Da.
Terasa reprezinta o buna parte din acoperisul imobilului. Reparatia partii de jos a terasei este de responsabilitatea mea sau a coproprietatii?.
Raspunsul FAPR este "terasa sau acoperisul cladirii reprezinta proprietate comuna si sunt in responsabilitatea juridica, tehnica si financiara a tuturor co-proprietarilor"
Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul Cod Civil: Proprietatea comuna (Art. 631-686) spune: “Sunt considerate parti comune: …………
fundatia, curtea interioara, structura, structura de rezistenta, peretii perimetrali si despartitori dintre proprietati si/sau spatiile comune, acoperisul, terasele, scarile si casa scarilor, holurile, pivnitele si subsolurile necompartimentate, rezervoarele de apa, centralele termice proprii si ascensoarele ………………….. »
Limbajul mi se pare ambiguu. Puteti sa-mi explicati cum ceva poate fi proprietatea cuiva si in acelas timp considerat parte comuna ?
Multumesc
Intr-un imobil de 5 etaje, cu numai 7 proprietari, constituirea unei asociatii nu are acordul tuturor proprietarilor. Trei dintre ei detin 63% din cotele indivize.
1. Ce pot face ceilalti patru pentru a se impune in procesul de decizie?
2. Cum putem impune ca parterul si etajul 1 sa participe la intretinerea, reparatia sau inlocuirea ascensorului sau a hidroforului cand, asa cum spun, nu le este necesar.
3. Ce putem face cand un proprietar, fara sa ceara acordul celorlalti, personalizeaza intrarea in apartamentul lui, in discordanta cu celelalte apartamente dar pe unde toata lumea trece- o usa diferita, faianta in jurul ei, vopsea diferita
4. Ce putem face cand proprietarii majoritari impun lucrari importante pentru ei dar tergiverseaza sau refuza lucrari absolut imperative pentru proprietarii minoritari ?
Cum s-ar rezolva aceste probleme daca ar exista o asociatie de proprietari ?
Multumesc pentru ajutorul dvs
ce putem face cand un proprietar, fara sa ceara acordul celorlalti proprietari, personalizeaza intrearea in apartamentul lui, in discordanta cu celelalte apartamente dar pe unbde toata lumea trece- o usa diferita, faianta in jurul ei, vopsea diferita
Multumesc pentru raspuns
Intr-un imobil de 5 etaje, cu numai 6 proprietari, constituirea unei asociatii nu are acordul tuturor proprietarilor. Totusi niste reguli legate de partile comune sunt necesare si avem nevoie de cateva raspunsuri competente:
1.fiecare proprietar are o cota%, stabilita in functie de suprafata apartamentului,, utilizata pentru a stabili contributia la intretinere a fiecaruia
2. toata lumea, parterul etaj 1 etc, participa în aceiasi masura la repararea, intretinerea liftului, a hidroforului, si chiar a inlocuirii lor?
Multumesc pentru ajutorul acotdat
Locuiesc în FRANTA; Am nevoie de formularele 603 si 030. Pentru a evita de a lua avionul, asi vrea sa le obtin prin internet. . Este oare posibil? Multumesc pentru ajutor
pot profita de prelungirea cererilor de retrocedare pana la 30 iunie 2017 pentru a cere cele 1,8 ha VIE care mi-au fost luate dupa ce au fost date? In ce consta aceasta prelungire?
In 1996 X a primit prin retrocedare un aprtament la parter, plus anumite incaperi din care un garaj la subsol si terenul de sub tot imobilul;. Celelalte 2 apartamente care ii apartineau lui X au fost vandute conform legii 112. In 2000 X a vandut ce-a primit adaugand la subsol niste incaperi suplementare. X a decedat ca si persoana care a cumparat si care mi-a lasat ca mostenire ceiace a cumparat. Am primit de buna credinta aceasta mostenire. Am pus-o in vanzare, am gasit cumparator si vrand sa fac cadastrul care nu era complect am remarcat eroarea. Ceilalti doi vecini vor sa cunoasca partile comune si ma impiedica sa fac vanzarea. care este dreptul meu ? Ce solutii am?
Tatăl meu, decedat, a cumparat un teren , care i-a fost luat luat fără titlu valabil. Primăria si ANRP, au recunoscut aceste lucruri, dar nu avem documente( rol fiscal sau altceva), din care sa reiasă ca era încă in proprietatea lui in perioada de referință a Legii 10/2001,republicata. Deci Comisia a spus ca exista posibilitatea ca terenul sa fi fost înstrăinat in aceasta perioada. Primăria nu poate sau nu vrea sa furnnizeze aceste acte.
Ce șanse sint sa cistigam daca atacam decizia la Tribunal, avind in vedere ca am doua declaratii legalizate, de la persoane care il cunoșteau pe tatăl meu si cărora le-a explicat situatia spunindu-le ca terenul a fost luat fără titlu, el fiind funcționar public