avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Activitate Monica Ginea

Activitate Monica Ginea

Buna ziua,
Potrivit art. 36 alin 3 din Legea 7/1996:

(3) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se poate înscrie în cartea funciară şi pe stadii de execuţie, în baza următoarelor documente:
a) certificatului de atestare a stadiului realizării construcţiei, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale;
b) procesului-verbal de constatare privind stadiul realizării construcţiei;
c) documentaţiei cadastrale.

Succes!
Buna ziua,

Trebuie sa obtineti un titlu pentru teren (proprietate / concesiune) si pe urma sa obtineti autorizatia de construire pentru consolidare / reparatii.

Succes!
Răspuns la discuția Intabulare constructie
Buna ziua,

Trebuie sa urmati procedura de intrare in legalitate prevazuta de Legea Constructiilor, adica sa adresati Primariei o solicitare pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Primaria va verifica daca imobilul se incadreaza in PUG si va solicita sa obtineti acord de mediu si alte avize (in functie de situatia concreta) precum si sa intocmiti o expertiza tehnica cu privire la rezistenta si cu privire la securitatea la incendiu.

Ulterior se va putea incheia procesul verbal de receptie si va veti putea intabula constructia in cartea funciara.
Da, este posibil, insa trebuie sa aveti in vedere ca exista riscul ca dupa intabulare vanzatorul sa vanda altcuiva si sa nu va puteti recupera avansul din pret, deoarece nu aveti cum sa va notati antecontractul in cartea funciara.

Sugestia ar fi sa aveti controlul asupra demersurilor pe care le face in acest scop. Eventual sa gasiti Dvs cadastristul, care sa va informeze asupra stadiului intabularii si sa notati antecontractul (inclusiv interdictie de vanzare si grevare) imediat de se deschide cartea funciara.
Răspuns la discuția Probleme autorizare construire
Buna ziua,

Nu sunteti obligat sa-i dovediti Dvs. ca nu ati construit. Primaria poate verifica acest aspect prin intermediul Departamentului Disciplina in Constructii.

Puteti sa-i explicati ca potrivit dispozitiilor legale aplicabile, nu se poate construi doar in temeiul unui certificat de urbanism, ci ca ar fi trebuit sa obtineti si o autorizatie de construire in acest scop. Or, Dvs nu ati incalcat legea, construind fara autorizatie de construire.

Mult succes!
Intabularea turbinei eoliene urmeaza procedura de intabulare a unei constructii obisnuite, potrivit legii 7/1996. Se va face in baza autorizatiei de construire si PV receptie la terminarea lucrarilor. Succes!