Buna seara prieteni , ma adresez voua din nou cu speranta unui raspuns .
Incerc sa scurtez cat pot solicitarea mea ,
In data de 24 decembrie 2019 , am fost sa fac niste cumparaturi dintr-un magazin ,in momentul cand ies din magazin gasesc o alta masina
lipita de masina mea, blocandu-ma efectiv in parcare.
Dupa vreo 20 de minute de asteptat sun la 112 apoi la politia locala , moment in care isi face aparitia proprietarul masinii , spunandu-i ca am
sunat la politia urmeaza un schimb de replici jignindu-ne reciproc , ei fiind 2 persoane iar eu una singura au inceput sa-mi zica sa ne batem, si
ca sa ma ameninte , spunandu-mi ca degeaba am sunat la politie ca suna si ei la politie si tipic romanesc : lasa ca vezi tu cine suntem noi
Zic foarte bine , sa asteptam politia .
A aparut o masina a politie rurale cu un Agent M ,care ma legitimeaza doar pe mine fiind extrem de arogant atunci cand il intreb dc pe ceilalti
domni nu ii legitimeaza in conditiile in care ei mi-au blocat masina , eu am sunat la politie , iar el spune cum ti-au blocat masina ca vad ca masina
nu e blocata ( ei au mutat masina in momentul in care au vazut masina politiei ) , atunci imi dau seama dau seama ce aceste 2 persoane nu au sunat de
fapt la politie , l-au sunat personal pe acest agent M . In momentul in care ii spun acestui agent ca am sunat la 112 si ca am filmarile pe telefon cum imi este
masina blocata si cum ei muta masina , imi solicita sa le arat , arat aceste filmari , moment in care imi zice sa il insotesc la sediul politie .
Ajungem la sectia de politie din localitate unde ne preia un coleg/prieten al domnului agent M , care nu face absolut nimic , invocand
ca este 24 deembrie , si ca trebuie sa fim mai buni etc etc , refuzand categoric ca aplice amenda corenspunzatoare , desi am insistat in mod regulat
asupra acestui lucru .
Abia atunci am aflat ca soferul masinii care ma blocat este de fapt fratele agentului M .
Stiu ca poate pare un lucru minor , comparativ cu alte cazuri cu iz penal , dar pentru mine este un lucru jignitor , motiv pentru care doresc sa fac ceva
in acest sens. Nu mi se pare normal ca politia sa actioneze asa , nu este ca ok ca un politist sa intervina in stil interlop raspunzand solicitariilor
personale , nu este ok ca politia sa nu aplice sanciuni atunci cand exista toate doveziile , doar ca persoana in cauza este frate cu un politist .
Acum solicitarea mea este :
Ce pot face mai departe ? Exista vreun temei legal care sa ma ajute ? .
As dori sa facem o plangere impotriva agentului M care cu siguranta savarseste un abuz in serviciu atunci cand vine dintr-o alta localitate
neexistand un ordin al superiorului , el raspunzand si solicitariile familiei .
Cum este posibil ca in biroul unde eram eu cu acele persoane sa fie si acest agent M frate cu persoana care ma blocat si care mereu avea ceva
de obiectat , influentand decizia celorlalti politisti .
Cum este posibil ca acest agent M , desi eu aveam un apel la 112 si la politia locala sa imi solicite sa ma duc cu el la sectie , lucru care a
impiedicat ca politia sa vina la fata locului sa vada concret situatia .
Toate astea , trecand peste limbajul "ma tu ai noroc " " lasa ca vezi tu " " ne mai intalnim noi " etc primit din partea agentului .
As dori sa fac o plangere si impotriva politie care nu a aplicat amenda , si nu au luat masurile care se impuneau . nici macar un avertisment ...
Mentionez ca eram singur , singurele lucruri pe care le am ca dovezi sunt : cateva filmari pe telefon in care apare masina blocata , si o filmare in care
soferul masinii care ma blocat imi spune hai sa ne batem si evident camerele de supravegheze din perimetrul parcarii .
Ce fel de avocat am nevoie pentru a face aceste plangeri ? Cui le adresez ?
Am incheiat un act aditional cu o companie de telefonie , pe care este bifat casuta "prin inmanarea directa" . actul aditional fiind facut gresit de reprezentantul lor , m-au contactat dupa 1-2 saptamani si m-au rugat sa corectez eu cu pixul si sa semnez/stampilez in dreptul corecturii , am facut acest lucru , dar casuta pentru "prin intermediul postei electronice" a ramas nebifata , desi am scanat si trimis prin email modificarile.
In acel act aditional pe langa serviciile negociale , au fost marite perioadele contractuale si a altor servicii , fapt care nu a fost discutat.
Achit facturile emise in urma acelui act aditional ,de 15 luni , problema am observat-o cand am vrut sa reziliez celelalte servicii , ca nu pot face acest lucru , pentru ca ele au fost prelungite prin acel act aditional , modificat cu pixul , trimis electronic , desi este bifat casuta aferenta contractelor inmanate direct.
Intrebarea mea este daca am sanse sa atac in instanta pe acest considerent !
Va multumesc
Buna , apelez cu mare incredere din nou la dvs.
Ma aflu in urmatoarea situatie .
Am fost la sediu RCS-RDS pentru a semna un act aditional . Pe acesta se afla bifata casuta cu "inmanare directa de catre un reprezentant"
Ulterior am fost contactat de RCS , ca a fost o mica greseala si ma roaga sa vin sa corectam actul aditional . Nefiind in zona in acel moment , am ales sa trimit prin email , am luat eu pixul , am corectat greseala pe care mi-au indicat-o dansii ,am pus stampila , si le-am trimis prin email scanat pagina care necesita corectura ( era vorba de niste discounturi )
Am vreo sansa de a ataca in instanta acel act aditional ?
Este ok faptul ca desi este bifat pe el inmanare personala , au aparut modificari cu pixul si transmise prin posta electronica ? , neffind bifat acest lucru pe actul aditional ?
Va multumesc, si astept cu interes raspunsuri .
Buna ziua , apelez cu mare incredere din nou la dvs ,
Am incheiat un contract cu RDS-RCS , si inainte cu 10 zile de a expira contractul am comunicat ca doresc rezilierea acestuia.
Am primit raspuns :
Conform contractului semnat rezilierea nu se poate efectua, deorece sunteti in situatia "prelungirii tacite a contractului pe o perioada de 2 ani " cat a fost semnat initial , deorece cererea de reziliere trebuia facuta cu minim 60 de zile inainte de a expira.
Am cautat in contract , iar acest lucru este stipulat doar pe un act aditional semnat ulterior , nu in contractul initial .
Mi se pare destul de abuziv , am vreo sansa de a ataca in instanta acest lucru ?
Va multumesc .
Salut dragi prieteni , adresez din nou o intrebare pentru a primi ca de fiecare data raspunsuri de foarte mare ajutor .
Mama mea impreuna cu inca 2 frati sunt mostenitorii directi a casei parintesti .
Unul dintre fratii mamei a ramas fara locuinta ( acum 15 ani ) si toti 3 frati au fost de acord sa-l lase sa stea in casa parinteasca pana cand isi va achizitiona o alta locuinta , lucru care nu sa intamplat. EL locuieste acolo de aproximativ 15 ani .
Cand au murit parintii , succesiunea nu a fost facuta , deci proprietar pe acel imobil nu sunt nici unul dintre frati .
Acum mamea mea a propus sa se faca succesiunea , pentru a se sti cu exactitate carui frate ii revine ce .
Evident dupa cum banuiti , din partea fratelui ce locuieste acolo s-au intampinat probleme .
El nu este de acord sa se faca acceasta succesiune si actele pe casa , spunand ca daca a stat acolo 13 ani , este casa lui . Si accepta aceasta succesiune doar daca ceilalti frati ii dau o suma de bani pe care el predinde ca a investit-o in casa .
Ce ma sfatuiti , si care sunt parerile ideilor voastre ?
Va multumesc .
Buna ziua , sunt administratorul unui SRL-D , va scriu aici in intentia de a primi mai multe informatii , fiind la inceput de drum , banii nu imi dau afara din casa/firma ! Am incheiat acum cateva zile un contract pentru prestari servicii web ( realizare magazin online ) am prestat serviciile , am un contract semnat , si o factura emisa , factura pe care nu am primit-o inapoi semnata/stampilata ! Agentia pe care o administrez lucra si noaptea la 3 si la 11 ( pot proba cu print-uri si cu acceptul in scris pe skype a beneficiarului ) , pentru a putea livra serviciile pentru care am fost contractati ! In urma unei neintelegeri , eu nemaifiind de acord ca echipa sa presteze servicii noaptea , s-a propus rezilierea conractului , tot pe skype , am fost de acord , cu conditia ca munca depusa de echipa , liniile de cod , modificarile adusei platformei web sa fie sterse , in momentul cand am preluat proiectul s-a generat un backup si printr-o simpla restaurare poate fii readus totul la forma initiala inainte de a incepe echipa mea munca !
Beneficiarul foloseste in continuarea codul implementat de noi , de platit nu vrea sa plateasca !
Cam ce solutii as avea ?
Va multumesc anticipat , si astept raspuns
Buna ziua , sunt administratorul unei companii , de 4 luni am incheiat un contract cu telekom , il semnez, se instaleaza serviciile apoi citesc contractul ( greseala mea ) si vad ca este pe 3 ani , lucru cu care nu am fost instiintat si nu am fost de acord ! Revin cu telefoane , se schimba contractul pe 2 ani . Toate bune si frumoase !
Dupa 2 luni , am nevoie de un upgrade la contract , respectiv sa adaug un serviciu de mobil , sun la telekom , cadem de acord telefonic urmand sa ma contacteze in cateva ore pentru definivare , nu ma suna nimeni !
Astept o saptamana , revin eu cu un telefon, vorbesc cu alt domn , aceasi situatie , ne intelegem telefonic asupra termenilor si conditlor , costului , urmand sa primesc pe email o lista cu numere de telefon din care sa imi aleg numarul preferential!
EVIDENT NU MA SUNA NIMENI , NU PRIMESC NICI O LISTA !
Profund dezamagit , fiind mintit/inselat nu stiu care este cuvantul potrivit , prostit de fapt , sun pentru rezilierea contractului si mi se supune ca am de platit o taxa de reziliere de 200 Euro + factura pe o luna , chiar daca ei inchid serviciile, mai dureaza 30 de zile .
Acum intrebarea mea este ?
Acea clauza este abuziva sau nu ? Nefind discutata anterior ! AM semnat contractul ca orbul
Legal ce pot face ?
Pentru ca ei m-au tratat cu asa mult dezinteres nu prea imi vine sa le platesc o taxa de reziliere , reziliere pe care ei m-au fortat sa o fac !
Astept Pareri !
Buna ziua , sunt administratorul unei companii , de 4 luni am incheiat un contract cu telekom , il semnez, se instaleaza serviciile apoi citesc contractul ( greseala mea ) si vad ca este pe 3 ani , lucru cu care nu am fost instiintat si nu am fost de acord ! Revin cu telefoane , se schimba contractul pe 2 ani . Toate bune si frumoase !
Dupa 2 luni , am nevoie de un upgrade la contract , respectiv sa adaug un serviciu de mobil , sun la telekom , cadem de acord telefonic urmand sa ma contacteze in cateva ore pentru definivare , nu ma suna nimeni !
Revin in 2-3 zile iarasi eu , vorbesc cu alt domn , aceasi situatie , ne intelegem telefonic asupra termenilor si conditlor , costului , urmand sa primesc pe email o lista cu numere de telefon !
EVIDENT NU MA SUNA NIMENI , NU PRIMESC NICI O LISTA !
Profund dezamagin , fiind mintit/inselat nu stiu care este cuvantul potrivit , prostit de fapt , sun pentru rezilierea contractului si mi se supune ca am de platit o taxa de reziliere de 200 Euro + factura pe o luna , chiar daca ei inchid serviciile mai dureaza 30 de zile .
Acum intrebarea mea este ?
Acea clauza este abuziva sau nu ? Nefind discutata anterior ! AM semnat contractul ca orbul :)
Legal ce pot face ?
Pentru ca ei m-au tratat cu asa mult dezinteres nu prea imi vine sa le platesc o taxa de reziliere , reziliere pe care ei m-au fortat sa o fac !
Astept Pareri !
DA , asta cautam si eu , chestia cu rezilierea in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului , si nu am gasit nicaieri in contract . Va multumesc pentru timpul acordat , asteptam si alte opinii !