Ce se întâmplă în cazul în care cererea s-a prezentat direct primarului? Aparent, nu au registratură, drept pentru care nu a primit număr de înregistrare, iar refuzul a fost justificat verbal: "nu sunt bani". Vorbim de cerere de angajare asistent personal pentru persoană cu handicap grav cu însoțitor.
Știu ca este posibilă conducerea unui vehicul, cu RCA pe numele proprietarului. întrebarea este dacă cel care conduce in mod obișnuit trebuie inclus în poliță, pentru a evita eventuale neplăceri cu compania de asigurări în cazul unui eveniment rutier.
Se poate modifica regimul matrimonial în străinătate, în fața notarului străin, în forma autentică, ținând cont de faptul că ulterior schimbarea trebuie înscrisă în Registrul Național Notarial și la Registrul Civil?
Este vorba de renunțarea la comunitatea de bunuri în favoarea separației.
Am înțeles că înscrierile se pot face prin împuternicit, dacă înscrisul întocmit în străinătate îmbracă forma autentică impusă de legislația română.
mapostolro
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
În primul rând, apreciez efortul de a vă răpi din timp pentru a-mi expune părerea dumneavoastră, pe care o consider cu bun simț și complet argumentată.
Nu cred că instituțiile menționate "cameră a băncii sau de la pariuri" intră în aceeași categorie, deoarece acestea se bucura de "privilegiul" unui responsabil (legal) operator de date cu caracter personal.
Nu știu în ce măsură consumatorul casnic cunoaște care-i sunt obligațiile cu privire la depozitarea și asigurarea acestor date, de care este perfect responsabil. Faptul că "nu folosește imaginile public" mă încălzește foarte puțin, atâta timp cât le deține și nu garantează securitatea acestor date. Regulamentul GDPR este mul mai amplu decât simpla deținere a datelor cu caracter personal. Se referă și la tratament, dar insistă cel mai mult pe securizarea acestor date.
Al doilea exemplu (vecini cu interacțiuni violente pe teme triviale, adică de rând, banale) îl consider irelevant în relația cu tema abordată și ultimul paragraf doar mi-ar putea demonstra cele menționate mai sus.
Cu respect!
Bună ziua tuturor:
Am câțiva vecini care au dat în patima supravegherii video . Până aici, nicio problemă. Securitatea casei este primordială. Ce ne facem în schimb când camerele sunt orientate către exteriorul casei/curții, și "prind" spațiul public (strada)? Din câte știu, este o încălcare a Regulamentului GDPR. Poate mă înșel. Păreri? Mulțumesc!
Bună ziua,
Care este procedura de obținere de la Registrul Naţional Notarial de Evidenţă a Liberalităţilor (R.N.N.E.L.) a unui document care să certifice faptul că nu există testament?
Bună ziua,
Este posibilă renunțarea expresă la moștenire, întocmită în formă autentică la notar public în străinătate?
Cum se poate face ulterior înscrierea în RNNEOS?
Bună ziua,
Aș dori sa vă supun atenției un caz, cu rugămintea de a-mi spune care ar putea fi (dacă acestea există) soluțiile legale pentru rezolvare sa.
Un cetățean în vârstă de 54 de ani, în urma divorțului, revine la casa părintească.
Problema este că această conviețuire este extrem de delicată, deoarece tipul are un caracter infect, face scandal zilnic, uneori depășind nivelul de violențe verbale.
Stau mărturie sumedeniile de amenzi pe care le plătește pentru tulburarea liniștii publice, în urma plângerilor făcute de vecini sau de părinții maltratați.
Din nefericire, la propunerea de părăsire a domiciliului, venită din partea părinților săi, răspunsul este invariabil negativ.
Nu plătește chirie, nu asumă nicio obligație domestică, într-un cuvânt, atitudine de trântor violent.
Din câte am înțeles, dacă nu există un consens ferm din partea părinților, intervenția autorităților este anevoioasă, dacă nu imposibilă.
Acest consens nu există, deoarece tatăl individului, în vârstă de 80 de ani, și-a creat un gen de sindrom Stockholm, refuzând să inițieze o procedura de evacuare a "copilului" și îndurând zi de zi umilințele și injuriile fiului risipitor. Mama este cea care dorește liniștea in casă, drept pentru care, în momentele de tensiune, părăsește ea însăși domiciliul conjugal, aciuindu-se la o soră.
Întrebarea este dacă la propunerea doar a unuia dintre părinți, se poate efectua această evacuare, pe care familia o consideră benefică inclusiv pentru fiul idiot, deoarece în fața autorităților sau a altor cetățeni, are un comportament mai civilizat.
Vă mulțumesc!
mapostolro
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este vorba de Hotărârea judecătorească a Instanței care v-a acordat cetățenia (Registrul civil este în mod normal pe lângă o Judecătorie de Primă Instanță). Aceasta se obține de la Registrul Civil care v-a eliberat certificatul de naștere spaniol.
Asta pe de o parte. Pe de cealaltă parte, intențiile pe care le aveți cu privire la cetățenia română nu sunt de interes, deoarece conform legii spaniole, trebuie să renunțați la aceasta, România neavând tratate de dublă cetățenie cu Spania.
Faptul că dumneavoastră considerați că ați avea dublă cetățenie este o eroare. Probabil că o veți pierde pe cea spaniolă, deoarece nu ați îndeplinit cerințele legale de obținere și păstrare a acesteia.