avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate maria2015

Activitate maria2015

Am un proces civil inceput in anul 2014. S-a finalizat fondul si suntem in faza de apel, la Curtea de apel.

Dupa apel mai urmaeaza recurs ?

Multumesc
Buna seara,
Am o problema legata de cesionarea totala a partilor sociale ale societatii in care eram actionar unic.
Am efectuat cesiunea printr-un act notarial catre doua persoane. Desi a trecut peste o luna si jumatate, noii actionari nu au intreprins nici un demers pentru inregistrarea la registrul comertului. Am insistat pe langa acestia pentru a primi explicatii privind aceasta intarziere.
Mi-au comunicat ca sunt multe documente necesare pe care le-au dat spre redactare si analiza unui notar....?!?
Personal mi se pare ca termenul este relativ lung pentru aceste demersuri.
Mentionez ca nu am semnat inca nici un document privind predarea primirea sediului inchiriat ( in care isi vor contiuna activitatea) cu mijloacele fixe si obiectele de inventar, sau alte procese-verbale de predare primire.
As vrea sa stiu care sunt actiunile pe care as putea sa le intreprind eu, personal, pentru iesirea mea din responsabilitatea pe care o am fata de societate ca fost actionar unic si administrator.
Multumesc pentru sprijin.
Buna ziua,
Am o intrebare legata de aplicarea legii nr 165/2013 privind proprietati revendicate si despagubiri.
Prin art. 11 din aceasta lege se stabileste un termen de finalizare de emitere a deciziilor de punere in posesie cu proprietati revendicate. In decursul anilor trecuti s-a tot prorogat aplicarea art. 11, inclusiv printr-o OG din decembrie 2016 cand s-a prelungit aplicarea pana in ianuarie 2018.
In urma cu cateva saptamani am auzit la PRO -TV ca ar exista un termen limita de aplicare a legii ca fiind iunie 2017 !?
Intrebarea este daca a aparut o modificare intre timp privind prorogarea aplicarii art. 11.
Cu multumiri.
Va rog a ma ajuta intr-o problema de procedura.
Sunt parat intr-un proces civil si am solicitat instantei suspendarea judecatii pana la finalizarea unui alt proces ce are legatura cu cauza.
S-a admis suspendarea, dar reclamantul a facut recurs.
In final s-a dat urmatoarea solutie: admite recursul si caseaza solutia recurat cu trimitere spre rejudecare solicitarea suspendarii.
Intrebarea mea este daca nu este o greseala de redactare? Se poate amite recursul si casarea in acelasi timp!? Se putea respinge recursul si casare cu trimitere la rejudecare!?
Cu multumiri anticipate pentru raspuns.
Am o problema procedurala dupa cum urmeaza.
O primarie a emis o dispozitie de punere in posesie in anul 2013 pentru un imobil.
La acea data era deja in aplicare Legea nr. 165/2013, iar conform art. 11, se suspenda orice actiune de emitere titluri de proprietate sau puneri in posesie.
Intrebarea este daca aceasta decizie poate fi atacata pe o forma procedurala si care ar fi sustinerea juridica. In privinta continutului de fond, decizia este corecta si respecta o sentinta judecatoreasca.
Astept cu interes un raspuns.
Răspuns la discuția Legea 165/2013 - art. 12 al. 3
Multumesc pentru raspuns. Se pare ca aceasta este procedura corecta!
Am o problema legata de o viitoare punere in posesie in baza Legii nr. 165 / 2013 pentru un teren in extravilan.
La art. 12 pct. 3 se mentioneaza ca “ Fostul proprietar sau mostenitorii acestuia pot refuza terenul din rezerva comisiei locale de fond funciar sau din izlazul comunal, propus in vederea restituirii.”.
Stie cineva care sunt pasii urmatori refuzului, deoarece nici in lege si nici in normele metodologice, nu se mentioneaza nimic.
Cu multumiri.
Daca as avea banii, in aceeasi zona, as cumpara la 1000 EUR/ mp, dar asa incerc sa risc la 500 EUR / mp.
Am fost la un notar, care mi-a spus ca practic s-ar tulbura circuitul civil al proprietatilor cumparate pe Legea 112, daca ar fi admise actiunile in revendicare.
Teoretic, ramane riscul actiunii conform Codului Civil, al actiunii in revendicare, cu anularea atat a contractului meu de vanzare / cumparare, cat si al dobanditorului pe Legea 112.
Singura mea sansa este o actiune ulterioara de recuperare a valorii apartamentului de la vanzator, proprietarul pe Legea 112 avand sansa de a recupera de la stat.
Multumesc pentru raspuns.
Cu toate acestea sa inteleg ca revendicarea pe Codul Civil ramane imprescriptibila!!
Deci ramane totusi un risc!?