avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate maritza80

Activitate maritza80

De curand s-a incheiat conventia astfel incat nu s-a emis factura.
Acoperire in sensul emiterii facturilor pentru ocuparea unui teren de catre o societate care chiar in ipoteza in care nu ar avea incheiat un contract ocupa efectiv terenul respectiv, avand la baza o constatare scrisa a angajatului societatii, notificari etc.
multumesc:D
Ca urmare a ocuparii unui teren domeniul public dat in concesiunea unui srl, s-a constatat de catre un reprezentant al societatii faptul ca o firma x are amplasata o terasa (umbrele etc.) in fata unui spatiu comercial fara a avea conventie incheiata, sesizare facuta in scris conducerii societatii concesionare, prin care s/a aratat si suprafata ocupata.
Dupa o somatie prealabila societatate x printr-un imputernicit s-a prezentat in vederea incheierii conventiei, cu stampila firmei si cu o delegatie neautentificata care s-a luat de buna, nici contractele firmei concesionara a terenului nefiind autentificate-regula simetriei formelor.
Nu stiu daca imputernicirea a fost facuta de catre administratorul societatii care inteleg ca nu este in tara, iar in situatia unui eventual litigiu pt debite de ex sa nu se ridice problema incheierii conventiei cu o persoana care are o imputernicire neemisa de catre administrator.
Pe de alta parte avand adresa scrisa a repreyentantului cu privire la suprafata ocupata, iar in baza hotarilor AGA cu privire la taxe se poate calcula cu exactitate pretul pt suprafata ocupata, consider ca nu ar fi fost ilegal sa-l fi taxat chiar si fara incheierea unei conventii.
Ce parere aveti din punct de vedere juridic, firma concesionara are acoperire in aceasta speta?
Multumesc
Buna ziua.
Firma A concesionara a unor terenuri a incheiat un contract cu firma B pt amplasarea unui chiosc din lemn proprietatea firmei B, in schimbul unei taxe lunare pentru ocuparea suprafetei de teren.
In timpul derularii contractului firma B vinde chioscul solicitand incetarea contractului firmei C, incheindu-se un nou contract cu aceasta, dovedind tranzactia asupra chioscului cu o factura fiscala.
Era nevoie ca intre B si C sa se incheie un contract autentic si daca da neincheierea lui are vreo anumita influenta asupra firmei A?.....sau este o problema ce nu o priveste pe A depunandu-se o dovada minimala cea a facturii ?
multumesc.
Dar presupun ca doar pt cota ce o detine acel sot, adica jumatate din locuinta, nu...?
Ca urmare a unui litigiu de munca, un fost angajat al unei firme pierde procesul fiind obligat si la achitarea unui prejudiciu cauzat firmei.
Acesta nu are venituri, detine doar o cota de 1/2 dintr-un apartament, acesta fiind bun comun.
Cand se pune problema iesirii din indiviziune, poate fi fortata in mod legal binenteles celalalt sot, sotia pt vanzarae cotei sale?
Sau in alta aodine de idei daca sotia nu-si cedeaza partea sa , teoretic ma gandesc ca e greu sa cumpere cineva o jumatate de apartament.
Astept parerile dvs. multumesc.
Multumesc pt amabilitate.
In contract nu scrie decat ca in perioada concediului remuneratia nu se modifica si ca acest contract se completeaza cu dispozitiile codului civil. Deci avea stipulat acest drept la concediu in care sa fie platit, insa nu se stipuleaza nimic in caz de incetare a contractului.
Nu stiu cum sa interpretez aceasta compensare in bani intr-o atare situatie, nu am vrea sa-i dam daca nu i se cuvine insa nici sa ne trezim intr-un litigiu.
Multumesc
O persoana care a creat un prejudiciu unei firme existand o sentinta pt recuperarea sumei, daca respectiva persoana nu are pe numele ei locuinta, masina etc si nu are nici venit ......acea firma ramane cu prejudiciul?
multumesc
Am inteles, in condiţiile în care este stipulat in contractul de mandat dr la 25 zile lucratoare anual, contract aprobat de către asociatul unic, este indreptatit la plata asfel cum am artatat? multumesc.
Ma intereseaza daca unei persoane caruia i-a incetat un contract de mandat in martie 2015, iar pe anul 2014 nu a efectuat câteva zile de concediu de odihnă si in 2015 deloc, i se pot compensa in bani chiar si pt zilele neefectuate in 2014?
Multumesc
Răspuns la discuția Legalitate act
multumesc