avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate giminy

Activitate giminy

Va multimesc pentru raspunsul prompt. Am uitat sa va specific ca este vorba de intermediere pe piata interna. Ati putea va rog sa imi dati o hotarare care sa se refere la varianta aceasta?
Buna ziua, am o firma cu cod caen 7810 si as dori sa obtin acreditarea ANOFM.
Am inteles ca in cazul in care o firma de plasare a fortei de munca obtine diploma de acreditare pentru medierea persoanelor in cautarea unui loc de munca, este obligat sa trimita un raport lunar la adresa AJOFM cu numarul persoanelor mediate. Exista un formular pentru asa ceva cu privire la cum ar trebui sa arate acest raport? Ce informatii trebuie sa contina? Unde gasesc informatii detaliate (si veridice) cu privire la toate responsabilitatile pe care le cuprinde o astfel de acreditare?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Am alunecat pe o alee nedeschisa circulatiei, si am intrat intr-o masina parcata. Mie mi s-a spart farul, la cealalta masina i s-a dus un pic vopseaua. Era seara, nu ne-am ocupat, ne-am inteles ca ne intalnim a doua zi sa facem amiabila. A doua zi am facut amiabila, dar nu am completat de tot, ca erau rubrici la care nu stiam ce sa scriem, si cum oricum trevuie sa mrgem la asigurator pt constatare, finalizam acolo. Intre timp, m-a sunat, ca a mai fost lovit si ca rezolva din casco, iar eu sa ma duc la politie si sa-mi fac constatarea ca sa mi-o pt repara pe a mea. Intrebarea mea este: ce se poate intampla, luand in considerare, ca el are copii dupa actele mele? Talon, CI, carnet, asigurare.
Răspuns la discuția stimulent pentru lunile tatalui
Multumesc pentru clarificare. Deci, inteleg bine, daca tatal renunta la "luna tatalui", adica nu-si ia concediu, se primeste stimulent si pentru luna respectiva?
Tatal copilului nu doreste sa-si ia concediul de o luna. Am inteles ca eu sa primesc stimulentul, trebuie sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte ca baietelul sa implineasca 2 ani. Mi s-a spus ca daca ma intorc cu 90 zile mai devreme, primesc stimulent si pentru lunile tatalui. Exista asa ceva in lege?
Daca din 1 februarie va creste valoarea salariului minim, se va resimti aceasta crestere si in indemnizatia.de crestere a copilului?
Am cumparat o masina de spalat vase de pe un site renumit de electronice, in data de 27 decembrie. Masina de spalat vase intra intr-o promotie a producatorului, cu o garantie extinsa, cu conditia ca aceasta sa fi fost cumparata inainte de 31 decembrie 2016. Am primit confirmarea comenzii in 2 minute de la plasarea ei, si am asteptat pana in 5 ianuarie 2017 sa imi apara factura electronica cu data de 5.01.2017.
Regulamentul promotiei scrie ca garantia extinsa este valabila numai cu factura care atesta cumpararea in perioada promotiei. Daca eu am comandat in perioada promotiei dar mi s-a intocmit factura numai peste o saptamana, este vreo rezolvare sa mai pot profita de promotie?
Va multumesc pt raspuns. Cu privire la pct. 1. "CCC se acorda numai la cerere si se poate solicita oricand doriti dvs. dar numai pana implineste copilul 2 ani."
Am citit aici ( [ link extern ] :

(7) Solicitarea concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la alin. (1) se face pe bază de cerere şi documente doveditoare, în condiţiile prezentelor norme metodologice, cu cel puţin 30 de zile înainte de intrarea efectivă în acest concediu. În situaţia în care cererea este depusă peste acest termen, persoana îndreptăţită poate solicita dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului până cel târziu în ultima zi a perioadei concediului aprobat."

Daca tatal copilului nu beneficiaza de luna respectiva, tot in 7 martie se termina primul concediu? Ma ingrijoreaza din cauza informatiilor din citatul de mai sus - daca intarziu cu depunerea cererii, nu primesc indemnizatie numai pentru lunile urmatoare, nu si retroactiv. Am inteles bine?
Am nascut primul copil la 7 martie 2014, iar pe al doilea in 25 noiembrie 2015. La ridicarea certificatului de nastere, i s-a spus sotului meu sa asteptam cu depunerea dosarului pt indemnizatie pana la mijlocul lui ianuarie (adica cu sase saptamani inainte sa mi se termine primul concediu), pentru ca intra in vigoare o noua lege cum ca mai primim ceva supliment pentru al doilea copil.
Despre ce este vorba? Mi-e frica, sa nu fie o neintelegere la mijloc. Am citit totodata ca dosarul pt indemnizatie trebuie depusa cu cel putin 30 zile inainte de intrarea efectiva in concediu - iar eu nu stiu, care este aceasta data, fiind deja intr-un concediu de crestere a copilului. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta in aceasta problema.