avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate herminast

Activitate herminast

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hărțuirea morală la locul de muncă a fost reglementată prin Legea nr. 167 din 7 august 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, fiind clar definită și sancționată de lege. Posibil să fie ceva hărțuire morală acolo, o cercetare disciplinară motivată corect sau inventată, nu avem toate datele. Efectele hărțuirii pe termen lung asupra sănătății se pot constata la angajat prin evaluarea de către specialist, din păcate însă, teama de a nu-și pierde serviciul îi determină pe cei hărțuiți să tacă.
Nu stim daca persoana are calitate de functionar public. Sa presupunem ca instanta a aplicat atr. 308 Cod penal si a redus limitele pedepsei cu o treime.
Atentie la textul de lege. "Pedeapsa stabilita" si nu pedeapsa prevazuta de lege. Judecatorul a stabilit pedeapsa minima probabil, aceea de 2 ani si amanarea aplicarii pedepsei, conditia fiind indeplinita. Ca atare, pentru acest motiv, procurorul nu va face apel, ci doar daca nu este de acord cu aplicarea pedepsei minime.
Post scos la concurs, anuntul ar trebui sa contina conditii specificate expres pentru ocuparea functiei, sau se prezuma cunoscuta legislatia specifica resurselor umsne in domeniul respectiv si a continutului fisei postului pe care se candideaza?
Daca ulterior numirii pe post, nu se obtine un aviz necesar desfasurarii activitatii, iar un ordin de ministru spune ca in aceasta situatie opereaza punerea la dispozitie conform legii, dar legea prevede punerea la dispozitie in caz de retragere a avizului, nu de neobtinere, este legal actul administrativ al punerii la dispozitie? Trebuia precizat in anuntul de scoatere la concurs a postului vacant, sau nu era obligatoriu? Multumesc.
Trebuie sa stii ca decizia parintilor se bazeaza pe dragostea si grija pentru tine, dar si pe increderea in tine, in functie de modul in care ti-ai insusit educatia primita de la ei si de la dascali, ca si pe ceea ce ai demonstrat pana acum.
Daca esti o persoana serioasa, ai rezultate bune, poti avea grija de tine si doresti sa pleci de acasa pentru a invata si a te dezvolta, roaga-i pe parinti sa iti acorde o sansa, sa vada ca iti asumi responsabilitati, ca obtii rezultate bune si ca nu sunt chemati la scoala pentru absente nemotivate, note proaste sau anturaje nepotrivite. Caci daca se intampla asta, ei vor putea cere transferul in anul urmator, la un liceu cat mai aproape de ei, indiferent de cat este de rau cotat si fara a mai tine seama de dorinta ta.
Stie cineva care este procedura in cazul cardului neemis ptr o persoana asigurata, caci ordinul se refera doar la carduri duplicat sau carduri refuzate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt specialist, sunt mama si cred ca nu e doar abuz psihic, ci si fizic, cu acceptul dvs., din pacate.

Incercati sa fiti, daca se poate, un factor de echilibru intre ei, sa ii aratati fetei calitatile sotului dvs.(daca are), lucrurile bune pe care le face pentru familie(daca exista), ajutorul pe care il reprezinta acest barbat pentru dvs. si intreaga familie si cat de greu v-ar fi singura cu doi copii, cate sarcini ar trebui sa preia chiar ei, copiii.
Sunt mama unui adolescent si spun din experienta ca la varsta aceasta merge destul de greu comunicarea parinte- copil, iar cand e vorba despre parinte vitreg si mai si.
Daca accentuati pe faptul ca ii vrea binele, certand-o pentru ca fumeaza, ca se gandeste la sanatatea ei, deci ii pasa de ea, ca si dvs. va temeti din acelasi motiv de efectele fumatului, si ii dati ceva timp sa se gandeasca la asta, poate vede lucrurile altfel.
Si amintiti-i ca este inca un copil, care trebuie sa aiba incredere in parintii ei si respect pentru acestia. Si atentie la anturaj si la ce face, acordati-i timp, stati de vorba, aflati ce o framanta, ce probleme are, mergeti la scoala, tineti legatura cu dascalii, poate asta vrea, sa va atraga putin atentia facand ce nu e voie.

Cat despre barbatul din viata dvs., repetati-i cu fermitate ceea ce ne spuneti aici, si anume faptul ca ambii copii sunt sufletul dvs. in egala masura, si daca va vrea partener, va are cu totul, sunteti de neseparat. Si sub nicio forma nu acceptati violenta sotului asupra copiilor. Ce se intampla nu este in regula. A stiut ca aveti un copil si a acceptat. Sa se straduiasca mai mult sa ii explice cu blandete, prieteneste, ce crede el ca e bine pentru ea, si nu ii mai permiteti sa o alunge de acasa. Asigurati fata ca este iubita si dorita in familie. Asigurati-va sotul ca va are fie pe toti trei, fie pe niciunul.
Daca s-au spus lucruri grele, atunci el ca adult, sa ierte, sa aiba rabdare cu fata, si sa va straduiti amandoi sa fiti egali cu cei doi copii. Daca toata lumea intelege cum stau lucrurile, poate reusesc sa comunice si ei doi.
Nu stiu cat de multe persoane aleg sa isi rezolve situatiile conflictuale la mediator, vom vedea, sper sa fie cat mai multi. Deocamdata, ca sa va tin la curent cu speta, proces pentru custodie comuna si stabilire locuinta minor in strainatate la tata, cu tranzactie incheiata de parti prin avocat (de ce la mediator???!!!), prezentata la primul termen. Vom vedea. Subtire, dupa parerea mea. Vedem ce spune instanta de tutela, daca e nevoie de ancheta sociala, daca va fi ascultata minora, sau/si parintii.
Aveam mai multa incredere intr-un plan parental serios si detaliat la mediator, care sa cuprinda toate aspectele legate de viata minorului pentru cei patru ani care urmeaza.
Răspuns la discuția Contestatie la executare
A primit instiintare o vecina, el fiind in spital in acea perioada. Doar ca aceasta este intocmita de executor in februarie si a primit-o acum. Cu drept de contestatie in 5 zile. Plus somatie de plata, cu aceeasi data 20.02.2015. In acelasi plic. Asta mi se pare ciudat. Saracul, plateste de trei ori mai mult cheltuielile de executare decat amenda.
Executare silita pentru proces verbal CNADNR trimis prin posta in 2012 lipsa rovigneta, nu a platit amenda.
Intrebare: se poate face contestatie la executare, dat fiind faptul ca nu a primit nici comunicare de chemare in judecata si nici hotarare judecatoreasca cu obligare la plata, s-a trezit acum cu instiintare ca este executat silit?