avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate Liza43

Activitate Liza43

Bună ziua! Am o întrebare, vă rog,ce privește împărțirea bunurilor între frați!
Mama soțului meu a murit, tatăl încă trăiește. Au doi copii un băiat și o fată (adică soțul meu și cumnata). Cumnata face presiuni să i rămână ei tot având în vedere că trăiește în aceași comună și merge mai des la el . Aș dori vă rog un sfat! Specific că soțul meu nu dorește mai mult decât i se cuvine legal. Vă mulțumesc!
Buna ziua
As dori sa deschid o societate ptr prestari servicii in domeniul transporturi ,dar....nu stiu sigur care dintre (PFA , SRL,II sau AF) ar fi mai bine. Intrebarea mea este ,care ar fi mai OK ? Am vazut pe net care sunt diferentele ,dar sunt atat ,,contabiliceste< explicate ca m am pierdut. Va rog imi poate spune si mie cineva ptr care sa optez ?
Va multumesc anticipat.
Am fost la fiecare furnizor in parte cu factura si contractul de vanzare cumparare si mi s-a raspun ca nu poate trece pe alt nume fara proprietar.S-au platesc acele facturi si-l debranseaza[binenteles ca si aceasta tot eu trebuie s-o platesc]............
Buna seara.
In aprilie,anul trecut am vandut un apartament.Cumparatorul urmand ca in zilele urmatoare sa-si treaca utilitatile[curent,gaz,etc] pe numele lui.Toate bune si frumoase.Dar a trecut o luna si ...nimic.Am stat de vorba cu el si a promis ca o sa o faca,platind si utilitatile pe luna respectiva care evident ca au fost pe numele meu.DAR,pentru ca exista un mare dar,nici in ziua de azi nu le-a trecut.Imi vin sms de la enel,eon,rds,luna de luna cu niste sume de nu-i adevarat.Am incercat sa-l sun,raspunde casuta vocala.Am mers la apartament dar niciodata nu sunt acasa.
Am inteles de la niste vecini ca e plecat prin Franta si ca ap.e dat in chirie.
Va rog mult sfatuiti-ma,ce pot sa fac........
Mi-e teama sa nu am probleme cu furnizorii astia pana acum am fost un bun platnic nu am avut nici o zi intarzieri la plati.
Buna seara.Am cumparat un apartament cu banii jos, impreuna cu prietena mea.
Am facut contract de vanzare-cumparare fiecare cu cota de 50 -50 si uzufruct fiecare in favoarea celuilalt.Specific ca amandoi avem cate un copil din casatorii anterioare in prezent majori.
Intrebare .Am facut bine sau trebuia sa fac contractul altfel.Mie asa mi s-a parut corect unul fata de celalalt.


Discuție Dreptul muncii
Buna dimineata.
Sunt angajat cu norma intreaga(8 ore zilnic) pe perioada nelimitata la o societate comerciala.Intrebarea mea este:Imi permite codul muncii sa mai muncesc la inca o societate tot cu norma intreaga?
Va multumesc anticipat.
Discuție Castig recurs
Multumesc frumos.Dar puteti sa mi explicati ce-nseamna,citez,,daca nu exista o raspundere pentru depasirea unui termen"?? Ce trebuie sa fac?Cat trebuie sa astept?
Multumesc anticipat.
Buna dimineata.
Am castigat un recurs la Curtea de Apel.Intrebarea mea este:in cat timp ajunge dosarul de la Curtea de Apel la judecatoria orasului de unde am pornit procesul?
Tin sa va spun ca recursul l am castigat in decembrie anul trecut.
Discuție Solutii
Buna ziua.
Am avut doua dosare diferite unul cu o cerere de lamurire si altul cu revizuire fond.
Primul. Tip solutie:Admite cererea
Solutia pe scurt:Admite cererea precizata privind lamurirea hotararii.
Document:Incheiere finala(dezinvestire).
Al doilea. Tip solutie:Amana cererea
Solutia pe scurt:Completul s-a mai pronuntat,fiind incompatibil,cerera
de abtiune a judecatorului,urmand a fi repartizat dosarul aleatoriu la
serviciul registratura.
Intrebarea mea e ce inseamna toate astea,pe limba noastra,a oamenilor de rand?
Va multumesc anticipat.
Discuție Castig recurs
Buna ziua.Am avut un proces de divort+partaj lung,lung.Am ajuns pana la Curtea de apel.Am castigat recursul.,,Exul"trebuie sa mi dea o anumita suma de bani(sulta)+ bunuri mobile.Intrebarea mea este,ce fac acum?cum imi iau partea ce mi s-a dat prin lege? Multumesc.