Buna ziua! As dori sa stiu cum este posibil ca pentru un imobil urmarit silit si pentru care au fost deja 4 termene de licitatie (2 pentru cota de 1/1 si 2 pentru cota de 1/2 - imobilul are 2 coproprietari) nu apare nicio notatie in cartea funciara desi executorul judecatoresc a spus ca debitul ar fi fost achitat. Initial ar fi fost achitat de catre unul dintre debitori, iar ulterior, procedura a continuat pentru cealalata cota de 1/2, au urmat celelalte 2 termene de licitatie, iar la ultimul termen s-a spus la fel, ca licitatia s-a anulat pentru ca a fost achitata creanta. Radierea ipotecii nu a fost notata in cartea funciara dupa mai bine de 4 luni de cand primul debitor si-ar fi achitat debitele. Cum s-ar putea interpreta aceasta situatie?
Buna seara,
Ma puteți sfătui vă rog care este cea mai bună modalitate de a obtine o factura fiscala ce a fost emisa si achitata, dar necomunicata? La o lună de la emiterea facturii in cauza mi-a fost transmisa o fișă de client împreună cu o factură de penalități, dar factura generatoare de penalități nu a fost niciodată transmisă. Evident ca recunosc acea factura si drept urmare am achitat-o imediat. Nu voi recunoaște in schimb factura de penalități si cred ca nu greșesc ca procedez așa. Am încercat sa comunic prin e-mail cu persoanele in cauză si de o luna nu am primit niciun răspuns. În urmă cu o săptămână am trimis prin posta cu confirmare de primire aceeași solicitare. Încă nu apare nimic. Ce este de făcut mai departe?
Va mulțumesc,
Buna seara! As dori sa obtin raspunsul dumneavoastra pentru urmatoarea situatie: Exista un contract de scolarizare incheiat cu o scoala, iar facturile se emit in avans pentru orele de scolarizare (pachete de cate 15 ore). Scoala imi emite o factura in data de 03.10.2019. (a 3-a factura de la semnarea contractului) Eu nu primesc factura in niciun mod, desi emitentul pretinde ca a trimis prin e-mail. Nu sunt anuntat in niciun mod despre emiterea acelei facturi. Astazi, 04.11.2019 primesc o fisa de client impreuna cu o factura de penalitati.
Nu mi se pare normal sa achit penalitati pentru o factura despre care nici nu stiam ca exista. Mai mult, in contract nu este vorba despre vreun calendar de plati pe care eu sa nu il fi respectat. Ce este de facut in acest caz?
Va multumesc!
Nici Politia locala si nici politia rutiera nu au competente in interiorul imobilului.
Buna ziua! As dori sa adresez o întrebare si totodata sa obtin o solutie la o problema. Este vorba despre un imobil cu parcare la demisol si subsol. Unul dintre locatari a parcat masina pe spatiul comun (care reprezinta cale de acces catre lift si spatiu de manevra) de la demisol îngreunând f mult accesul la locurile de parcare de la acest nivel si blocand totodată si accesul la liftul auto. L-am sunat si mi-a spus ca a parcat acolo pentru ca nu mergea liftul si ca este plecat din tara. Ce este de făcut intr-o asemenea situatie? De competenta cui tine? Va mulțumesc!
Buna ziua! Doresc sa pun o intrebare referitoare la un SRL medical (clinica medicala) infiintata in aprilie 2015. Ma intereseaza care este valoarea cifrei de afaceri de la care se trece la impozitarea 16% pe profit. In momentul aceste este microintreprindere cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri. Va multumesc!
As dori sa stiu daca este posibila incheierea unui Contract de comision intre un SRL medical si un medic. Daca exista restrictii, ce alte variante ar fi, iar daca nu, este ceva special ce ar trebui cunoscut in acest caz? Va multumesc!
Mulțumesc tuturor pentru raspunsuri! Mi-au fost de mare ajutor si m-au lamurit.
Multumesc pentru extrasul din lege elga50! Mai am totusi cateva nelamuriri si anume, cazul despre care fac referire nu face parte din Utilitatile Publice Centralizate. Am dreptate sau ma insel? Pe de alta parte, sigur ca va trebui sa platesc caldura conform suprafetelor comune de cota indiviza. Conform Art 52 alin 4, eu am modificat suprafata echivalenta termic a apartamentului si am adus-o la valoare extrem de mica (mai mare de 0 pentru ca mai este de luat in calcul suprafata radianta a tevilor verticale).
Eu inteleg ca singurele costuri la care pot fi obligat sunt: cele cu incalzirea suprafetelor comune (conform cotei indivize), eventual coeficientul conform recalcularii suprafetelor radiante dupa debransarea tuturor caloriferelor din apartament, cheltuielile de intretinere ale centralei comune, de asemenea conform suprafetei ce reprezinta cota indiviza. Referitor la plata apei calde menajere, nu cred ca exista vreun dubiu ca nu am de achitat nimic (atat pe perioda de iarna cat si de vara).
Rog ca daca observati vreo neregula in ceea ce gandesc eu sa imi explicati de ce este gresit si pe ce text de lege/regulament va bazati.
Da, prin imobil inteleg un bloc de apartamente cu o singura scara. Am ales sa renunt la centrala termica comuna din cauza costurilor foarte mari atat de întreținere cat mai ales de exploatare. Este o centrala cu o automatizare complet nefunctionala. Pentru mine este mult mai eficient sa ma incalzesc electric. Cat despre degajarea de caldura a țevilor verticale, da, sunt de acord sa o plătesc pentru ca ar reprezenta un cost nesemnificativ.
Care lege spune ca trebuie sa plătesc pentru un serviciu de care nu beneficiez? Mai ales ca nu este vorba despre un branșament la sistemul public centralizat.