Buna ziua,
Auto personal in garantie cu pornire grea si întreruperi in functionare , chemata a 7 oară in service si problema nerezolvată.
Refuzul serviceu-ului de a întocmi memoriu tehnic catre uzina.
Nu s-a oferit auto la schimb desi service-ul este la 100 km si nici macar decontare carburant desi auto a fost imobilizată peste 20 zile
Intrebare : ce se poate face pentru rezolvare problema auto, recuperare cost carburant , prelungire garantie cu numarul de zile imobilizate eventual daune morale.
Mentionez ca auto are 9000 km.
Multumesc
Buna ziua,
La data la care am inceput strangerea de documente in vederea depunerii dosarului pt pensie , am constatat ca la doi angajatori s-au depus doar partial declaratiile nominale cu contributiile aferente lipsind o perioada de 18 luni.
Firmele la aceasta ora sunt dizolvate cu lichidare (radiere), conf info anaf insa la ora plecarii mele de la aceste firme acestea functionau.
Vin cu rugamintea de a-mi spune cum as putea recupera si depune contributiile respective, perioada fiind relativ mare.
Buna ziua, vin cu rugamintea de a ma lamurii intr-o situatie si anume:
-in decursul anului 2008 am luat un credit de la BCR, cu durata de 10 ani, cedit de nevo personale fara ipoteca,la care am o dobanda variabila functie de indicele ROBOR+cota fixa dobanda banca.
- comisionul de administrare actual este format ( conf actului aditional ) din comisionul de risc+comisionul de administrare initial calculat la valarea initiala a creditului.
Rog sa-mi spune-ti daca aest comision este legal si daca valoarea acestuia nu trebuia sa .scada functie valoarea de rambursat si functie de dobanda care in ultimii ani a fost in scadere.
Cui pot sa ma adresez pentru recalcularea comisionului de administrare.
Buna ziua,
Vin cu raugamintea de a ma ajuta intr-o problema legata de o dauna morala si anume : in urma decesului tatalui meu, exista un testament in care sotia acestuia este desemnata mostenitor legatar iar subsemnatul mostenitor rezervatar. Deoarece pe cale amiabila nu s-a putut rezolva succesiunea, actuala sotie a tatalui meu nefiind de accord cu aceata, s-a recurs la succesiunea pe cale juridica ( la initiativa sotiei tatalui meu ).
In justificarea actiunii reclamanta,prin avocatul acesteia , face afirmatia scrisa ca “ in sinea sa considera ca nu sunt fiul defunctului “ desi am acceptat mostenirea cu act notarial, fiind singurul copil al defunctului provenit dintr-o casnicie anterioara , careia I sa platit pensie de intretinere 23 de ani.
Afimatia reclamantei,mi-a adus un prejudiciu de imagine, mai ales ca subsemnatul nu am avut contact cu aceasta cu nici un prilej in decursul casniciei cu defunctul meu tata si prin afirmatiile scrise , neaducand nici o dovada, a lezat imagnea postmortem a tatalui meu.
Rog analizati situatia prezentata si dati-mi o solutie pentru a putea repara imaginea postmortem a tatalui meu - cu care reclmanta a avut o casnicie de peste 45 de ani- si in acelasi timp de a-mi reface imaginea personala prejudiciata in fata mamei mele,copiilor, nepotilor , rudelor si cunostintelor mele, prin afirmatiile calmnioase si nefondate aduse de reclamanta.
Multumesc mult.
O zi placuta in continuare.
Buna ziua,
sunt somer si am o varsta de 57 ani si la majoritatea interviurilor pentru locurile de munca la care ma prezint se face referire la varsta mea si la faptul ca angajatorul nu are nicio facilitate daca ma angajeaza.
Vin cu rugamintea de a-mi transmite daca angajatorul are vreo facilitate daca angajeaza personal somer cu varsta de peste 50 ani.
Multumesc mult.
Buna ziua,
vin cu rugamintea de a ma ajuta in interpretatrea unei situatii de facto la cazarea intr-un hotel de 3*** intr-o localitate balbeara si anume :
Mama mea in varsta de 76 ani a primit bilet de tratament prin casa de pensii pentru tratament la un hotel de 3*** dintr-o localitate balneara din Ardeal.
La data prezentarii ( 25.06.2015 ) i s-a comunicat ca desi are bilet repartizat si nominalizat nu mai sunt locuri de cazare deoarece s-au emis mai multe bilete pentru a compensa locurile ramase neocupate din lunile Martie- Mai 2015.
Dupa multe discutii i s-a repartizat un pat pliant intr-o camera ( al treilea pat ) sau in caz ca nu accepta i se ofera loc la casutele tip camping care apartin de acelasi hotel, in conditiile cand un bolnav are proceduri de bai calde, masaje , paarafine etc.
Vin cu rugamintea de a ma putea ajuta cu un sfat pentru ca mama mea sa beneficieze de confortul platit pentru 3*** si pentru a putea sa-si urmeze tratamentul in conditiile decontate de casa de pensii.
Mentionez faptul ca desi administratorul hotelului a specificat ca este ceva provizoriu , pana la aceasta ora provizoratul a ramas definitiv.
Deoaarece acest lucru s-a mai semnalat si in anul 2014 se pare ca este o practica curenta.Am sunat la OPC dar telefonul suna ... si suna.
Pot cere diferenta de confort hotelierilor sau casei de pensii.
Unde ma pot adresa pentru ca mama mea sa poata fi tratata conform pretului, categoriei si conditiilor platite.
Buna ziua,
am si eu o intrebare: cum se platesc zilele de concediu medical in perioada de somaj.
Am avut 10 zile concediu medical si la plata finala a fost o diferenta de 184 lei.
Multumesc
Buna ziua,
Fica mea este angajata printr-o firma de recrutare cu un contract pe durata determinata.
La inceputul lunii viitoare este nevoita a efectua o operatie ,iar perioada de operatie si recuperare depaseste perioada contractului ; este posibila prelungirea contractului CMI cu perioada concediului medical ?
In cazul in care perioada de concediu de boala depaseste perioada contractuala , cine plateste concediul medical?