Este permis sa canti la o pianina situata intr-un condominiu , respectiv la etaje superioare - 8,9,10 - ?
Mentionez ca acest lucru se intampla de cateva ori pe saptamana coroborat si cu producerea in fiecare noapte de zgomote avand atat nivelurile de zgomot cat si nivelurile de presiune acustica peste limitele admise - curele Cz 30si Cz 25 - raportat la durata expunerii.
Mentionez ca aceasta situatie nu imi permite sa ma odihnesc ca orice om care are nevoie de odihna si de o protective a starii mele de sanitate.
Concret, situatia expusa mai sus o resimt drept effect al unei " arme sonice" fata de xare nu ma pot proteja.
Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de 500,00 lei si totodata posibilitatea de a contesta la judecatoria sectorului unde domiciliez respectiva amenda contraventionala.
Sincer, doresc sa platesc amenda cu pricina dar, o data procesul-verbal constata ca pana la receptionarea liui cu confirmare de primire nu am avut cunostinta de continutul recomandatei prin care s-a transmis acest p-v si totodata, daca puteti sa ma ajutati, in ce conditii pot achita doar jumatate din minimul amenzii si mai ales, unde se poate face aceasta plata a amenzii, in conditiile in care, in respectivul p-v nu apare locatia punctului de incasare, in cat timp beneficiez de facilitatea de a achita jumatate din amenda, toate aceste elemente nefiind specificate in p-v iar, agentul de politie(constator) nu s-a straduit sa-mi comunice toate aceste informatii, crezand poate ca am informatii in domeniu !
In speranta ca voi fi ajutat cu toate aceste informatii - ma aflu pentru prima oara in aceasta situatie ! -astept orice sfat care sa-mi fie util in aceasta speta !
titlu executoriu neridicat, refuz formulare cerere deschidere rol fiscal
Descriere
Concret, cata valabilitate in timp poate avea un titlu de proprietate transmis translativ prin hotarare judecatoreasca daca, eu[N. B. , subsemnatul ! ] l-am contestat in forma in care a fost decis prin hotarare judecatoreasca si nu m-am prezentat la instanta care l-a emis[de fond, recte T. Buc.] atunci cand am fost invitat [ prin executor judecatoresc ] de catre avocatul celorlalti coproprietari[suntem mai multi coproprietari ! ] sa-mi ridic si eu titlul de proprietate cota mea. Motivul refuzului meu a constatat si consta in a nu valida in certificate de mostenitor, de fapt de calitate, al carui continut nu este conform cu realitatea, asa cum s-a stabilit printr-o Ordonanta a Parchetului de pe langa JS1 Buc. insa fiind prescrisa infractiunea de fals intellectual s-a retinut in sarcina faptuitorului doar infractiunea de uz de fals, sanctionata numai cu amenda penala[administrativa]. Temeiul intrebarii mele pe care v-o adresez cu rugamintea de a primi in raspuns clarificator si legal, bineinteles, se regaseste intr-o succesiune de evenimente, astfel : 1. personal, din motivul mai sus invocat de a nu valida un inscris avand un continut neconform cu realitatea, am contestat o serie de decizii de impunere reprezentand taxe locale pentru in imobil situate in Bucuresti, invocand motivul ca respective cota care mi-ar reveni nu este in concordanta cu inscrisul neconform mai sus mentionat. ; 2. Transmiterea[translarea] de proprietate de la stat{PMBuc.] catre toti coproprietarii adevarati si cei fara niciun drept[in sensul inscrisului neconform] s-a facut in temeiul unei hotarari definitive a CABuc. din anul 2008 ramasa irevocabila din anul 2010 si investita cu titlu executoriu in anul 2011 ; 3. eu am refuzat sa platesc taxele locale, tocmai pentru a nu acoperi prin acceptare asa-zisul cert. de mostenitor pentru asa-zisa cota parte din imobil pana in anul 2015 cand, mi s-a poprit o suma din pensie, conform cuponului de pensiesi adresei de poprire ; 4. abia in anul 2016, de teama unei noi popriri subsemnatul am achitat ulterior, dupa ce am contestat si de aceasta data suma respectiv, asa-zisa cota parte, reiterezpentru a nu fi obligat sa acoper prin acceptare asa-zisul cert. de most. INTREBAREA PROPRIUZISA : Daca nu am fost pus in posesie in anul 2011 drept urmare a refuzului de a-mi ridica titlul executor emis cu cca. o[1] luna anterior si deci, nu am inca deptul de folosinta[jus fruendi ] si nici pe cel de a dispune[jus abutendi ] iar totodata, nici nu am formulat cerere de deschidere rol fiscal catre DITL S 1 Buc. , oare mai este valabil acest titlu executoriu sau s-a prescris in termenul general de 3 ani ?
Referitor la prevederile art. 9 din Legea nr. 112/1995 - cumparare apartamente de catre chiriasi, va rog sa ma sprijiniti in clarificarea faptului daca acest act normativ prevedea/ sau a prevazut si posibilitatea achizitionarii in afara locuintei/apartamentului si a terenului situat sub constructie, sau nu ? !
Respectivul articol[art. 9 ! ] din legea indicata mai sus, nu specifica in mod clar acest aspect, iar o serie de avocati pe care I-am abordat in acest sens nu au stiut ce raspuns sa-mi dea ! Serios !
Aflandu-ma in toiul unei tranzactii raspunsul dvs. bine documentat in sensul prevederilor legale m-ar ajuta foarte mult atat in clarificarea unor aspecte apparent neobservabile cat si in finalizarea tranzactiei mentionate !
Am inteles !
Caldura se repartizeaza dupa suprafata utila[a apt.], deoarece este incalzita o suprafata si nu un volum de aer ce revine camerei, apt. , incalzire realizata prin convective , radiatie etc.
Cu alte cuvinte, noi traim intr-o lume bi-dimensionala si nu tri sau quarto-dimensionala[trei coordinate plus variabila tmp].
Cu referire la :
<< Toate corpurile de încălzire fabricate în România, şi multe fabricate în străinătate, au o putere termică stabilită în Wati, într-un laborator de încercări, („celulă termică”), din cadrul INCERC Bucureşti, unul dintre cele 4 laboratoare de referinţă din Europa.
INCERC a elaborat normativul GP 67/2001, Ghid privind determinarea suprafetei echivalente termic a corpurilor de incalzire, aprobat prin Ordin M.T.C.T. nr. 941/2002. Acolo apare SET-ul pentru majoritatea tipurilor si modelelor de calorifere, vreo 50 de pagini de tabel.
Daca sunt modele mai noi, ulterioare normativului, fabricantul trebuie sa fi primit agrement tehnic de la un asemenea laborator de incercari pentru a stabili SET-ul.
Nu orice producator are asemenea laborator de incercari acreditat. >> ,
va rog sa ma sprijiniti in aflarea semnificatiei acronimului M.T.C.T.[Ministerul .... ], a localizarii acestuia in Bucuresti si totodata, daca administratia unei asociatii de proprietary este obligata incepand din acest an, sa afiseze[ in integrum] si facturile de utilitati[original/copie].
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema, mentionata punctual conform celor de mai jos:
1. Daca prin incalcarea unui drept fundamental prevazut in Constitutia Romaniei si anume unul referitor la "Drepturi si libertati fundamentale"[ Cap. II ], incalcare savarsita prin aplicarea unor articole de legi - diferite, dar ambele speciale ! - subsemnatul pot invoca instantei ca avem de-a face cu o exceptie de neconstitutionalitate .
2. In caz afirmativ, daca aceasta exceptie de neconstitutionalitate poate fi calificata drept exceptie absoluta de procedura.
As dori sa aflu daca pot invedera instantei constituita la faza procesuala de recurs o exceptie de neconstitutionalitate si daca da, cand ? La primul termen stabilit pentru recurs sau prin insasi cele mentionate in motivarea recursului ?
Va rog mult daca puteti sa-mi indicati, care este temeiul legal pe care trebuie sa-l invederez instantei, atunci cand solicit lamurirea intelesului unei hotarari judecatoresti pronuntata in anii 2002 - 2003.
Concret, ma refer aici la faptul ca, trebuie sa invoc prev. C. P. C. de la 1865 sau prev. [N]CPC.