avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate catrinee

Activitate catrinee

Bună seara ,
În urmă cu 8 ani am fost acuzată de abuz în serviciu , așa presupusul abuz în serviciu ar fi fost de 1200ron .Nu a existat acest abuz , , în mai multe cazuri analizate de comisia din care făceam parte au fost închise în același mod . În dosar au fost aproximativ 16 peroane cu diverse acuzații . Anul trecut decizia finală în cazul subsemnatei a fost “ fapta nu este prevăzută de legea penală “ …după ce ne-am judecat 8 ani cu expertize martori probe etc .
Pe toată această perioadă am avut contract de muncă suspendat ( inculpat în dosar penal )
După decizia finală am fost reintegrată în societate în funcția deținută dar nu mi s-au plătit salariile restante de pe perioada suspendări .
S-a încercat o negociere și mi s-a oferit plata pe maxim 3 ani retroactiv .
Acum am societatea în instanță .
Rog dacă poate să îmi răspundă un avocat specializat în litigii de muncă , care este procedura corecta ?
Țin să menționez ca am contestat inițial decizia de suspendare și am solicitat ca pe perioada procesului să mi se ofere un alt post funcție .
Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Buna ziua , as dori o lămurire , in anul 2015 am fost acuzata de abuz in serviciu într-un dosar penal , in Martie 2021 tribunalul sa pronunțat și in cazul
Meu apare achitarea pentru ca fapta penală nu exista . In esența se presupunea ca am adus un prejudiciu de 150 RON companiei pentru card lucram ca urmare a faptului ca nu am dispus recuperarea acestei sume de la un consumator ( acuzație falsa și nefondata pentru ca nu exista baza legală sa recuperezaceasta suma) . Întrebarea mea este dacă eu nu fac apel compania nu face apel , se pot îndrepta ulterior compania pe parte civilă ? ! Menționez ca încă de la început proces am contractul de munca suspendat pana la pronunțarea definitiva a sentinței . Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu dosarul la un avocat, faceti contestatie cit mai repede poate este prescrisa datoria.Cu ajutorul unui avocat am reusit sa castig procesul impotriva executarii silite si sa anulat si creanta. Consultativa cu un avocat.succes
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal nu cynics procedura, moral in acel an jumatate in care doamna a stat acasa cu copilul si avea doar600 Ron indemnizatie De ce nu se adauga la cei 600 Ron un minim De 1000 Ron cat ar fi costat o bona??cel mai bine este sa consultati un avocat .Sper sa reusiti sa obtineti ce vi se cuvine.succes
Buna ziua,
Am contestat in instanta actiunea de executare silita invocand prescriptia , caracterul abuziv al clauzelor si perimarea executarii.
AM avut un credit la o banca comerciala romana contractat in 2007, din vara lui 2009 nu sa mai platit nici o rata, la sfarsitul anului 2011 creditul este cesionat celui mai mare recuperator de creante din Romania..In 2013 prin hotarare judecatoreasca se incepe executarea, documentele sunt trimise la vechea adresa eu mutandu-mi domiciuliul in alt oras. In 2015 in momentul in care s-a pus sechestru pe primul bun , moment in care am aflat de hotararea judecatoreasca, am facut contestatie. Primiesc prin judecatorie intampinarea celor de la Kruk.... M-a socat faptul ca ei scriu ca prescriptia a fost intrerupta de o plata voluntara din 2010, la acea data nici macar nu eram in tara!!Nu am facut aceasta plata, din vara lui 2009 nu am mai efectuat nici o plata.Am incercat in 2009 sa negociez cu banca, nu mi-au oferit alternative .Cu Kruk nu am discutat niciodata .Cum este posibil sa apara aceasta plata partial voluntara la un an si cateva luni dupa ultima plata reala facuta de mine??ce ar trebui sa fac?cum demonstrez ca nu am facut eu acea plata inafara de faptul ca pot demonstra ca nu am fost in tara in acea perioada.Va mu;tumesc anticipat pentru raspuns.
Ca o incheiere, in cele 20 de pagini de intampinare venite din partea recuperatorului de creante zici ca sunt cel mai rau intentionat om din lume...uita ca am vrut sa cad la intelegere cu banca pt o rata mai mica si nu au acceptat...dar creditul l-au cesionat la mai putin de un sfert din valoarea lui......

ce demersuri putea efectua banca?de la ultima rata pana la momentul cand au cesionat creditul au trect doi ani si 3 luni, perioada in care nu am avut opriri pe conturi nu am primit somatii.In dosarul primit de la executor , dosar ce a stat la baza incunviintarii executarii silite nu sunt informatii legate de demersuri efectuate de banca in vederea recuperarii creantei.presupun ca aceste informatii trebuiau sa fie in acest dosar.
Raportandu-ne la lege care este data de la care se calculeaza prescriptia? ultima rata platita?60 de zile dupa ultima rata platita?data cesionari contractului?
buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.In iulie 2007 am luat un credit de la BCR pe 10 ani..am platit doi ani, ultima rata in iulie 2009, BCr a cesionat creditul lui SEACAPITAL / reprezentat prin Kruk in noiembrie 2011 iar in iunie 2013 sc Kruk inregistreaza la un birou exectoresc cererea de executarea ( la 3 anii si 10 luni de la ultima rata platita). In tot acest timp nu am mai efectutat nici plata nici o intelegere nici cu BCR nici cu Kruk.am depus contestatie la executare , din ce am citit atat aici pe forum cat si in lege in situatia prezentata creanta este prescrisa.Nu stiu data la care a fost reziliat contractul cu BCr ...dar conform contractului semnat in maxim 60 zile de la ultima plata se rezilieaza contractul.
Care este data de la care se calculeaza cei 3 ani dupa care intervine prescriptia?este prescris acest credit/?va multumesc anticipat
Asa este?
Buna ziua, la aceasta data a aflu suspendata de opt luni pe baza art 52 alin 1 lit b .Conform Curtii constitutionale in 23 aprilie acest articol a fost declarat neconstittional.
Cu unanimitate de voturi, curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile conform carora contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului, in cazul in care acesta a formulat plangere penala impotriva salariatului, sunt neconstitutionale.
Decizia este definitiva si general obligatorie.
Vreau sa stiu sa aplica si retroactiv ?sau eu ar trebui sa contest din nou suspendarea.Spun din nou pentru ca am contestat si la data primirii deciziei de suspendare.
Buna ziua, as dori sa stiu daca o discutie telefonica cu cesionarul creditului poate intrerupe prescriptia,mentionez ca timp de 4 ani pana la incuviintarea executarii silite nu s-a achitat nici o rata, nu au existat somatii de executare nu s-a semnat nici o intelegere.
Răspuns la discuția Executare silita credit banca
o convorbire telefonica cu firma recuperatoare poate intrerupe termenul de prescriprie?