avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate crutescualexandra

Activitate crutescualexandra

Bună seara!
Ma poate îndruma cineva care sunt pașii de obținere a certificatului de atestare profesionala Rar necesara deschiderii unui service auto?
Mulțumesc !
Casa de Pensii Ialomita, nu recunoaste vechime in munca, activitatea unei persoane ce a lucrat in 1992 - 1993 ( are adeverinta unde sunt mentionate normele si sumele cuvenite) la CAP Smirna.
Mentionez ca aceea persoana are si o decizie medicala, avand schizofrenie, nu are capacitate de munca.
Cu toate acestea dosarul de pensie a fost respins.
Ce putem face?
Va rog un sfat.
Multumesc!
Buna ziua!
Vin cu o intrebare, normele lucrate la CAP in anii 1992-1993, constituie vechime in munca?

Multumesc!
Buna ziua!
Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema:
Am depus azi dosarul pentru tichetul de rechizite de 500 lei.
Am 2 copii: unul la gradinita si celalalt clasa II, venitul meu pe luna iulie este de 1346 si sotul 1185, un total de 2531 lei plus alocatia copiilor de 312 lei.
Doamnele de la primarie, mi-au spus ca ma incadrez doar pentru copilul de scoala, deoarece pt cel de gradi nu ar fi trebuit sa depasesc 284 lei/membru.
Este corect???

Multumesc!
Asa am trecut, insa Casa de pensii mi-a respins pe motiv ca nu e trecut articolul.
Buna ziua!

Ce temei legal ( lege, articol) se trece in adeverinta de venituri obtinute din acord global pentru Casa de Pensii? Persoana respectiva a lucrat in perioada 1973-1975.

Multumesc!
Mulțumesc mult!
Și acestea se regăsesc pe statele de plata, ca și sporuri, sa înțeleg?
Bună ziua!
O ruda a lucrat în grupa a II a de munca pana în 2005,solicitând adeverința de la deținătorul de arhivă, i s a eliberat doar pana la 01 04 2001. Ma poate lamuri cine de ce? Mulțumesc mult
Buna ziua!
Am primit azi, prin posta pv-ul cu amenda pentru rovinieta lipsa ( a condus pe data de 29.02.2020). Problema e ca el a condus camionul ( autotractor si semiremorca) fiind categoria F dar a luat rovinieta pentru ziua respectiva rovinieta pentru categoria E. Am vreo sansa de castig daca fac contestatie ( avand rovinieta categoria E). Multumesc!