avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate rodland

Activitate rodland

Răspuns la discuția Insolventa
Dar impotriva fidejusorilor se poate indrepta?
Discuție Insolventa
Banca, in calitate de creditor nu a fost inclusa pe tabloul creditorilor deoarece nu s-a inscris cu cerere in termenul stabilit de instanta.
Societatea si-a achitat obligatiile catre ceilalti creditori acceptati la masa credala si a iesit din insolventa.

Dupa doi ani, banca revine si solicita executarea silita a societatii.

Mai este posibil acest lucru peste decizia Tribunalului care a respins-o de la masa credala pe motiv de tardivitate?

Va multumesc,
Firma la care sunt unic asociat a contractat o linie de credit de la banca in anul 2009. Am carat bani la banca(dobanzi) pana in noiembrie 2012, cand nu am mai putut plati, firma intrand in insolventa in martie 2013. Banca respective a depus cu intarziere documentatia de inscriere pe tabloul creditorilor si din acest motiv instanta nu a acceptat banca de la masa credala. Firma si-a achitat obligatiile fata de creditorii admisi la masa credala si in septembrie 2013 a iesit din insolventa.
Eu si sotia mea suntem garanti fidejusori ai creditului contractat de aceasta firma.
Pana in noiembrie 2014 nu s-a intamplat nimic. Pe 25 noiembrie 2014 eu si sotia mea am primit somatie de la la o casa de avocatura, cu viza unui executor judecatoresc sa achitam creditul catre banca respectiva.
Somatia a fost trimisa la o adresa la care nu mai locuim din 2010.
La data de 17.12.2015, am primit tot la adresa aceea instiintarea executarii silite si a popririi pe conturile din banca atat pentru firma cat si pentru noi in calitate de fidejusori.
Avem ceva sanse sa obtinem un rezultat favorabil printr-o contestatie la executare, invocand de exemplu lipsa de actiune a bancii intr-o perioada de aproape 2 ani, sau prin faptul ca somatia si instiintarea executarii nu au fost trimise la adresa noastra actuala, alte motive etc.?
Ne puteti reprezenta intr-o astfel de situatie?
Discuție Debite primarie
Am impozite auto si penalitati restante care se reporteaza din 2008, aferente unor harburi de masini pe care le-am radiat cam tarzior. In 2012 primaria mi-a blocat contul din banca cu poprire pentru aceste restante. Oare nu sunt prescrise ? As avea o solutie sa cer in instanta ridicarea popririi pe motiv ca sunt prescrise? Sau poate ca prescriptia a fost intrerupta prin dosarul de executare din 2012 ?

Va multumesc pentru raspuns,
Discuție Dizolvare firma
Am primit citatie prin care Registrul Comertului solicita dizolvarea firmei pentru ca a expirat contractul de inchiriere pentru sediu.
Nu as depune intampinare, pentru ca nu mai lucrez pe aceasta firma si chiar vreau sa scap de ea. Sunt consecinte (sunt unic asociat), pot sa ma aleg cu cazier fiscal?
Ce se intmpla cu stocurile, pot sa mi le insusesc daca se dizolva firma?

Va multumesc mult,
Am rugamintea sa ma ajutati putin:
As vrea sa depun cerere in instanta pentru radierea de la cadastru a unei ipoteci din 1999, constituita atunci in favoarea unei banci.
Care ar fi paratul in acest caz, banca sau cadastrul?
Ce articol pot invoca pentru sustinerea cererii de perimare (sau prescriere, cum e mai corect)?

Va multumesc,
Răspuns la discuția Contract de munca
Sunt impresionata de atentia pe care o acordati mesajelor noastre. Sunt retinuta sa intru in detalii, pentru a nu abuza de timpul dumneavoatra. Ar fi mai multe detalii, s-a derulat si o corespondenta etc. am discutat desigur cu avocati pe aici, dar sunt rezervati, luand in calcul cererea de desfacere a c.i.m. pe care am facut-o la insistenta directoarei, care da peste cap toate sansele in opinia lor. Mai sunt unele abordari in sensul ca desi este cererea pentru desfacerea contractului de munca, nu am specificat nicaieri ca renunt la beneficiile hotararii instantei, in timp ce alte opinii duc la concluzia ca prin semnarea cererii rezulta implicit optiunea de renuntare la aceste beneficii.
Eu am fost determinata sa fac cererea de desfacere a c.i.m. la data de 15.07.2014, sunt nascuta la data de 18.09.1954, Normele noastre prevad ca pensionarea pentru limta de varsta incepe cu 01.09.2014.
Dupa ce directoarea mi-a aprobat cererea de pensionare (atunci pe loc, la data de 15.07.2014), asa cum mi-a spus, eu am ramas in scoala si am pregatit sala de clasa (am comandat mobilier, am raschetat parchet, decorarea clasei etc.), lucru ce nu poate fi in nici un caz negat, pentru ca stie toata scoala. Am si fost laudata in sedinta cadrelor didactice pentru toate acestea. Directoarea a urmarit insa cu viclenie sa aiba clasa pregatita, fara nici un fel de probleme pana la data inceperii anului scolar, cand a adus pe altcineva in locul meu care a preluat clasa cu tot ce trebuia.
Daca cineva dintre dumneavoastra ar sesiza o posibila solutie in acest caz, eu pot trimite prin posta toate documentele pe care le am(e prea mult de scanat) si desigur platesc asistenta juridica.
Mai adaug faptul ca martorii pe care i-as solicita sunt subalternii directoarei (fostele mele colege) si cred ca se tem de repercursiuni in cazul in care ar indrazni sa le mentionez ca martori(sau poate ca nici nu indraznesc sa vina).
Text din hotararea instantei:
"...tribunalul va admite actiunea reclamantei si va obliga parata sa ii recunoasca reclamantei dreptul de a-si continua activitatea in functia de invatator, pana la data de 18 septembrie 2019, in cazul in care indeplineste restul conditiilor legale prevazute de Legea 1/2011, privind conditiile de studii, capacitatea de exercitiu, conduita morala, apt din punct de vedere medical."
Am facut memoriu la ISJ, dar mi-au raspuns ca "prin cererea de desfacere a c.i.m. am renuntat de buna voie la beneficiile hotararii instantei (desigur, sunt in aceeasi gasca, socrul invatatoarei care a venit in locul meu a fost seful cadrelor la ISJ).
Daca fac cerere de executare silita a hotararii instantei, directoarea ma va contesta tot pe acelesi motiv si cred ca platesc inutil si la executor.

Inca odata va multumesc !
Răspuns la discuția Executare silita
As mai indrazni o intrebare :
Ma gandesc sa radiez ipotecile, sa iau un credit si sa achit datoria, pentru ca sanse de vanzare a casei nu prea sunt.
Este posibil sa ma trezesc intre timp inregistrat ca rau platnic, daca sunt doar garant fidejusor?
Asta m-ar incurca la banca de la care as solicita creditul.

Multumesc,
Buna seara,


In 2012, am semnat impreuna cu sotia, un contract de fidejusiune pentru garantarea unui credit de 150 000 RON la banca X. acest credit a fost acordat fara alte garantii (imobiliare etc).
Anul trecut acest credit a devenit restant si acum am primit somatie sa rambursam, fiind atentionati ca se vor indrepta asupra bunurilor noastre.
Avem o casa, pentru care am facut ipoteca de rangul 1 si rangul 2 pentru doua credite la banca Y.
Intre timp am rambursat creditele catre banca Y, dar nu am radiat ipotecile.
Credeti ca banca X se va indrepta impotriva casei noastre, daca apar inregistrate cele doua ipoteci in favoarea bancii Y ?
Ce ne sfatuiti ?

Va multumesc,