Buna ziua!
Zilele trecute am primit certificatul de radiere al PFAului de la ONRC. Stiu ca in 30 de zile de la eliberare se depunde DU dar m-am confruntat cu o problema.
Am descarcat DU 2023-2024, am introdus datele personale si am mers sa completez la estimare 2024 bifand "rectificativa". Problema este aici: venitul este mai mic decat cheltuielile si imi da eroare. Cum trebuie sa procedez? Inafara de DU mai trebuie alte declaratii depuse?
Multumesc!
Am inteles. Multumesc de sfat!
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Incearca sa il sperie, nu are baza legala sa faca plangere la politie, fapta nu e savarsita cu intentie. Sa ii comunice ca poate sa ii plateasca doar esalonat.
Buna seara! Vin cu o intrebare destul de serioasa. Un prieten este angajat cu carte de munca la un magazin de electrocasnice. Din greseala a scapat un smartphone( in valoare de 7000 lei) si l-a spart. In cele din urma, seful magazinului a zis ca a doua zi sa ii duca contrqvaloarea produslui daca nu il concediaza si face sesizare la politie? Nu este o baza legala pentru plata esalonata? Multumesc!
Buna ziua. Am un PFA cu cod CAEN 4711 (bar + magazin mix). Am la vanzare si popcorn care se prepara la cuptorul cu microunde(clientul il cimpara si il face acasa). In ultima vreme, multi clienti care stateau in bar si serveau cateva ceva(bere, vin,...) m-au intrebat daca fac pop corn la cuptorul cu microunde; nu am acest aparat si bineinteles ca nu fac. Dar vreau pe viitor, daca sunt cereri de la clienti, sa cumpar un cuptor pentru a ii servi in locatie. Intrebarea mea este: Este legal din punct de vedere a-l Protectiei Consumatorului cat si a-l Directiei Sanitar Veterinare?
Pun aceasta intrebare pentru ca prepararea de sanwichuri este interzisa daca nu ai niste autorizatii si cod caen, dar nu stiu daca se aplica si la prepararea popcornului.
Buna ziua! De curand, am avut un control de la Protectia Consumatorului. Toate bune si frumoase dar nu puteau sa plece fara sa imi atraga atentia la ceva: paine (nu este etichetata, vine neambalata in lazi). Am pus conf. legii pretul pe bucata si pretul pe kg. Cei de la OPC mi-au zis, sa ii intrebi pe cei care livreaza painea, ce alergeni contin si sa ii trec pe eticheta de pret. I-am intrebat si mi-au zis ca inafara de faina, sare, drojdie si apa nu adauga nimic. Am insistat si i-am intrebat de gluten; mi-au spus ca painea are continut de gluten dar intr-o concentratie foarte mica care se gaseste in grau; ei nu adauga nimic. Cum procedez? Ce trec pe eticheta? Ar veni iar in control si imi vor da amenda pentru asta.
Asa?
Total incasari luna 4: x
Total plati numerar luna 4: y
Buna seara.
Am un PFA neplatitor de TVA, cod caen 4711. Doresc sa renunt la tipizatele clasice(NIR, RJIP,...) si sa le fac intr-un program de gestiune/contabilitate. Primesc marfa, ii fac receptia in program, listez intrarea si o atasez facturii respective si o pun la dosar.
La fel si cu RJIP; la fiecare sfarsit de luna sau an, il listez si il pun la dosar.
La RJIP e mai bine listarea pe luna sau pe an?
Procedez corect?
Buna seara! In anul 2015 am facut un imprumut la un IFN pe o perioada de 6 luni. Dupa putin timp am pierdut locul de munca, ne mai putand plati rata. Dupa 3-4 luni de intarzaiere mi-am gasit in sfarsit un nou job, continuand sa achit datoria fata de institutie. In perioada in care nu puteam achita rata, primeam SMSuri ca o sa fiu inregistrat in biroul de credit.
Zilele trecute am vrut sa imi fac un card de cumparaturi la o banca, dar aceasta a refuzat pentru ca BCul a dat un raspuns afirmativ. Ca sa inteleg: Banca nu a putut sa imi ofere cardul pentru ca apaream in BC ca fiind si acum cu datorii sau nu conteaza ca daca ai platit sau nu, tot esti rau platnic?
Buna ziua. Sunt administratorului unui magazin-bar(PFA) in mediul rural. In prezent unitatea este doata cu sistem de alarma de o firma specializata. In viitor as vrea sa imi achizitionez un sistem de supraveghere video atat interior cat si exterior. Din cate stiu amplasarea camerelor video in spatii publice trebuie efectuata de o firma autorizata; dar ma gandesc ca lucrul asta o sa ma ajunga prea scump. Am vorbit cu seful politiei locale din localitatea de unde sunt si mi-a spus astfel: avand sistemul de alarma ca fiind principal, imi pot instala eu camerele dar cu conditia sa il anunt cand fac montajul ca sa imi faca un proces verbal ca detin si un astfel sistem de supraveghere. In cazul asta, folosesc camerele legal? Mentionez ca vor fi 8 camere; 4 interior si 4 exterior.
Buna ziua! Am o nelamurire in vederea completari RJIP la un PFA. Am citit pe net ca sumele se totalizeaza lunar. La inceperea unei noi luni se trece la o pagina noua chiar daca mi-a mai ramas spatiu pe pagina lunii anterioare?