avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate Mamicaingrijorata

Activitate Mamicaingrijorata

Buna ziua, poate sa ma lamureasca cineva ce reprezinta IMPOZIT-ul PE COTA INDIVIZA pe factura de intretinere?? Am intrebat presedintele blocului (incredibil de arogant) si mi-a spus ca este impozitul la salarii (cenzor, presedinte, administrator, casier, femeie de serviciu). Bun! dar pe desfasurator (factura) am doua rubrici: salarii asociatie si impozit. Adica la o plata (martie) de 530 lei am pe desfasurator salarii de 58 lei si impozit de 37 lei. La alta plata (aprilie) am de platit 250 lei in care salarii sunt de 63 lei si impozitul 42 lei. Ori, daca este pe cota indiviza, de ce difera de la o luna la alta? Ori, daca intr-adevar este plata impozitului pe salarii, de ce platesc eu, ca locatar? nu se opreste impozitul din salarii?? Cu respect!
cetateni tunisieni
Buna ziua, am o cunostinta care ar dori sa aduca in tara mana de lucru. Soferi. Ce acte trebuiesc emise si de unde ...cetatenilor din Tunisia pentru a-si putea desfasura activitatea de soferi de tir? Carnetul lor de conducere este recunoscut de autoritatile romane? pot efectua transporturi in UE sau in afara UE cu permisele pe care le au?
Multumesc anticipat
Pensie alimentara
Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda (universitate de stat-facultate de stat). Tatal lui i-a sistat pensia de intretinere. Daca ii dovedeste ca urmeaza cursurile in cadrul acelei facultati, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a primi in continuare pensia de intretinere de la tatal lui? Mai primeste si pentru lunile de vacanta? (August si septembrie- pana la inceperea cursurilor)?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cele 2 luni de vacanta, de dupa finalizarea clasei a 12-a si pana la inceperea facultatii (octombrie), tatal mai are obligatia de a-i plati pensia de intretinere? Copilul a implinit varsta de 18 ani. Din toamna, tanarul student va face toate demersurile pentru a demonstra ca urmeaza cursuri la zi si, ca urmare va, primi pensia in contul lui. Pana la ce varsta poate primi pensia?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Pensia de întreținere va fi platita/datorata in continuare de debitorul obligatiei dar nu va msi fi grija#mamicii ingrijorate ci a studentului major care va avea si calitatea sa o solicite,sa faca demersuri in instanta daca nu a fost majorata,sa apeleze la un executor etc.etc..

Buna ziua, exista o lege prin care, absolvenii de liceu au dreptul la 262 lei sub forma de somaj. Bun. Daca din toamna absolventul va urma cursurile unei facultati in afara tarii, ce se intampla cu pensia de intretinere? (atat pe perioada verii -2 luni cu somaj, respectiv 4 ani de studii la zi, dar... in alta tara)?
pai...in CIM este specificat un articol la "alte clauze": a. perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare, conf Legii nr. 53/2003 - Codul muncii; b. perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare . conf Legii nr.53/2003 - Codul muncii. (Pe de alta parte, "de luni puteti sa nu mai veniti" - ce inseamna?). Acestea fiind spuse, astept plata zilelor efectuate (19 zile lucrate + 12 zile concediu neefectuat). Corect? - cu Dumnezeu inainte!
Am fost nevoita sa imi scriu demisia, - nici cu, nici fara preaviz, in masura in care, verbal mi s-a spus de luni sa nu mai vin la munca. Drepturile banesti vor fi achitate la inceputul lunii, in jur de 3-4. Asadar nu a fost specificat nimic altceva. Oricum, este o situatie cel putin ciudata. (Ma pot angaja in alta parte, unde lucrez alte x luni, fara CO, api o iau de la capat si iar alte luni, fara CO...iar peste putin timp clachez, neavand nici macar acele cateva zile CO sau o remuneratie aferenta efortului depus in cadrul oricarei societati). O fi corect?? Cu multumiri.
Buna ziua, As dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni la o gradinita particulara. Dintr-o data, am fost pusa "pe liber ", astfel incat am fost nevoita sa imi scriu demisia. De azi, 28.02.2022 sunt... ce? somer- nu. angajat - nu, Cu toate ca: in contractul individual de munca este pecificat clar: "perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare", dar si " perioada demisiei este de 20 zile lucratoare", la ce mai am dreptul? Doar la salariul pe luna trecuta? In cazul asta de ce mai se specifica articolele de mai sus in contractul de munca? si, daca tot sunt specificate, pot cere drepturile banesti echivalente ale acelor zile de preaviz? (mai are rost sa pomenesc si de faptul ca, in cele 7 luni lucrate, nu am efectuat niciozi libera din cele 21 anuala, adica alte 12 zile? Cu alea ce se intampla?) Cu multumiri
Buna ziua, as dori sa stiu daca baiatul meu, care acum este clasa a 12-a, mai poate primi pensia alimentara (de intretinere) de la tatal lui, in conditiile in care va urma cursurile unei facultati in afara tarii. Cu multumiri.
Buna seara,
Tatal meu a fost veteran de razboi. Exista vreo lege pentru acordarea unei indemnizatii / ajutor banesc pentru mine ca si urmas al veteranului?
Multumesc