avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate heheheee

Activitate heheheee

Ok, va multumesc pentru raspuns!
Am inteles insa eu cum as putea sa ma protejez ca angajat, in cazul in care angajatorul nu-mi acorda sporul de noapte sau ore libere? Daca in contractul de munca individual nu este trecut acest spor de noapte? Se poate cu un act aditional unde sa fie specificat acest lucru? Sau care ar fi procedura. Art 125 din codul muncii alin 4 si 5, specifica clar ce trebuie sa faca angajatorul si vreau sa stiu cum as putea sa combat lucrul asta, pentru ca nu mi se pare deloc in regula sa nu am trecut acest spor in CIM.
Buna seara, as vrea sa stiu, daca eu lucrez predominant noaptea, program inegal scris in contractul individual de munca, nu ar trebui ca in contractul individual de munca sa-mi fie trecut sporul de noapte de 25%? sau nu e musai? De regula, incep munca la 23 sau 00 si termin la 6-7 dimineata. As vrea sa stiu daca angajatorul e obligat sa specifice acest lucru in contractul individual de munca
Răspuns la discuția Ce se va intampla
daca sunt citati, sunt obligati sa se prezinte.
Răspuns la discuția Va fi arestat?
impacarea inlatura raspunderea penala.. cu alte cuvinte, daca prejudiciul a fost acoperit si cei de la supermarket in timp de 3 luni de la savarsirea faptei nu depun plangere la politie atunci va scapa de inchisoare.
Răspuns la discuția Drept avocat
In calitate de avocat, nu poate verifica cazierul nimanui fara o imputernicire din partea persoanei care solicita cazierul judiciar. Cu alte cuvinte NU ARE CUM un avocat sa verifice cazierul judiciar altei persoane sau oricarei persoane pentru ca nu e un organ al statului, doar politia poate verifica sau/si la cererea judecatorului sau al procurorului.
Răspuns la discuția Redobandire permis auto
suspendat nu e tot una cu anularea.. daca va referiti la anularea permisului, trebuie sa fiti sigur ca a fost deja anulat (ati primit instiintare prin posta ca permisul a fost anulat) in cazul in care nu e anulat atunci trebuie sa faceti o cerere la seful politiei rutiere a judetului de care apartineti si dupa ce e anulat permisul de conducere, puteti sa demarati procedura de a va "redobandi" dreptul de a conduce, prin obtinerea unui nou permis de conducere.. asta consta in refacerea tuturor analizelor aferente pentru obtinerea unui permis de conducere, taxa CEC, poza noua pentru permisul de conducere si nu in ultimul rand copie legalizata (de la judecatoria unde s-a dat prima sentinta).. asta se face printr-o cerere la registratatura judecatoriei unde s-a dat sentinta pe fond si dupa ce ati adunat toate actele necesare, depuneti dosarul la politie unde sustineti proba teoretica iar mai apoi proba practica... cam astea ar fi pasii. Succes.
Răspuns la discuția Daca a trecut un an...
Plangerea prealabila se poate depune atunci "Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei."

dar asta inseamna sa aveti si un certificat medico legal care sa indice agresiunea sexuala altfel nu prea ati avea sanse.
Nu o sa aveti nici un fel de problema. Antecedentele penale se inscriu in cazierul judiciar doar atunci cand sunteti condamnat definitiv de catre o instanta.

Carisam a scris:

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie.
A existat o plangere inselaciune depusa impotriva mea, insa procurorul caz a decis clasarea faptei, s-a retras plangerea, nu exista invinuit a fost rezolutia, am primit decizia in acest sens. In certificatul de cazier judiciar eliberat mie nu apare mentionat nimic. Intrebarea mea este daca in cazul depunerii unui dosar viza pt Canada va aparea pe undeva mentionat acest lucru, in cursul verificarilor lor de securitate, se comunica de catre autoritatile romane ceva, mai apare inscrisa aceasta clasare?
Multumesc pentru ajutor.

greu de spus.. depinde de mai multi factori insa nu e exclus sa ajungeti la inchisoare.