avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2045 soluții astăzi
Forum Activitate andreimargaa

Activitate andreimargaa

1. Persoana de care se divorteaza află în momentul în care i se comunică de către judecătorie documentele depuse de Dvs. Poate dura destul de mult.
2. Documentele sunt vizibile pe site-ul judecătoriei în momentul depunerii. Pentru a le vizualiza aveti nevoie de parola de acces. O puteti obtine de la judecătoria unde ati înregistrat dosarul mai repede, comunicând că sunteți parte în dosarul cu nr...., si identificandu-va cu cartea de identitate.
Buna ziua, exact aceeași problemă am si eu. Tatăl copilului, care are rude in strainatate in speta Spania si un cerc de prieteni care au venit acasa din Italia si Spania, refuză să înțeleagă că orgoliul ar trebui lasat deoparte si mi-a răspuns la solicitarea de amânare a vizitei în condițiile în care am propus sa sune video sa vada bebelușul si sa recupereze ulterior vizitele, cu citez ,,e dreptul meu!, daca nu mi-l respecti vin cu organele!,,Am sunat la DGASPC unde am cerut suport, d-na cu care am discutat a zis ca nu se poate ,,expune,, in conditiile actuale iesind in teren, a incercat sa-i explice telefonic si s-a bucurat de acelasi raspuns ca si mine legat de dreptul lui. Bineinteles ca a venit, nu i-am deschis si a sunat la 112. Echipajul de poliție a solicitat sa ies sa fiu legitimată. În ce țară trăim? Dânșii au zis ca are dreptul sa faca plângere. Cu siguranta o sa promoveze actiune in instanta asa cum m-a amenințat.
Nu stiu ce o sa ne facem la următoarele vizite, în condițiile în care situația se agravează. E inuman sa avem circ în stradă cu poliția tot la doua saptamani.
Care ar fi totusi solutia legală ca sa poata fi protejat minorul?
Buna ziua! Ce repercursiuni juridice ar putea apărea daca mama refuză să primească tatăl la vizita la minor în contextul actual? Ii este frica pentru siguranța minorului si implicit a ei! Multumesc pentru răspunsuri!
Părinți divortati cu un minor de 1 an. Tatăl ă parasit mama inainte de nastere cu câteva luni. A văzut minorul sporadic, in vara anului trecut pe ordonanta presedentiala, iar dupa divort de cateva ori, cu pauza de o luna in decembrie anul trecut si o singura data in ianuarie. La început de februarie promoveaza proces sa ia minorul la el in timpul vizitelor. Din pacate, bebelușul nu reacționează foarte bine la prezenta tatălui în timpul vizitelor. Ar putea hotara instanta ca bebelusul sa fie vizitat fara prezenta mamei? Ținând cont de faptul că tatăl nu stie sa se ocupe de el deoarece căsnicia părinților a durat doar 4 luni, despartindu-se din cauza violenței psihice ă tatălui si a relațiilor extraconjugale ă acestuia. Si ținând cont că de la divort si pana in prezent au trecut doar 3 luni, de comun acord hotarandu-se ca tatăl are un program e vizită din două în două săptămâni câte două ore, învoială prinsă si in dispozitivul sentinței de divort. Precizez ca tatăl plătește pensie alimentară.Multumesc pentru orice parere!
Buna ziua,

de 11 ani am achizitionat o cladire prin licitatie de la o Societate Cooperatista. Existau 2 cladiri, propietar cladiri Societatea Cooperatista, iar terenul de 2500mp este proprietar Statul Roman. Terenul este dat in administrare si folosinta fara termen si fara plata catre Societatea Cooperatista din anul 1978.

Cladirea mea are 350 mp. Achizitia a fost realizata prin alocarea unei suprafate suplimentare de 700mp teren, in total 1050mp cu cel de sub cladire, pentru acces si alte activitati necesare.

Cand s-a incheiat PV licitatie, s-a precizat acest aspect prin cedare expresa a terenului si folosinta in favoarea mea. Este si o schita realizata care delimiteaza clar terenul si cladirea. S-a construit chiar si un gard de plasa pentru delimitare.

Notarul care a realizat CVC, nu a trecut in contract drept de folosinta, dar a precizat PV licitatie in contract cu mentiune ca dreptul de folosinta o sa fie reglementat ulterior cu concursul Societatii Cooperatiste. Chiar daca Societatea Cooperatista a precizat clar ca cedeaza acel teren in favoarea mea, ei avand drept de administrare operativa a terenului.

In momentul de fata, am extras CF cu cladire, fara teren. Mai exista un alt extras CF, s-a facut apartamentare cand am cumparat eu, iar pe acel extras este intreg terenul de 2500 si cladirea ramasa la Societatea Cooperatista.

Am fost la notar si acesta spune ca nu are cum sa treaca drept de folosinta la CVC si CF.
Am fost la Primarie, mi s-a comunicat ca pe teren este proprietar statul Roman si ei nu pot face nimic.
Am fost la Cartea Funciara, nici ei nu pot inscrie in CF folosinta terenului.

Am inteles ca urmeaza sa fie vanduta si a doua cladire de catre Societatea Cooperatista si nu vreau sa am probleme cu noul proprietar. Mai ales ca Societatea Cooperatista este in faliment, se ocupa acum un lichidator de ei.

Ce pot sa fac sa obtin drept de folosinta sau administrare, sau chiar cumpararea terenului alocat prin PV licitatie?

multumesc,
Andrei
Alocatiile sau alte sume care sunt cu titlu pentru ingrijire minor nu pot fi poprite. Daca banca a facut acest lucru, este un abuz. Solicitati deblocarea sumelor respective si punerea la dispozitie integrala.

Privind sumele provenite din salarii acestea pot si poprite cu pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii; sau cu pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii (conform cod civil).

Privind banca, are obligatia sa blocheze sumele existente in cont. Daca faceti dovada destinatiei sumelor acestea trebuie imediat puse la dispozitia dvs / minorilor. Oricum, banca ar tb sa verifice sursa banilor - se vede ca sunt cu destinatie speciala (alocatie copii, etc.) si din start nu are voie sa le blocheze. Sumele sunt disponibile si prin operatia de retragere la ATM (bancomat). Orice banca are posibilitatea sa blocheze strict o anumita suma din totatul disponibil din cont, titularul contului putand utiliza restul sumei prin retragere de la casierie/ retragere de la ATM, virament, etc. Ca siguranta este un blocaj total al contului, si nu se mai obosesc sa faca note contabile manuale dupa ce intra banii din alocatii.

Cat timp pot sa faca operatii la nivel de ghiseu inseamna ca contul este deblocat, iar dupa finalizare plata il blocheaza la loc. Solicitati sa fiti insotita la ATM de catre un angajat pentru a retrage exact suma disponibila. Sigur va elibereaza la ghiseu suma pentru a evita sa scoateti toti banii disponibili (sumele din salar se supun popririi)
buna ziua,

am cumparat online un smartphone in 26.01.2015, l-am primit in 28.01.2015.

telefonul s-a inchis brusc in timpul functionarii in 09.2.2015. Nu se alimenteaza, nu se porneste.

am rugat returnarea produsului, prin inlocuirea cu altul identic. In caz contrar restituirea banilor.

mi s-a comunicat ca nu se supune regulamentului de returnare, drept urmare sa-l trimit in service, dupa 9 zile de functionare.

doresc sa stiu daca situatia mea este acoperita de OUG 34/2014, respectiv daca in termenul de 14 zile pot solicita returnarea produsului indiferent de motiv si sa solicit in acest caz restituirea sumei platite, pt ca vanzatorul nu doreste sa inlocuiasca produsul.

multumesc,
andrei