avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate el1977

Activitate el1977

In timp ce conduceam masina am fost lovit de un cetatean sarb care are domiciliul in Austria,am mers la spital si mi sau facut investigatii dupa care am refuzat sa stau internat in spital si am plecat acasa ,dupa 3 zile am mers la I M L si am scos un certificat medicolegal cu un nr de zile sub 10 zile ingriziri medicale.
Soferul mi-a dat asigurarea lui care este incheiata in Austria, eu ca sa recuperez banii de pe zilele de pe certificatul IML unde trebuie sa ma adresez?
Ce pasi trebuie sa urmez eu ca sa imi pot recupera banii de la asigurarea luipentru zilele stabilite in certificatul medicolegal?

Am descoperit ca sotia ma inseala de 2,6 ani, noi avem un copil de 9 ani si locuim in apartamentul socrului meu, noi locuim aici de 8 ani eu sotia si copilul, in momentul in care am descoperit ca sotia ma inseala lam anuntat pe socru si am bagat divortul.Socrul meu ma amenintat ca vrea sa ma dea afara din apartament in 2 zile si o sa imi anuleze si buletinul.
Poate sa ma evacueze cand vrea el, de pe o zii pe alta, pentru simplu motiv ca am bagat divortul de fata lui?
Răspuns la discuția Vreau sa divortez
La o saptamana dupa ce am aflat eu am facut un preinfarct si am fost transportat la spital unde sa constatat aceasta si mi sa facut internare dar dupa 1 zii am plecat pentru ca nu suportam spitalul, referitor la intrebarea dumneavoastra copilul are 8 ani a fost lasat singur acasa nesupravewgheat si ea a plecat la intalnire la hotel,o alta data cand copilul sa simtit rau am fost impreuna cu copilul la spital eu am ramas la spital cu copilul iar ea a plecat la club la un chef organizat de catre firma ei."
Sunt casatorit de 9 ani si am un copil minor, de curand am descoperit ca sotia mea ma inseala si ea a recunoscut ca se vede cu un alt barbat de 2 ani si jumatate, cand am luat contul ei de Facebook la puricat am descoperit ca ea in trecut a avut mai multe relatii si cu alti barbati,ea lasa copilul acasa si mergea la hotel cu alti barbati. O pot decadea din drepturile parintesti sa pot primi eu custodia copilului daca am aceste dovezi de pe Facebook si alte site-uri de socializare??????/
Masinile blindate de transport valori sunt stricate, de aceea suntem obligati noi de pe inteventie rapida sa mergem cu masinile de interventie sa transportam sacii cu banii.
Facem transportl pe riscul nostru fara sa avem arme sa ne aparam in eventualitatea unui jaf sau atac armat, asupra noastra.
Sunt angajat pe functia de Ag Interventie rapida la o anumita firma,iar firma respectiva are stabilit in contract ca data de salarizare data de 25 a lunii, iar ei dau salariul cu intarziere pe 4-5-6-8 a lunii urmatoare iar la uni dintre colegi le baga salariul fractionat ,le este oprit 25%-40% din salariu fara vreo explicatie,masinile de interventie rapida nu sunt dotate cu seif si nu sunt blindate iar de multe ori ne trimit sa circulam cu ele si cu placutele de frana uzate chiar si atunci cand ni se spune de catre autoservice ca prezinta un pericol in circulatie ,iar seful nostru ne pune sa facem transport valorii de sume colosale, miliarde de lei si zeci de mii de euro fara sa ne asigure arme noua sau insotitorilor prin asta ne pune in pericol integritatea fizica si corporala si chiar viata, dar lor nu le pasa.
Stiu ca banii sunt asigurati dar viata noastra nu este asigurata de catre nimeni, noi suntem amenintati daca nu vrem sa ne urcam pe masina ca ne desface contractul de munca.
Ce putem face unde sa ne adresam ne este frica ca intr-o buna zii vor afla si alte persoane despre aceste lucruri si vor astepta masinile pe traseu si ne vor jefui si pe noi ne vor ucide.
Ce putem face unde sa ne adresam sa se poata indrepta lucrurile.
Daca ii actionam in instanta si ne vor desface contractele de munca ce putem face sau ce putem obtine?
Discuție Pareza faciala
In urma cu 1 an si jumatate am fost injunghiat la in gat la locul de munca, acum 1 an am fost la medicul expert al asigurarilor sociale a stabilit incapacitate adaptiva de 20% dar capacitatea de munca a spus ca este pastrata.Eu am ramas cu pareza faciala stanga deci nu mi-am revenit chiar daca a trecut 1 an si jumatate de la incident, cei de la IML m-au trimis saptamana trecuta la un control la spital la un medic neurolog care a stabilit ca am Pareza faciala periferica stanga.
A mai mentionat ca dupa atata timp leziunile nervoase sunt permanent.
Deci aceasta inseamna ca sufar o infirmitate din moment ca am pierdut un simt .
Ce pot face in sitauatia aceasta?
Pot beneficia la salar de vre-un spor ceva?
Scutire de impozit?
Unde sa ma adresez?
Ce pot face in continuare
Răspuns la discuția Tentativa de omor
Bun, o sa urmez sfaturile date de dumneavoastra dar cred ca este implicat si cineva de la Sectia nr 3 Politie din moment ce dosarul a stat la sectia de politie pana in luna Mai 2014 si la agresor iau dat o asemenea incadrare art.193 alin 2 ,
Cum se poate asa ceva din moment ce eu am fost injunghiat in gat pe el sa il incadreze la art.193 alin 2.
Sa actionez in instanta si pe cei ce au dat aceasta solutionare ?
Va rog sa imi dati si aceste sfaturi
Eu am fost injunghiat in gat la locul de munca, si am ramas cu cicatrici vicioase si partea stanga a maxilarului amortita si urechea stanga, la ce atricol se poate incadra agresorul meu ?In momentul de fata este incadrat la 193 alin 2 lovirea cu un obiect contondent , dar eu am fost injunghiat in gat , el ma lovit cu un pahar de 400 ml Timisoreana in gat ,iar paharul il tinea strans in mana in momentul lovituri , paharul in momentul impactului sa spart provocandu-mi diferite leziuni si sectionandu-mi nervii auriculari din partea stanga,isr el sa taiat la mana ,ma lovit intr-un moment de neatentie al meu iar apoi a fugit.Eu am fost transportat cu ambulanta la spital unde mi sa acordat prim ajutorul am fost operat pentru a mi se extrage cioburile din gat unul dintre cioburi a fost la 2 mm de artera carotida,cand am mers la IML doctorul legist a spus ca,, nu mi-a fost viata pusa in pericol ''pentru ca nu mia fost atinsa nici-un vas important de sange, eu nu mai inteleg nimic si va cer ajutorul sa ma invatati ce pot face, eu am fost injunghiat cu un obiect taietor apt sa produca leziuni letale atunci cand vizeaza zone vitale ale corpului .
Nu inteleg cum sa facut aceasta incadrare de organele de cercetare penala.
La dosar sunt declaratiile martorilor si inregistrarile video de pe mai multe camere video care au surprins incidentul.
Mentionez dupa incident nu ma vizitat nimeni de la politie sau de la procuratura la spital nu sa interesat nimeni de mine daca am murit sau daca traiesc.
Mie mi se pare totul cusut cu ata alba.
Doresc sa fiu invatat ce pot face fata de agresor si fata de cei care nu au fost interesati de cazul meu.
Ce sa fac in situatia aceasta?
Ce sa cer in instanta, schimbarea de incadrare in ce articol.
Este clar ca lumina zilei ca este tentativa de omor dar agresorul este incadrat la art.193 si doamna judecator cu doamna procuror imi spun ca este lovire si alte violente desi eu am fost injunghiat in gat si se vede clar acest lucru , se vede si am si acte care atesta acest lucru dar domni doctori de la INL spun ca nu pod da tentativa de omor pentru ca agresorul nu mia atins nici un vas important de sange(carotida sau jugulara)