Aceeasi problema o are sotia mea.Culmea este ca locul de munca se afla intr-un spital. Aici, se presupune, ca personalul are cunostinte medicale mai multe decat media populatiei si astepti un comportament ca atare. Ei bine ,nu se intampla acest lucru. In tarile vestice problema este tratata altfel. La intrarea in spitale esti atentionat sa nu vii in vizita la pacienti parfumat ori sa le aduci flori. Pentru alergia la ambrozie s-a facut o lege. Sa studiem scurt ambrozia versus parfum. A-produs natural,P atat natural cat si artificial. Perioada : A lunile cand infloreste; P tot anul. Locatie : A pe camp ,margine de drum; P acolo unde sunt comunitati de oameni. Evitare : A o vezi de la distanta si cat poti o ocolesti; P doar daca te faci pustnic acolo unde si uliul a intors cu frana de mana. Legislatie : pentru A s-a facut o lege (ca nu se aplica,este altceva) pentru P nimic...am scris ministerului sanatatii si am primit un raspuns...detalii in privat. Datorita specializarii stricte,sotia si daca solicita un alt loc de munca nu poate primi. Este singurul in Spital.
Potrivit Contractului Colectiv de munca , salariatilor care au o gestiune in primire , li se retine o garantie. In cazul unei farmacii de spital, deci gestiune comuna, care sunt marjele intre care poate fi aceasta garantie ?
In cazul in care administratia doreste marirea acestei sume ( in prezent este un salariu brut) la 3 salarii, desi in ultimii 20 de ani nu au fost gasite minusuri oricat de mici , ar fi normal acest lucru ? Cum ar putea fi convinsa administratia sa renunte la acest lucru ? Potrivit aceluiasi CCM garantia va fi depusa conform normelor in vigoare. 2 salariix 5000 ron x 16 angajati reprezinta o suma. Poate fi folosita aceasta suma in alte scopuri de catre administratie ? Multumesc
Buna ziua,
Am o casa la tara.Doresc sa fac un gard intre mine si vecin.La masuratori au fost adusi 2 topografi,cate unul de fiecare parte. A rezultat ca suprafata vecinului ar fi mai mica decat in acte cu 8mp. Am fost de acord sa cedez aceasta suprafata. Primaria a eliberat autorizatie de construire a gardului ,pe proprietatea mea, la circa 10 sau 15 cm de linia de separare intre cele 2 proprietati. Vecinul nu recunoaste aceasta demarcare si ameninta cu distrugere si... In plus,pe acolo pe unde ar trece gardul, acesta are depozitate tot felul de lucruri. Acestea ar trebui mutate in proprietatea acestuia, in acest moment aflandu-se pe proprietatea mea. Ce ma sfatuiti sa fac?
Corneliuz
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dupa incident s-a demarat formalitatile pentru Constatarea amiabila.La scurt timp a venit si patronul societatii care detinea utilitara.Acesta a refuzat incheierea constatarii amiabile si a solicitat prezenta agentului de politie de la postul arondat.Agentul de politie a testat conducatorii auto pentru consumul de alcool. Ambele teste au fost negative.A incheiat un proces vebal din care nu am primit un exemplar. Deci:constatare amiabila-nu,proces verbal-nu,asigurare-nu...eu cum imi repar masina avand doar dovada de reparatii, in conditiile in care nu sunt vinovatul eu? Intreband agentul de politie despre polita RCA a celui vinovat raspunsul a fost sa merg la instanta si sa o cer...
Accident fara victime.Refuz incheiere constatare amiabila.
Am fost victima unui accident rutier,fara victime.Partea vatamata a solicitat prezenta organului de Politie.Acesta mi-a eliberat o dovada de reparatii spunandu-mi ca pentru a obtine polita rca pentru despagubiri sa ma adresez instantei.
Ce este de facut?
In Grecia anul 1948 a fost o revolutie comunista care a esuat. Multi din cei in cauza s-au refugiat in alte tari-si in Romania.O persoana ,in acesta situatie, care a lucrat in Romania, de unde a primit pensie, dar care in anii 1980 a plecat in Grecia ,primind acolo pensia din Romania,are dreptul sa ceara ajutor de deces de la casa de pensii din Romania? Ce acte ar trebui sa depuna ?
O persoana obtine certificatul de persoana cu handicap cu insotitor. Fica acesteia se adreseaza primariei pentru a face demersurile in vederea platii indemnizatiei. Functionarul primariei spune ca numai cu carte de munca iti putem da banii.Femeia,de la tara, accepta-e mai bine decat nimic. Dupa 3 luni fica primeste de la oficiul de pensii somatie cum ca a incasat 2 pensii in mod necuvenit si trebuie sa returneze banii.Mama,persoana cu handicap, a decedat dupa 2 luni.Functionarii primariei au facut o lucratura buna. Daca primea indemnizatie ,bugetul familiei ar fi fost: 700 pensia mamei+700 pensia ficei+1700 indemnizatia=3100. Cu cartea de munca-varianta primariei- bugetul a fost :700 pensia mamei+1200 salariul ficei=1900. Frumos ajutor.Ce se mai poate face in aceasta situatie?
Exemplu: Rulezi pe o sosea. Din fata vine o masina. In depasirea mea intra o alta masina care forteaza pe cel din fata sa iasa in decor.Pana aici este filmarea.
Varianta 1. Cel iesit in decor decedeaza. Instanta va folosi filmarea.
Varianta 2.Daca se lasa doar cu pagube materiale, cel pagubit nu va putea folosi filmarea pentru a trage la raspundere pe autor...
Personal nu cred ca este corect,seamana a masura dubla. Depinde cine e in cadrele filmate.
La coltul balconului am 2 camere video cu care imi supraveghez masina,locul de parcare fiind mereu altul dar in interiorul perimetrului observat de camere.Zilele trtecute imi vineo adresa de la Politia municipiului prin care imi solicitau filmarile din data de ...orele....Persoanele care au trecut pe acolo fiind anchetate in 4-5 capete de acuzare.Camerele au fost instalate si intretinute de mine-persoana fizica neautorizata in montarea si intretinerea tehnicii video. Vor putea folosi aceste imagini in instanta?
Imaginile camerelor video instalate pe o proprietate pot fi folosite in instanta ca probe in cazul unor infractiuni. Cele instalate de autoturisme nu pot fi folosite ca probe in cazul unor contraventii. Cel putin asa am inteles dupa vizionarea unui post Tv. Ceva nu este logic. Am inteles eu gresit sau ? Ma puteti ajuta. Multumesc