti posibilitatea, le transmiteti o adresa scrisa cu confirmare de primire in care le aduceti la cunostinta aspectele de mai sus.

Art. 208 alin. (2) din Codul Penal:
"Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă."

Alin. (2) al art. 208 cu privire la "temere" trebuie privit la modul larg.

Merita incercat.
Răspuns la discuția Legea concubinajului
Doamna/domnule notar Joha, va recomand sa deschideti Noul Cod Civil si sa cititi prevederile art. 632 si urmatoarele din Cartea a III-a, “Despre bunuri”, Cap. IV.
Multumirile pot fi trimise si pe privat.
Quartila, cine a semnat un contract prin care e de acord sa fie asaltat de telefoane? Nimeni.
Prin urmare, actiunile mele au temei legal care au avut rezultatul scontat. Eu unul am deja stres psihic, tresar cand imi suna telefonul si totul e din cauza insistentelor cu care am fost asaltat de apeluri.
La urmatoarea abatere ii voi da in judecata, mai ales ca apelurile sunt inregistrate.
Si pentru a raspunde la intrebarea daca sa raspundeti la telefonul lor: va recomand sa cititi contractul de finantare daca este specificat ca sunteti de acord sa primiti telefoane de la ei.
Daca acest aspect nu apare, atunci la urmatorul apel ii spuneti persoanei respective ca ceea ce face se numeste hartuire si amenintare.
Conform Codului Penal:
- hartuirea este definita ca fiind fapta celui care, in mod repetat, urmareste fara drept sau fara un interes legitim o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre acesta, cauzandu-i astfel o temere.
- amenintarea reprezinta fapta de a ameninta o persoană cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva sa ori a altei persoane, daca este de natura sa ii producă o stare de temere.
In cazul de fata, starea de temere se reflecta la nivel psihologic, in inhibarea celui apelat cand suna telefonul, cat si privitor la raportarea la biroul de credite.
Mai mult decat atat, ii puteti retine numele persoanei care suna si sa ii spuneti ca, pe langa penal, va puteti indrepta si pe partea civila.
O spun din proprie experienta, am fost asaltat de telefoane, pana cand le-am spus aspectele cu privire la plangere penala si plangere civila.
I-am spus persoanei ca ma voi indrepta pe calea civila impotriva sa, ca persoana fizica, nicidecum impotriva angajatorului, iar pe partea penala ma voi indrepta atat persoanei fizice cat si persoanei juridice.
Au renuntat la telefoane pentru ca au realizat ca ceea ce faceau e ilegal.
La durata contractului ce apare? Un contract, in mod normal, se incheie pe o anumita perioada.
Din punctul meu e vedere, obligatia contractuala respectiva se refera pentru perioada cat acel contract este in termen.
Răspuns la discuția Contract de donatie
Buna dimineata din nou.
As prefera un raspuns din partea unui profesionist in domeniu pentru mai multa siguranta a a informatiei.
Multumesc.
Buna ziua !
Se prezinta urmatoarea situatie:
Doi parinti incheie in anul 2010 un contract la notar prin care doneaza casa lor fiului lor casatorit, cu conditia ca el si sotia lui sa aiba grija de ei pana la sfarsitul vietii.
In anul 2011 baiatul parintilor divorteaza.
Intrebare: fosta sotie mai poate pretinde drepturi asupra casei daca nu a fost facut partajul?
Imi puteti oferi mai multe informatii despre aceasta situatie?
Multumesc.
Solutia pe care o vad eu este introducerea numarului lui de telefon in lista de ignore. Pentru cateva zile sotia ta va primi sms cu apel nepreluat, dar dupa aceea nici sms nu va mai primi.

Avand in vedere ca mesajele urate au fost sterse, nu prea aveti ce depune la plangere.