avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate cosgab9

Activitate cosgab9

Răspuns la discuția distanta gard hotar 60 cm?
Multumesc de raspuns. Si atunci, ce poate sa faca?
Poate sa faca gardul chiar si in geam? Sa imi ia lumina? Sau sa ne intelegem si sa ramana zidul casei noastre drept gard, atat cat tine?

Geamurile am inteles ca mi se permite atata timp cat nu au deschidere sau doar daca au deschidere pe vertical si, ca sa nu vad in curte la el, si totusi sa am lumina in casa, sa punem ferestre din acelea care nu permit vederea prin ele.
Buna ziua. Langa mine s-a mutat o persoana care isi construieste o locuinta si am niste nelamuriri, daca ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Casa noastra, construita prin anii '60 aproximativ... este construita pe hotar, si avem doua geamuri care dau direct in curte la ei,nu in casa. Mai demult, acel teren il foloseam noi, deci nu era nici o probelma cu ferestrele, pentru ca era al nostru, obtinut doar printr-un contract scris la mana. EI bine, prin 2016 persoana care ne-a vandut noua acel teren a vandut terenul iar, de data asta cu acte, noilor proprietari, care acum, construiesc.

Proprietarul vrea sa ne punem geam fix spre el, adica sa nu se deschida, asta mi se pare in regula, dar, tot spune ca ne face gardul chiar langa perete, si ne da doua optiuni, ori face gardul langa perete, ori cat tine casa noastra sa nu mai faca gard si zidul sa ramana drept gard.

Chestia e ca eu vreau sa stiu daca el trebuie sa faca gardul la o distanta de 60 cm de hotar, este obligat? Vrea sa faca gard din tabla cu temelie.

Deci, avand in vedere ca aceasta casa e pe hotar(a noastra), el trebuie sa respecte cei 60 cm distanta?

Am eu dreptate sau el?

Multumesc
Vecinul care isi construieste casa imi cere sa zidesc ferestrele. Casa noastra este existenta din anii 80. Iar el, acum, a cumparat teren langa casa noastra si cere sa zidesc geamurile care dau spre curtea lui. Este noarmal? Avand in veder ca locuinta noastra este existenta dinainte? Fereastra noastra nu are vedere spre casa lui care deocamdata este doar o temelie de vre-o 3 ani. Ci are vedere spre curte. Are drepate? Solutia cea mai usoara ar fi sa pun geamuri prin care nu se vede.
Si ameninta ca face gard de 4 metri (langa casa).
Care este distanta minima intre hotar si o constructie?

Multumesc.
Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea dreptul la mostenire. Chestia este ca de cand au murit parintii tatalui, nimeni nu s-a interesat de mostenire.

Adica nimeni nu a semant vre-un act de acceptare expresa a succesiunii.

Treaba este urmatoarea:

Tata si familia lui (eu,mama,sora) locuim in aceasta casa de cand au decedat parintii lui. Doar noi am ingrijit casa. Ingrijiri majore, adica renovata complet, noi locuim aici din totdeauna, ne ingrijim de curte an de an, de casa, ca si cum ar fi a noastra. Am platit datorie la impozitul local 6.000 lei, contractul pe lumina si apa este pe numele tatalui, si pe adresa asta.

Ceilalti frati nu au treaba cu locuinta, adica nu au nimic aici, nu au facut nimic. Vreau sa stiu in cazul asta, daca noi ne incadram la 'acceptarea tacita ' a mostenirii ? Si ceilalti frati ce drepturi mai au dupa 22 de ani ?

Vrem sa mai facem niste imbunatatiri la casa si la curte si nu vreau sa ma trezesc ca o sa aiba si ei pretentii apoi.

Exista vre-o sansa ca noi sa intram in posesia casei si terenului ? Prin ce cai ? Si cat ar costa ? La cine trebuie sa apelam ?

Multumesc si o seara buna.
Buna ziua, tatal tatalui meu a decedat in 1996, in total mai sunt 4 frati.
Vreau sa va zic ca nimeni nu a depus declaratie de acceptare a succesiunii, nu s-a facut nici un act, absolut nimic, tata si sotia, si 2 copii am locuit in aceasta casa de la decesul ambilor parinti de pe tata, au intretinut casa, au renovat, avem actele pe lumina si apa pe numele tatalui meu..

Deci, dupa 20 de ani in care noi am locuit aici, si nici un mostenitor nu a depus declaratie de acceptare a succesiunii, ce e de facut ?
Mai are cineva dreptul la mostenire ? Cine? Ce se poate face, se mai poate dezbate mostenirea?

O zi buna, multumesc.
Problema e ca impozitul total e aproximativ 5.000 lei, datorita faptului ca succesiunea este nedezbatuta de la decesul bunicilor din 1996 si nimeni nu a mai platit taxele si impozitul.

Planuiesc sa achit 1.000 lei lunar pana la stingerea datoriei, mai mult nu pot, si nu pot tot odata. Mai astept cateva zile sa vad daca imi dau banii inapoi, daca mii dau inapoi inseamna ca nu accepta decat jumatate din datorie, sau plata integrala.

Mai aveti alte detalii ? Multumesc.
Buna ziua. Stiti cumva daca taxele locale se pot plati partial sau este obligatoriu sa platesc toata suma odata?
Tocmai am platit prin BCR(online) o parte din taxele locale, si sunt curios daca o sa imi vina banii inapoi sau daca o sa ii accepte.

Multumesc, o zi buna.
Chiar nu stie nimeni? multumesc.
Buna ziua. In anul 1996 tatal meu a cumparat de la o vecina un teren de 96mp. In anul 2013 aflam ca acel teren a fost vandut din nou, unui neam a acelei femei. Am vazut cand au venit si baietii de la cadastru sa faca masuratorile.

Ce avem: o chitanta de mana in care scrie toate detaliile despre vanzator, cumparator, amplasarea terenului si CNP-urile a doi martori.

Persoana care a cumparat terenul a doua oara vrea ca la primavara sa isi construiasca o casa pe acel teren.

Intrebarea mea este: CUM PUTEM RECUPERA TERENUL? ESTE POSIBIL?
Avem doar acea chitanta de mana.

Exista vre-o cale prin care se poate recupera?

Multumesc, la revedere.
Buna ziua, sunt unul din 4 mostenitori a unui teren cu o locuinta. Proprietarii au decedat in jurul anilor 1995, pana in momentul de fata nu s-a dezbatut nici o mostenire si nimeni nu a platit taxele si impozitele pentru aceasta locuinta si teren.

Datoriile la bugetul local se apropie de 5000 de lei.

Intrebarea mea este:

As fi privilegiat daca eu as plati in totalitate aceasta datorie iar apoi sa deschid succesiunea in instanta?
Adica, eu, daca am platit toate taxele si impozitele pentru acest teren, as avea vre-un beneficiu faţă de ceilalti mostenitori?
Si, nu stiu daca conteaza, dar in tot acest timp Eu am intretinut aceasta locuinta si teren, ceilalti nefiind interesati de ea.

Multumesc, sarbatori fericite!