avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate Sorina1986

Activitate Sorina1986

Buna ziua! Sunt intr-o situatie ciudata, si nu stiu incotro sa o apuc. As aprecia sfatul unu avocat.
Voi reda mai jos situatia cat de bine pot, si vi schimba numele personajelor implicate.
In luna iunie anul trecut, sotul meu Gigel ( cu care nu sunt in relatii tocmai bune, dar asta este o alta discutie), a inceput sa lucreze ca mecanic auto pentru cunoscutii lui intr-un spatiu inchiriat pe numele societatii unui prieten al lui (sa-i spunem Ionel), de la o doamna Mimoza.
Discutia intre Ionel si dna Mimoza a fost sa incheie contractul de chirie (desi acesta inca avea bunuri in acel spatiu) si sa il preia Gigel.
Timp de cateva luni, mai exact pana in lina decembrie, Gigel a platit utilitatile acelui spatiu (desi nu a vazut vreodata o factura) si a platit o singura luna de chirie. A tot discutat cu doamna sa faca contractul de inchiriere ca sa aiba un act legal sa ii poata plati, aceasta l-a tot dus cu zaharelul. In luna decembrie l-a sunat pe Gigel dna Mimoza, si i-a propus sa se intalneasca sa semneze contractiul de chirie contra sumei de 7000 lei, contravaloarea lunilor neachitate pana atunci. Au facut o chitanta pe calculator pe care au semnat-o amandoi (el ca a dat banii, ea ca a primit) si atat. Contract nu s-a facut.
Intre timp, la Gigel am dus masina mea, proprietate personala, pentru reparatii, la fel ca si alti prieteni/clienti ai lui. Dupa ce dna Mimoza a primit cei 7000 de lei, i-a venit ideea sa puna un lacat suplimentar pe hala in care cei doi aveau bunuri, si nu a mai dat voie nimanui sa intre.
De atunci si pana in ziua de azi (20.03.2024) doamna Mimoza a lasat cativa proprietari sa isi ia masinile de pe spatiul dansei, dar doar dupa ce acestia au venit la ea cu o declaratie notariala prin care sa se confirme faptul ca ei sunt proprietarii de drept. La momentul acela, eu nu am gasit un notar dispus sa faca acea declaratie, precizand ca atata timp cat am documentele in original ale masinii, acea declaratie este o prostie.
Dupa aproximativ o luna, am reusit sa gasesc un notar dispus sa ma ajute, am facut declaratia si am incercat sa o contactez pe doamna Mimoza (raspunde doar prin mesaje pe whatsapp). Mi-a cerut sa ii trimt declaratia in mesaj, sa o vada. Eu nu am fost de acord, spunandu-i ca ii voi inmana toate documentele la fata locului. Dupa insistente, si intreband in jurul meu daca ma afecteaza cu ceva sa trimit acea declaratie prim mesaj, am cedat si i-am trimis-o. De atunci, doamna nu mai raspunde de nici un fel. Nici macar nu mai intra sa citeasca mesajele. Am observat ca a deschis proces pentru evacuare ipotriva lui Gigel, Ionel si societatea acestuial la Judecatoria Cornetu (totul s-a intamplat pe raza judetului Ilfov), fix in ziua in care eu i-am trimis declaratia.
Ce pot face eu, ca si persoana pagubita in aceasta situatie? Politia nu face nimic. Seful de post din comuna respectiva este, cel mai probabil, prieten cu dna Mimoza, politia din orasul de care apartine comuna, ma trimit la acelasi sef de post.
Va rog din suflet sa imi dati un sfat. Sa imi spuneti daca doamna are vreun drept sa imi retina masina.
Multumesc!
Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns.
Bunicii mei dețin un apartament în București și au 3 copii. In anul 2020, bunicul a decedat. In 2022 s-a făcut succesiunea, la masa succesorală fiind prezenți cei 3 copii și soția lui.
Acum, bunica vrea să facă un act de donație a părții sale, către cei 3 copii, ea fiind încă în viață. Daca există acest act de donație, mai este necesară succesiunea după ce aceasta va deceda?
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Copilul meu urmează sa împlinească 2 ani în luna ianuarie, 27. Conform legislației în vigoare, eu ar trebui sa reîncep munca în decembrie, 26. Din discuțiile telefonice cu cei de la Agenția națională și Agenția teritoriala de plăti, deoarece tatăl nu se încadrează la luna lui (nu are veniturile pentru a beneficia), eu pot rămâne în concediul de creștere copil și pot primi indemnizația pana la împlinirea vârstei de 2 ani. Am trimis prin posta electronica declarația tatălui ca nu se încadrează la luna lui, asa cum mi-au comunicat cei de la Agenția de plăti, am discutat cu ei telefonic și mi-au confirmat ca în sistem apare ca nu se încadrează, dar nu am nici un document scris, e-mail, care sa confirme asta. De la locul de muncă îmi cer sa aduc un document scris care sa ateste cele spuse, sau sa scriu cererea de reîntoarcere la munca începând cu luna decembrie, ulterior sa cer concediu fără plată. În situația asta, nu vom mai beneficia de ultima lună de indemnizație, nici eu, nici tatăl.
Întrebarea mea este, exista un articol de lege, sau ceva scris cu care pot demonstra angajatorului ca în situația noastră nu se aplică luna celuilalt părinte pentru ca nu se încadrează?
Mulțumesc!
Buna ziua

In urma multiplelor neînțelegeri între mine și soț, am hotărât să depun actele de divorț. Având 2 copii minori, mă gândesc unde vom locui. In acest moment locuim toți în casă cu chirie la AFI, fost Icral, contractul fiind pe numele mamei soțului din anii 90. In acest moment contractul este expirat, am depus actele pentru a-l reînnoi, dar nu s-a întâmplat deoarece am înțeles că guvernul trebuie să dea o ordonanță de urgență pentru a înnoi.
Întrebarea mea este, ținând cont de faptul că copii sunt născuți, crescuți în această casă, au toate facilitățile ( grădinița lângă casă, școală la 5 min), toți prietenii aproape, renovarea locuinței a fost făcută cu banii mei (lucru pe care îl pot demonstra cu extrase de cont), costurile locuinței lunar susținute de mine in totalitate, casa îngrijită de mine in totalitate (el pleacă dimineață și mai vine noaptea), am șanse să pot lua contractul de chirie pe numele meu, să îl dau afară pe soț din casă?
Buna ziua
Locuiesc într-un imobil cu alți 2 locatari. Curtea este comună, aparținând Icralului, eu sunt chiriaș la Icral, ceilalți 2 sunt proprietari.
Problema mea este apa. Există un singur contract la Apanova, fiecare locatar având apometru pe țeavă. Cei doi locatari refuză să plătească datoriile pe care le au, eu mi-am plătit partea mea. Ieri au venit cei de la Apanova și au sistat furnizarea de apă pe motiv de neplată. Am înțeles de la ei că se pot face contracte separate, doar după ce este achitată factura curentă, soldul trebuie să ajungă pe 0, și pe ei nu îi interesează litigiile dintre locatari.
În situația dată, cui mă pot adresa pentru răuplatnici? Am copil mic și nu pot sta fără apă prea mult.
Poliția de proximitate a fost contactată de câteva ori și nu a făcut nimic.
Mulțumesc
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Nu ar putea angajatorul sa faca un act aditional la contractul din august prin care sa precizeze ca se prelungeste pe perioada nedeterminata?
Dar daca depun actele la 3-4 luni dupa ce am nascut, si teoretic am cele 12 luni de contract? Asa as putea beneficia?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
In cele 4 luni in care am lucrat fara contract am fost teoretic casnica. Am luat salariu la negru.. Deci nu il pot justifica.
Buna ziua,

Am avut un contract pe perioada determinata pana in luna august 2014, si de atunci am lucrat fara contract pana in momentul de fata pe motiv ca nu sunt fonduri. Am discutat cu seful si imi va face contract incepand cu aceasta luna.
Data estimativa cand voi naste este sfarsitul lunii august 2015.
As dori sa stiu cum pot sa beneficiez de indemnizatie data fiind situatia?

Va multumesc!