avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate gheniga

Activitate gheniga


Am auzit,doar, de regulament dar nu sânt sigur de aceea am întrebat,daca e posibil așa ceva!


Cornel Vasile a scris:

Despre ce Regulament vorbiti ?


Buna seara.Am și eu o întrebare.In cazul unei Companii de IT americană din Anglia,este legal sa lucreze un cuplu care au o relație? Din câte știu eu regulamentul nu permite acest lucru,dar as vrea să spună un specialist,un jurist,daca am dreptate sau nu.Va mulțumesc ptr înțelegere!
Art 85,ptr persoane peste 45 ani la angajare,un ajutor din partea statului,care angajează peste 45 de ani!

Cornel Vasile a scris:

Conventia de la somaj pentru ce a fost incheiata?

Bună ziua.Am o întrebare,se pot plăti salariile din construcții din convenția de la șomaj.Ma contrazic cu o persoana,eu zic ca trebuie plătit din activitatea de construcții,ea ca se poate și din convenție.Dvs ce părere aveți?
Am în contul 542 la creditare o suma,Conf ordonanței guvernului 542 nu se mai folosește,cum scap de aceasta suma fără a plati impozit pe dividente.Pot sa-l transfer în reg de casa?.de asta am întrebat de plafonul de casa.asta pana în data de 12 noiembrie,cand întra în vigoare ordonanta.la fel și cu contul 4551! Va multumesc
Registru de casa.Buna ziua.A-si dori sa întreb,un expert contabil,dacă este obligatoriu registru de casa la I.I-uri,pfa-uri etc.La societăți,cum trebuie de procedat cu contul 542,ptr ca am înțeles ca nu se mai poate folosi la noua ordonanta.sumele din 542 cum se pot regla,ca să nu se plătească impozit pe dividente.Cat trebuie sa fie soldul casei pe zi?
Bună ziua. Card ptr alimente
.va rog,sa-mi spuneți,cum sa procedez.Am primit card sprijin pentru Romania(alimente),din luna iulie 2023 și nu a fost alimentat niciodată.Am apelat la nr de tel,menționate pe site,și pe adresa de mail,nu pot sa i-au legătură cu nimeni,la tel suna ocupat,iar pe mail,ca nu pot intercepta .mesajul pe motiv ca,căsuța e plina!.Va mulțumesc!
Bună ziua.As vrea sa întreb,în cazul unui divorț în Anglia,partenerii sant stabiliți acolo,iar copiii rămân la mama,ca să poată veni in tara în vacanta,ce condiții trebuie sa indeplineasca?.Are neapărat nevoie de acordul tatălui,indiferent ca ei sant prin lege la mama?
Bună ziua .Revin cu întrebarea,pusa ieri,cu precizări.Magazinul meu este legat de locuință mea personala,are o ușă, cale de acces ptr cumpărători,iar în spatele mesei(tejghea),mai am o ușă care duce lntr-o camera a locuinței mele.Aceasta ușă,o folosesc foarte rar,eu și gestionara de la magazin.cand a venit în control politia vamala,mi-a zis ca nu este legal,sa am aceasta ușă comuna cu loc . mea.Dumneavoastra ce părere aveți?
Bună ziua.Am și eu o întrebare,am un magazin mixt,legat de locuință mea personala un ușa de întrare și ieșire în magazin..Magazinul are o ușă comuna cu o camera din loc personala.De câte ori vine politia vamala în control,îmi spune ca nu e legal cu aceasta ușa.Usa o folosesc rar ca acces în mag. a mea sau a gestionarea din mag..Rog lamuriti -ma cum e corect.Pe ușa am pus un afiș cu inscripția SPATIU PRIVAT.Va mulțumesc!