avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate manuyel

Activitate manuyel

Bună ziua. Va supun spre analiza următoarea situație. Prin hotărâre de consiliu local s a aprobat închirierea pasunii comunale, precum și caietul de sarcini privind modul de desfășurare a licitației.
Pentru a favoriza un participant ,primarul a introdus o clauza noua,anume limitarea dreptului de a participa la licitație pentru persoanele care nu au domiciliul stabil sau cel flotant mai puțin de 2ani pe teritoriul comunei. Este legal cum a procedat?
Din ce am înțeles prin citirea Legii pășunilor ,este menționat faptul că pot închiria prima data locuitorii comunei, iar dacă mai exista pășune disponibila se poate închiria și celor care nu au domiciliul pe raza comunei respective. Dar nu este nici o mențiune la durata de când s a instalat pe raza comunei respective
Rugămintea este de a mi da sfaturile legale pentru a avea sorți de izbândă
Mulțumesc
Bună dimineața. Am o nelămurire la o situație.
Un primar, al unei comune aplecareaat unesteoiect de hotărâre privind schimbarea unuicconsilier local. Menționez faptul că ,respectivul consilier a lipsit 3 ședințe consecutive,fiind plecat din tara in Irak,pentru a muncii.
VERBAL a anunțat că va lipsi o perioada.
Acum este pus în situația de a fi schimbat din funcție. Conform legii 215 ,plecarea lui este motivata sau nu. ?Are primarul dreptul la a propune o astfel de inițiativa. ?
Care sunt căile de atac. ?
Mulțumesc
Bună ziua. Am o întrebare legata de munca cu zilieri.
Lucrez în domeniul agricol ,având teren în proprietate și cu contract de comodat. Pentru strânsul recoltei sunt nevoit să lucrez cu zilieri. Lucrez ca si persoana fizica, nu am calitatea de PFA. sau II.In această situație trebuie să respect legea cu privire la munca cu zilieri. ?Dacă da,Cum trebuie să procedez. ?Mulțumesc
Bună ziua. Va prezint următoarea situație:
Prin hotărâre de consiliu local s a aprobat închirierea pășuni ce aparține primăriei. ,fiind totodată aprobat caietul de sarcini și modalitatea de desfășurare a licitației.
Intre timp primarul a încheiat contracte de închiriere unor persoane apropiate lui, fără nici o licitație. În acest fel cu siguranță a prejudiciat primăria de bani, deoarece mai erau persoane interesate sa închirieze pășunea.
Este legal cum a procedat primarul. ?Dacă nu a procedat corect căror instituții trebuie adresat. ?
Bună dimineața. Am o nelămurire la următoarea situație:
un partid politic a câștigat un proces în contencios administrativ cu Consiliu local al unei comune,având o sentința irevocabila. Consiliu local a făcut recurs. Deja a trecut 30 de zile de la data depunerii recursului și nu s a fixat un termen de judecată. În cât timp se poate judeca recursul de la data în care a fost înregistrat la tribunal. ?
Fac precizarea că sentința irevocabila a fost data tot de tribunal.
Mulțumesc
Bună seara. Am o nelămurire. Dacă în cazul unei sentințe irevocabile in contencios administrativ s a depus recurs,acum trei săptămâni nu ar fi trebuit sa se publice data,sau să se înștiințeze dacă a fost admis sau nu. ?Pe portalul instanței nu apare nimic, doar data la care s a depus recurs de una dintre părți.
Se poate primii înscrierea recursului chiar dacă sentința este irevocabila. ?
Mulțumesc
Bună seara. Am o nelămurire la o situație concretă. O instanță de contencios administrativ a dat o sentința irevocabila prin care obliga Consiliu local să dea o hotărâre prin care să constate încetarea mandatului unui consilier și înlocuirea luicu următorul de pe lista
Consilierul local în cauză a deschis un proces în nume personal cu partidul care l a dat afară ,iar tribunalul care a judecat cauza a declinat spre soluționare către judecătorie. Sentința era următoarea: admite necomp materială din oficiu și declina competenta solutionarii catre judecatorie.
Întrebarea mea este:consiliu local mai este obligat să pună în aplicare sentința irevocabila, din moment ce nu se știe care va fi sentința judecatoriei în cauza nou deschisa de cel care i s a rridicat sprijinul din partea partidului. ?
Mulțumesc
Bună dimineața. Am o întrebare legata de o executare silita Am pierdut un proces și prin sentința am de plătit o suma plus penalități aferente. Sunt de acord cu sentința, dar în sentința nu este specificat cuantumul penalităților, ci doar un procent de 0.15 pe zi întârziere. Suma pe care mi a comunicat o executorul judecătoresc este de trei ori mai mare ,iar la o solicitare scrisa pe care i am adresat o pentru a mi spune modul de calcul a penalităților, nu am primit nici un răspuns. ,am primit doar adresele care le a înaintat băncilor pentru proprie.Pot ccontesta în instanță cuantumul penalităților. ?
Mulțumesc
Discuție Primar
Bună dimineața. Am o întrebare:Cum poate fi obligat un primar să pună în aplicare o hotărâre de consiliu. ?S a hotărât să se scoată la licitație pășunea comunală, dar primarul tergiversează punerea în aplicare. ,cu toate că legea spune destul de clar ca primăriile nu mai pot să declare ele pășunea la Apa. ,ci să o dea crescătorilor de animale.
Mulțumesc
Bună ziua. Întrebarea mea este :
dacă un consilier local care a trecut la un alt partid în baza ordonanței 55 ,se poate întoarce în partidul din care a plecat?
Mulțumesc