avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate deelmercury

Activitate deelmercury

Bună ziua!
Mă pregătesc pentru susținerea unui examen și mi-ar fi de mare folos dacă m-ar ajuta cineva cu următoarele informații:
1. Care sunt procedeele probatorii conform codului de procedura penală? Normele spun ca procedeul probatoriu este modalitatea legala de obținere a mijlocului de proba. Dar care ar fi acestea?
Va mulțumesc!
Cand se cere istoricul situatiei locative
Buna ziua!
Doresc sa ma ajutati cu o informatie.
Cum se defineste situatia locativa (cf legii, exista o definitie?) si ce cuprinde mai exact?
Va multumesc!
Multumesc pt indrumare. Nu ma mai intereseaza produsele, vreau doar banii inapoi. Trebuie sa astept termenul maxim de livrare a produselor si apoi ma pot adresa catre ANPC? Sau pot solicita restituirea sumei inaintea acestui termen?
Buna seara! As avea nevoie de o indrumare specializata in urmatorul caz: am plasat o comanda pe un site online din Romania (magazin cunoscut la nivel international si nou infiintat in tara noastra), in valoare de o suma importanta de bani. Plata a fost facuta cu cardul si dupa o ampla verificare, am constatat faptul ca furnizorul este neserios privind termenul de livrare a comenzii sau ca lipsesc produse din colet.
Foarte multe persoane reclama atata pe pagina de facebook, cat si pe Instagram, problemele sus-mentionate, dar si faptul ca, nu li se raspunde la mail, si ca nu poate fi contactata nicio persoana din partea magazinului. Drept urmare, am contactat banca pt refuzul la plata a comenzii. Mi s-a comunicat faptul ca, trebuie sa completez un formular, dar daca furnizorul nu este de acord cu refuzul la plata, ar trebui sa ne adresam autoritatilor.
Am instiintat furnizorul ca doresc sa anulez comanda (atata pe mail, cat si pe instagram) si ca solicit restituirea sumei de bani.
Care sunt pasii de urmat daca furnizorul nu-mi raspunde la mesaje? Ori daca imi raspunde, refuza sa-mi restituie banii? O sesizare catre ANPC sau catre politie?
Buna seara. Ma pregatesc pentru un examen si as avea nevoie de o indrumare. Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt de 15, 10, 8, 5, 3 ani. Daca de exemplu, infractiunea de ucidere la cerera victimei se pedepseste de la 1 la 5 ani, pedeapsa de 5 ani se prescrie in termen de 5 ani sau 8 ani? Va multumesc!
Buna ziua. De curand m-am mutat intr-un bloc nou construit cu 4 etaje. Blocul are o singura cale de acces pe o parte, iar pe partea cealalta sunt in jur de 6 garaje private si o florarie. Intrebarea este urmatoarea: blocul nu trebuia prevazut cu 2 iesiri? cea principala si cea secundara (din spatele blocului)? daca in caz de urgenta usa principala este blocata si nu se poate face evacuarea? Ce se poate face in cazul de fata? O sesizare catre ISU? In conditiile prezentate, poate fi sanctionat dezvoltatorul?
Multumesc!
In calitate de proprietar, doresc vanzarea unui imobil (teren + casa), la valoarea estimativa de 31000 euro. Din ce am cititi in codul fiscal, art.111, m-ar interesa daca se aplica impozitul pe profit din vanzare, avand in vedere neimpozitarea venitului mai mic de 450.000 de lei. Este corecta interpretarea facuta de mine?
Va multumesc!
Buna ziua. As dori sa-mi explice cineva cat mai concret ce anume presupune cauzele de neimputabilitate. Acestea nu atrag raspunderea penala?
Va multumesc!
Vă mulțumesc din suflet pentru timpul și sprijinul acordat !!!