Bună ziua,
Am lucrat timp de 8 ani ca acumulatorist auto, la atelierul de acumulatori din cadrul Auto Cobălcescu.
Lucram cu acid sulfuric și plumb reparând și formând baterii.
In aceasta perioadă am primit spor de toxicitate, zile in plus la concediu, echipament de protecție și lapte, ca pentru lucrul în mediu toxic!
Atelierul din cadrul firmei, nu avea autorizație de funcționare de la Garda de mediu și nici din partea locatarilor
(clădirea Cobălcescu fiind lipită stânga, dreapta de blocuri de locuințe), funcționând cumva clandestin, dar în văzul tuturora.
In cazul de mai sus, există posibilitatea să demonstrez prin martori (foști colegi de muncă) că am lucrat în acel atelier și în mediu toxic și să pot folosi aceste mărturii la casa de pensii?
Sau alt mod de a demonstra acest lucru și al putea folosi la casa de pensii?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cu stimă, Petre Drăgan.
ynocentta a scris:
Partea exterioara a balconului reprezinta parte comuna asociatia de proprietari fiind exclusiv responsabila pentru asigurarea starii tehnice Pentru crestrerea eficientei energetice a imobilelor d elocuit in comun este necesar ca sa fie utilizate pe intreaga suprafata materiale cu aceleasi caracteristici si performante tehnice
Buna ziua,
Mulțumesc pentru răspuns.
Aș vrea să vă întreb ce se poate întâmpla în caz că plec de acasă până la sfârșitul lucrărilor?
Mulțumesc.
Balcoane dărâmate!
Bună ziua,
Vă rog aș dori o îndrumare în legătură cu ceea ce se întâmplă la anveloparea blocului.
Nu vreau sa schimb termopanele, dar
administratora ne-a anunțat că va fi demolată partea exterioara a balconului, lucru ce nu îl doresc, având în vedere îmbunătățirile aduse acestuia: parchet, rigips, termopan de calitate etc. Vă rog, care sunt pașii de urmat pentru a evita acest lucru?
Menționez că nu știu să se fi făcut vreo expertiză a blocului, administratora nu poate fi contactată și nici președinta care nu locuiește în bloc.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice răspuns.
Buna seara,
Am avut o inundație în bloc.... s-a spart o conducta intr-un apartament, înainte de contorul de apă. S-a inundat tot parterul și subsolul!
Va rog, daca îmi puteți spune cine va plăti această apă, având în vedere că nu a trecut prin contorul de apă al apartamentului?
Va mulțumesc, cu recunoștință pentru orice lămurire.
RD
Buna ziua,
Mama mea (88 de ani) este divorțată de prin anul 1960...65. Nu are sau a pierdut hotărârea de divorț.
Nu mai ține minte în ce an a divorțat.
Pentru a schimba buletinul (s-a mutat la nepoata) ii trebuie hotărârea de divort. Care este calea de urmat pentru a obține această hotărâre, daca nu știe anul in care s-a pronunțat divortul.
Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Am lucrat in perioada 1985-1995 intr-o institutie, unde primeam pe lângă salariu si venituri suplimentare.
Recent, am depus o cerere pentru a mi se elibera o adeverință (pentru casa de pensii), cu veniturile cu caracter permanent si suplimentare din acea perioada. Am fost informată că arhiva a fost inundată si perioada '85-'90 nu o mai au, doar '90-95.
Mai pot face ceva in aceasta situatie?Are vreo obligatie instituția?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima, R D.
Buna seara,
Am fost anunțată de administrator ca trebuie să-mi dau acceptul pentru anvelopare blocului! Asta fără a imi da vreo informație despre costuri,rate, procente, banca cu care faci plățile sau orice altceva care te poate orienta in a lua o decizie. Asta pentru simplul fapt ca nu avea de la primărie nici o informare de acest fel.
Doar suntem somați ca asociație si amenințați cu amenzi daca nu acceptăm anveloparea ( asociația a refuzat de 2 ori in anii trecuti acest lucru ,din aceleasi motive- nu aveam nici un control asupra lucrării si a devizului , nu stiam la ce suma ne înhămam)!!!!
As dori o îndrumare avizata , in ceea ce priveste anveloparea blocului: lege, procent de plata, gratuitate, fonduri europene, costuri pentru pensionari
(eu si sotul avem pensii mici) si orice informatie ma poate ajuta cu acest subiect. Va multumesc anticipat. Cu stima, R. Dragan.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Buna ziua, Sunt pensionat la limita de varsta de 3 ani. Am lucrat 15 ani si 4 luni ( martie 1982- iulie 1997) ca acumulatorist (am fost trecut de la electrician auto la acumulatorist fara a face vre-un curs de calificare, in cadrul SC Auto Taxi Cobalcescu ) . În cartea de munca am fost trecut ca electrician acumulatoare in aceasta perioada si am primit lapte , pasta si periuta de dinti , salopeta antiacida (odată pe an) .... si zile in plus la concediu , fara a primi si spor de toxicitate la salariu . După această perioadă am mai lucrat în același loc ca si electrician auto ( calificare obținută în urma absolvirii sc. profesionale ,in anul 1970).
La momentul pensionării mi s-a refuzat eliberarea adeverintei care atesta faptul ca am lucrat ca acumulatorist si ca atare NU mi-a fost luată în calcul această perioadă ca a fi lucrată în mediu toxic. As dori sa stiu ce pot face pentru ca aceasta perioada lucrată efectiv in mediu toxic, sa imi fie recunoscută si apoi calculată la pensia de limita de varsta?Va multumesc anticipat. Cu stima, Dragan P.