avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrunicoleta

Activitate dumitrunicoleta

Discuție finantare
Buna ziua,
As vrea sa-mi deschid o patiserie, va rog sa-mi spuneti ce oportunitati legale exista de a primi subventie/finantare (varsta, 47 ani) si conditiile de folosire si rambursare.
Va multumesc
Buna ziua,
Un cetatean turc care a stat pe teritoriul Romaniei in perioada 15 martie - 15 iunie si a epuizat deci cele 90 de zile permise, in totalitate. El ar mai putea reveni doar dupa 15 septembrie. Intrebare: pot sa-i fac o invitatie (la notariat, desigur) pentru 7-10 zile la inceputul lunii august? In ce masura ii afecteaza urmatoarele 90 de zile la care are dreptul dupa 15 septembre?
Va multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca, neavand un loc de munca, pot sa platesc din mana in fiecare luna o contributie la Casa de Pensii din Bucuresti; si ce se intampla daca plec in alta tara (non u.e.). Casa de Pensii imi accepta banii daca nu locuiesc tot timpul in Romania?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Doresc sa deschid o societate comerciala la care sa-l iau partener pe un cetatean turc de la inceput sau in viitor. Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru el, la ce infuzie de capital este obligat.
Va multumesc.
Buna ziua,
Fiica mea este majora si studenta la zi in invatamantul de stat. De curand l-a chemat in judecata pe tatal ei care nu i-a platit pensia alimentara de cativa ani. Dosarul de acum a fost depus si pentru majorarea pensiei alimentare. La termenul fixat de instanta, tatal nu s-a prezentat (desi a recunoscut in fata mea ca stia, a primit citatia, a citit-o si atat) nu a depus adeverinta de salariu. Termenul a fost fixat pentru septembrie. Daca el ignora inca o data citatia de la tribunal, fiica mea va primi amanari pana la ...? Va rog sa-mi spuneti ce am putea face noi in aceasta directie. Pot sa cer o adeverinta de la firma unde lucreaza tatal ei si sa o depun personal la tribunal?
Va multumesc.
Buna ziua,
Am inteles ca permisul de munca se elibereaza in 30 zile (lucratoare?) termenul se prelungeste cu 15 zile daca sunt necesare verificari suplimentare. Cum aflam ca permisul a fost aprobat? Dam telefoane nesfarsite la imigrari, sau ne anunta ei? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
multumesc foarte mut pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cat timp poate dura obtinerea unui permis de munca in Romania pentru un cetatean turc, licentiat. Incep sa cred ca esti mai fericit cand ai maxim 4 clase primare, e mai usor sa fi primit. Dosarul cu diplomele este depus deja la Ministerul Educatiei, deasemenea dosarul la Imigrari. Nimeni nu spune exact cat poate sa dureze, pe site-uri nu mai vorbesc, sunt neactualizate.
Va multumesc!
Buna ziua,
Pe scurt, am o relatie de un an cu un cetatean turc. Am locuit in Turcia impreuna, de trei luni ne-am mutat in Romania, el lucreaza la o firma turceasca, nu a iesit inca permisul de munca. Conform legislatiei dupa 90 de zile a fost obligat sa paraseasca Romania, pana cand Ministerul Educatiei ii traduce si accepta diplomele de studii, si Oficiul de Imigrari (sau asa ceva) isi fac treaba. Dosarul inainteaza incet. Intrebare: casatoria cu mine, il ajuta cu ceva? Noua ne e foarte bine si cu si fara acte, dar daca sistemul o cere am putea sa facem asta mai repede.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.